Συμμετοχή του ΣΔΥΜ στον ΑΜΑ

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας στα βήματα του ημεροδρόμου

Share

Ακολουθεί το δελτίο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας για τη συμμετοχή των μελών του στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

«Ο ΣΔΥ Μεσσηνίας ήταν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου εκεί που η προσοχή όλων ήταν στραμμένη: στο μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας, τον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ένας αγώνας που τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στις ζωές όλων και από ένα γεγονός για λίγους και «γραφικούς», έχει μεταμορφωθεί σε μία σπουδαία εκδήλωση με τεράστιο αντίκτυπο, όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο αλλά και σε κοινωνικό-οικονομικό.

Ποιά είναι η ιστορική αλήθεια και ποιός ο μύθος που περιβάλλει την ιστορία του «Μαραθώνιου Δρόμου», τον οποίο εδώ και 2500 χρόνια ο δυτικός πολιτισμός γιορτάζει κάθε χρόνο στον αγώνα αυτό, από τη διάσωση της αρχαίας Ελλάδας, του τόπου στον οποίο αναπτύχθηκε το κλασικό πνεύμα με αποκορύφωμα το πολίτευμα της δημοκρατίας και που λειτουργεί ως σύμβολο δημοκρατίας και σωματικής και ψυχικής υπέρβασης; Για μας είναι ότι διαφυλάχτηκε μέσα στους αιώνες και παραδόθηκε στους ανθρώπους του σήμερα, για να τιμούν και να αγαπούν την πατρίδα. Την οποιαδήποτε πατρίδα.

Η μεγαλύτερη συμβολή του Μαραθωνίου στη ζωή των Ελλήνων, είναι ότι τους έβγαλε στους δρόμους και τους έμαθε το τρέξιμο. Κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα την ανάπτυξη που είχε παγκοσμίως το δρομικό κίνημα και να κάνει μόδα το τρέξιμο, βάζοντας ουσιαστικά την άσκηση στην καθημερινή ζωή! Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι γυμνάζονται στοιχειωδώς, επιθυμούν κάποια στιγμή στη ζωή τους, να τρέξουν όπως μπορούν στην αυθεντική διαδρομή και να τερματίσουν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο που μοιάζει ακόμα πιο Καλλιμάρμαρο όταν ανεβαίνεις τα 2-3 σκαλάκια του για να τερματίσεις τον μαραθώνιο των 42 χιλιομέτρων.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο φτάνοντας τις 34791 σε όλους τους αγώνες, ενώ το κατώφλι του στίβου στο Καλλιμάρμαρο πέρασαν 185 δρομείς του ΣΔΥΜ νιώθοντας έντονα τα συναισθήματα της απόλυτης ικανοποίησης, της χαράς, της συγκίνησης. Πολλοί από αυτούς δε, κατάφεραν να βελτιώσουν τα ατομικά τους ρεκόρ.

Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τα μέλη του και δίνει το ραντεβού του χρόνου και πάλι στον 37° Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας».

Περισσότερες πληροφορίες για τα μέλη του συλλόγου στην ιστοσελίδα: http://sdym.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 23-24 Μαρτίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο