O προπονητής του Kenenisa Bekele στην Αθήνα

Ο Mersha Asrat βρίσκεται στην Αθήνα και μίλησε για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και όχι μόνο

Share
«Είμαι σίγουρος ότι και ο Kenenisa θα ήθελε κάποια στιγμή να τρέξει σε αυτή την εκπληκτική διαδρομή… Ο Μαραθώνιος της Αθήνας μπορεί να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο»
 
Στην Αθήνα βρίσκεται ο προπονητής του κορυφαίου Μαραθωνοδρόμου Kenenisa Bekele, Mersha Asrat που είναι και προπονητής της Εθνικής ομάδας Αιθιοπίας στις μεγάλες αποστάσεις.

Ο κ. Asrat μετέχει στην αθλητιατρική επιστημονική διημερίδα: Aθλήματα Αντοχής που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ για την Ελλάδα και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο.
 
«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Αθήνα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Κάθε δρομέας, κάθε μαραθωνοδρόμος θέλει να βρεθεί εδώ, στον τόπο που γεννήθηκε ο Μαραθώνιος. Ξέρετε, όλοι εμείς οι δρομείς έχουμε την Ελλάδα μέσα στην καρδιά μας λόγω του Μαραθωνίου και όλοι θέλουν να τρέξουν έστω και μία φορά στην αυθεντική διαδρομή»
.
Ο προπονητής του Bekele, έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον Μαραθώνιο της Αθήνας: «Χρόνο με το χρόνο η φήμη του μεγαλώνει και ακούγεται συνεχώς σε όλο τον κόσμο. Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο γιατί κουβαλά μαζί του, αυτή την υπέροχη κληρονομιά, ότι γίνεται δηλαδή στο μέρος που ξεκίνησαν όλα. Αν συνεχίσετε το ίδιο καλά και συντονισμένα, μπορείτε να τα καταφέρετε!»
 
Για τον Woldermeskel Mersha Arsat οι ιδιομορφίες που έχει η αυθεντική διαδρομή, μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα του Μαραθωνίου της Αθήνας. «Με τις ανηφόρες και κατηφόρες που ξέρω ότι έχει η διαδρομή, είναι άκρως συναρπαστική και μεγαλώνει το συναγωνισμό, ειδικά στα τελευταία χιλιόμετρα. Αντιθέτως Μαραθώνιοι όπως της Βοστώνης που είναι αρκετά επίπεδοι όσον αφορά στη διαδρομή, δεν προσφέρονται για συγκινήσεις και δεν έχουν εναλλαγές, κάτι που τους καθιστά λίγο μονότονους».
 
Κλείνοντας ο Αιθίοπας προπονητής εξέφρασε την ευχή να έρθει μία μέρα στην Αθήνα μαζί με τους αθλητές του, για να πάρουν μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. «Ειλικρινά θα το ήθελα πάρα πολύ, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε, δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Είμαι σίγουρος ότι και ο Kenenisa θα ήθελε κάποια στιγμή να τρέξει σε αυτή την εκπληκτική διαδρομή».
από segas.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
Adidas Adizero Adios Pro Evo 1
Το record-breaker shoe ήρθε στην Ελλάδα
16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο