Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου της Γκλάντις Τσερόνο ως η κορυφαία μαραθωνοδρόμος της χρονιάς

«Είμαι χαρούμενη που εκλέχθηκα αθλήτρια της χρονιάς από την AIMS και ευτυχής που είμαι στην Αθήνα»

Share

ΦΩΤΟ: eurokinissi

Η δεύτερη παρουσία της Γκλάντις Τσερόνο στην Ελλάδα θα συνδυαστεί με την ανάδειξη της σε κορυφαία αθλήτρια του μαραθωνίου για το 2018. Η αθλήτρια από την Κένυα θα βραβευθεί σήμερα, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, το βράδυ ως η κορυφαία μαραθωνοδρόμος του κόσμου στο Gala της AIMS, στο Μέγαρο Μουσικής.

Η 35χρονη, η οποία ήταν υποψήφια και το 2016, ήταν το κεντρικό πρόσωπο της σημερινής συνέντευξης Τύπου στο επίσημο ξενοδοχείο της διοργάνωσης, στο Χίλτον. 
«Είμαι χαρούμενη που εκλέχθηκα αθλήτρια της χρονιάς από την AIMS και ευτυχής που είμαι στην Αθήνα», είπε αρχικά, ενώ ερωτώμενη για το αν στα σχέδιά της είναι η επίτευξη παγκοσμίου ρεκόρ: «Ναι, είναι πιθανόν. Δεν μπορώ να πω πότε, αλλά με σκληρή προπόνηση μπορεί να έρθει»
Όσον αφορά το ενδεχόμενο να τρέξει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας είπε: «Ίσως στο μέλλον μπορεί να το προσπαθήσω» και τέλος, για το ποιο θα ήταν το μήνυμά της στη νέα γενιά: «Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να πετύχεις και είναι σημαντικό γενικά κάποιος να κάνει αθλητισμό». Η Τσερόνο ήταν νικήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013 στη Μόσχα στα 10.000 μ., ενώ το 2014 αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στον Ημιμαραθώνιο. 

Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς για τη συνεργασία μας με την AIMS τα τελευταία 12 χρόνια χάρη στην οποία δημιουργήθηκαν σημαντικοί θεσμοί, όπως το Συμπόσιο, η Φλόγα του Μαραθωνίου, το Γκαλά για τη βράβευση των καλύτερων Μαραθωνοδρόμων του Κόσμου. Καλοσωρίζουμε την κορυφαία μαραθωνοδρόμο για το 2018, την Γκλάντις Τσερόνο και της ευχόμαστε να μείνει ικανοποιημένη από την ελληνική φιλοξενία», από την πλευρά του, ο πρόεδρος της AIMS, Πάκο Μποράο, σχολίασε: «Είμαι πολύ ευτυχής που για μια ακόμα χρονιά θα ζήσουμε ένα “γεμάτο” από δράσεις τετραήμερα. Απόψε το βράδυ στο Gala θα βραβευτούν οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι του 2018 και όχι μόνο, αύριο θα διεξαχθούν το Συμπόσιο της AIMS και η τελετή στον Τύμβο στον Μαραθώνα ενώ την Κυριακή περιμένουμε τους Αθηναίους να απολαύσουν όμορφους αγώνες, όπως γίνονται κάθε χρόνο. Η AIMS που έχει τα γραφεία της στην Αθήνα είναι πολύ ευχαριστημένη από τη συνεργασία της με τον ΣΕΓΑΣ και εύχεται αυτή να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα».

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκε και ο Ιδρυτής του Μαραθώνιου του Βερολίνου και Πρόεδρος της Επιτροπής του Συμποσίου της AIMS, Χοστ Μίλντε, ο οποίος είπε: «Αγαπώ την Ελλάδα και αυτή η σχέση αγάπης άρχισε πολλά χρόνια πριν. Ήρθα για πρώτη φορά στη χώρα σας το 1967 με το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, στο πλαίσιο της προπόνησης για αγώνες σε ανώμαλο έδαφος. Επισκεφθήκαμε την Αρχαία Ολυμπία κι εντυπωσιάστηκα. Το 2004 επέστρεψα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είδα τον Μαραθώνα και σκέφθηκα ότι σε όλον τον κόσμο τρέχουν μαραθώνιο, αλλά δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει μια πόλη με το όνομα Μαραθώνας, με την ιστορία του. Το 2006 συναντήθηκα με τον κύριο Κώστα Παναγόπουλο και του είπα “δεν ξέρετε τι έχετε στα χέρια σας”.  Τότε ο αγώνας είχε 3.000 δρομείς, και τώρα βλέπεται πόσο έχει εξελιχθεί. Έτσι, από το 2007 αρχίσαμε την προσπάθεια αναβάθμισης, φέρνοντας το Συμπόσιο της AIMS στην Αθήνα, όπου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Από τότε επισκέπτομαι κάθε χρόνο την Αθήνα, έχω κάνεις πολλές συζητήσεις όλα αυτά τα χρόνια με τους ανθρώπους της ελληνικής ομοσπονδίας. Έχω ένα συναίσθημα για τους μαραθώνιους της Αθήνας και του Βερολίνου για τα επόμενα χρόνια. Κάθε δρομέας που τρέχει στο Βερολίνο, πρέπει να τρέξει και στον μαραθώνιο της Αθήνας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας
Ανοιχτές οι εγγραφές έως τις 2 Απριλίου!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο