Ενδιαφέρουσα διημερίδα στο ΚΠΙΣΝ

Επιστημονική διημερίδα με τίτλο “Αθλητική Αριστεία: Αθλήματα Αντοχής”

Share

Σε συνέχεια της επιστημονικής ημερίδας Όλα για το Μαραθώνιο που έλαβε χώρα τα τελευταία δυο χρόνια, φέτος το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει στις 1 και 2 Νοεμβρίου στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος μια νέα διεθνή επιστημονική διημερίδα με τίτλο Αθλητική Αριστεία: Αθλήματα Αντοχής. Στη διημερίδα είναι προσκεκλημένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές διεθνούς κύρους, ακαδημαϊκοί καθώς και καταξιωμένοι προπονητές και αθλητές, οι οποίοι θα μιλήσουν για θέματα όπως:

 

 • Εφαρμοσμένη αθλιατρική στα αθλήματα αντοχής
 • Αερόβια προπόνηση για αθλήματα αντοχής
 • Σύγχρονη προσέγγιση στις μεθόδους προπόνησης αντοχής ομαδικών αθλημάτων
 • Δοκιμασίες αξιολόγησης και καταγραφής της έντασης προπόνησης για αθλητές αντοχής
 • Παρακολούθηση και βελτιστοποίηση των αθλητικών επιδόσεων με τη χρήση τεχνολογίας αισθητήρων
 • Αθλητισμός στην Αρχαία Ελλάδα
 • Επιστημονική βάση προπόνησης για Μαραθώνιο κάτω από 2 ώρες
 • Ολιστική προσέγγιση -Αθλητές Ολυμπιακού Επιπέδου

 

Πέρα από τις ομιλίες θα υπάρξουν και εξαιρετικά καινοτόμα διαδραστικά

workshops από την ομάδα Sub2.

 

Η εκδήλωση υλοποιείται με την επιμέλεια της Μονάδας Αθλητικής Αριστείας

«Sports Excellence» της Α΄ Ορθοπεδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ και του Sports

Excellence σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Η Μονάδα Αθλητικής Αριστείας – «Sports Excellence» δημιουργήθηκε με δωρεά

του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση

& Πρόοδος», υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπεδικής Κλινικής της

Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

 

Η είσοδος στη διημερίδα είναι ελεύθερη. Για το αναλυτικό πρόγραμμα και για προεγγραφή στα workshops επισκεφθείτε την ιστοσελίδα SNFCC.org.

 

Η επιστημονική διημερίδα Αθλητική Αριστεία: Αθλήματα Αντοχής, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

 

Και αυτόν τον μήνα, όλες οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, που στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχουν ελεύθερη είσοδο.

 

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

 

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

 • To χειμερινό ωράριο λειτουργίας (1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου) είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος Δευτέρα έως Πέμπτη 06.00-20:00 Παρασκευή έως Κυριακή 06:00 – 22:00, Φάρος 06.00-00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00-22.00.
 • Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού-Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.
 • Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
 • Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν τέσσερα σημεία εστίασης: Στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών με θέα το Κανάλι, στο Φάρο και στο Πάρκο. Επιπλέον, λειτουργούν και κινητά σημεία εστίασης στους εξωτερικούς χώρους, κατά μήκος του Καναλιού.
 • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
 • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
 • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
12th Kallithea Run: Άνοιγμα εγγραφών
Ειδικές τιμές για early bird εγγραφές
Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου 2024: Οι εγγραφές συνεχίζονται
Οι δρομείς δίνουν ραντεβού στις 21/4/24
Η Garmin Greece «πάει» στο Golden Hall
Εκδήλωση σε γιορτινό πνεύμα για τα εγκαίνια του καταστήματος
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο