Γυναίκες φαβορί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθώνιου

Δείτε ποιες είναι οι επικρατέστερες να κερδίσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της απόστασης

Share

Eίδαμε τα φαβορί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Ανδρών, ας δούμε και τις επικρατέστερες στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα των γυναικών που πραγματοποιείται για 37η φορά.

Πολυνίκης του θεσμού είναι η Γεωργία Αμπατζίδου με 7 νίκες, ενώ το ρεκόρ της διοργάνωσης έχει η Μαρία Πολύζου με 2:39:43 από το 1994.

Φέτος, τα πράγματα είναι αρκετά ανοιχτά, καθώς η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η αθλήτρια με την καλύτερη επίδοση για φέτος στη χώρα μας, δεν θα αγωνιστεί στον Μαραθώνιο, παρά μόνο στον αγώνα των 10χλμ., η Σόνια Τσεκίνη έχει δηλώσει πως ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, ενώ και η πολυνίκης Ράνια Ρεμπούλη δεν θα δώσει το παρών, χωρίς ακόμα να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση σχετικά.

Έτσι, η λίστα των φαβορί περιλαμβάνει αθλήτριες με σχετικά μικρή εμπειρία στον Μαραθώνιο, ή ακόμα κι εντελώς “πρωτάρες” στην απόσταση.

Στεφανία Λεοντιάδου
Η Λεοντιάδου ξεκίνησε το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι μπορεί να τρέξει αρκετά γρήγορα. Μάλιστα το 2018 είναι η 4η καλύτερη Ελληνίδα στον Μαραθώνιο με το 2:44:33 που σημείωσε πριν από δύο περίπου μήνες στο Βερολίνο, ενώ το περασμένο καλοκαίρι σημείωσε ατομικό ρεκόρ και στα 10.000μ. με 36:05.65. Η 35χρονη δρομέας που προπονείται με τον Θοδωρή Αναγνώστου στην Αθήνα είναι ανάμεσα στα φαβορί αν δεν την έχει επηρεάσει το γεγονός ότι έτρεξε και πάλι Μαραθώνιο πριν από μερικές εβδομάδες.

Ηλικία: 35
Ρεκόρ στον Μαραθώνιο: 2:44:33 (Βερολίνο)
Ρεκόρ στον Μαραθώνιο το 2018: 2:44:33
Νίκες σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: –

Γλυκερία Τζιατζιά
Μία αθλήτρια που έγινε πιο γνωστή από την αγωνιστική της δραστηριότητα στους ορεινούς αγώνες, όμως πέρυσι έκανε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στον Μαραθώνιο. Μάλιστα, ήταν δεύτερη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Αυθεντική διαδρομή με 2:51:20. Από τότε δεν έχει αγωνιστεί σε κάποιον αγώνα, ωστόσο, την Κυριακή θα δώσει το παρών διεκδικώντας κάτι καλύτερο από την περσινή δεύτερη θέση.

Ηλικία: 24
Ρεκόρ στον Μαραθώνιο: 2:51:20 (Αθήνα)
Ρεκόρ στον Μαραθώνιο το 2018: –
Νίκες σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: –

Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο
Η Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο διακρίνεται από πολύ μικρή στα αγωνίσματα των μεσαίων αποστάσεων έχοντας μάλιστα κερδίσει πολλά Πανελλήνια Πρωταθλήματα και σημειώσει σπουδαία ρεκόρ. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται με τον Μαραθώνιο συνδυάζοντας προπόνηση και εργασία. Πέρυσι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν τρίτη με 2:53:55, επίδοση που αποτελεί και προσωπικό ρεκόρ για την αθλήτρια του Χρήστου Τούλα.

Ηλικία: 33
Ρεκόρ στον Μαραθώνιο: 2:53:55 (Αθήνα)
Ρεκόρ στον Μαραθώνιο το 2018: –
Νίκες σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: –

Ελευθερία Πετρουλάκη
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει τρέξει στο παρελθόν Μαραθώνιο, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί. Κι αυτό γιατί την περασμένη άνοιξη είχε κερδίσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθώνιου, ενώ τον Μάιο ήταν δεύτερη στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα στα 10.000μ. με μεγάλο ατομικό ρεκόρ 35:18.44, επίδοση που είναι η 20η καλύτερη όλων των εποχών. Γενικά, είναι μία δρομέας που της ταιριάζει η άσφαλτος και θεωρητικά μπορεί να πετύχει μία καλή επίδοση και στην απόσταση των 42.195μ. Προπονείται με τον Τάκη Γερακό.

Ηλικία: 27
Ρεκόρ στον Μαραθώνιο: –
Ρεκόρ στον Μαραθώνιο το 2018: –
Νίκες σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: –

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα μυστικά της κατηφόρας
Συμβουλές για να τις κατακτήσετε
adidas Originals Fashion Show
Τα adidas Originals διοργάνωσαν το πιο αυθεντικό Street Event της χρονιάς
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο