Στον Μαραθώνιο του Βελιγραδίου το βραβείο “κοινωνικής προσφοράς”

Διαβάστε περισσότερα

Share

Το βραβείο, το οποίο αναγνωρίζει τους αγώνες που εργάζονται για την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών , θα απονεμηθεί στη διοργάνωση του Βελιγραδίου στο έκτο ετήσιο Gala της AIMS για τη βράβευση των κορυφαίων μαραθονοδρόμων της χρονιάς, που θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα του Μαραθωνίου, την Αθήνα την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018.

Ο Μαραθώνιος του Βελιγραδίου ανέπτυξε το πρόγραμμα “Ήρωες του Μαραθωνίου του Βελιγραδίου” το οποίο έχει αναγνωρίσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεκάδες ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων που ζουν με αναπηρίες και ξεπέρασαν τις προκλήσεις για να τερματίσουν τον αγώνα. Στόχος του προγράμματος είναι να αναγνωρίσει, να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει όσους έχουν αναπηρία να συμμετάσχουν ισότιμα σε αθλητικές εκδηλώσεις. Η τελετή απονομής του προγράμματος πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Δημαρχείο του Βελιγραδίου.

Επιπλέον, ο Μαραθώνιος του Βελιγραδίου υποστηρίζει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται “Mama Fit” το οποίο στοχεύει στην προώθηση της εκπαίδευσης των γυναικών σχετικά με τη σημασία της ασφαλούς φυσικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Το 2018, περισσότερες από 500 έγκυες γυναίκες, νέες μητέρες και οι οικογένειές τους έλαβαν μέρος στον Αγώνα Διασκέδασης του Μαραθωνίου Βελιγραδίου.

Ο Ντεϊάν Νίκολιτς, Διευθυντής Αγώνων του Μαραθωνίου του Βελιγραδίου, σχολιάζει: «Ο Μαραθώνιος του Βελιγραδίου έχει επικεντρώσει την προσοχή του σε κοινωνικές πρωτοβουλίες εδώ και πολλά χρόνια και ειδικά σε δρομείς που ζουν με αναπηρίες. Το πρόγραμμά μας Mama Fit έχει τύχει πολύ καλής υποδοχής και δείχνει πως ο αθλητισμός είναι ένα εξαιρετικό μέσο για σημαντικά μηνύματα σχετικά με την κοινωνία και την υγεία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την AIMS και τα μέλη της που μας κάλεσαν στην Αθήνα, την πατρίδα του Μαραθωνίου, για να παραλάβουμε αυτό το βραβείο. Θα θέλαμε να επωφεληθούμε της ευκαιρίας για να ευχαριστήσουμε τον Δήμο του Βελιγραδίου για τη βοήθειά του στην επίτευξη αυτών και άλλων σημαντικών στόχων τα τελευταία 30 χρόνια “

Ο Paco Borao, Πρόεδρος της ΑIMS σχολιάζει: “Οι αγώνες έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να φέρουν κοντά τους ολόκληρες κοινότητες μέσω της συμμετοχής τους στον αθλητισμό. Ο Μαραθώνιος του Βελιγραδίου το κάνει αυτό με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια με τα καινοτόμα προγράμματα “Ήρωες το Μαραθωνίου του Βελιγραδίου” και “Mama Fit” και τους εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον “.

Οι οκτώ αναπτυξιακοί στόχοι της Χιλιετίας περιλαμβάνουν την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και της πείνας, την καταπολέμηση των ασθενειών, τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας, την προώθηση της ισότητας των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών και τη διασφάλιση της περιβαλλοντικής σταθερότητας.

Οι δύο άλλοι συνυποψήφιοι αγώνες ήταν ο Dhiraagu Maldives Road Race (Μαλδίβες) και ο Μαραθώνιος Ειρήνης του Košice (Σλοβακία).

από segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Run Greece του Ηρακλείου
Αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα
Τρέξαμε με το UNDER ARMOUR HOVR Machina 3
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της UA
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο