Tην Κυριακή ο Μαραθώνιος του Eindhoven

Μία διαδρομή που ευνοεί τις καλές επιδόσεις – Αρκετοί Έλληνες

Share

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου η πόλη του Αϊντχόβεν στην Ολλανδία διοργανώνει τον δικό της Μαραθώνιο, Marathon Eindhoven, έναν αγώνα που μετρά 35 διοργανώσεις!

Μάλιστα, η πρώτη διοργάνωση έλαβε χώρα το 1959 και συνεχίστηκε το 1960, όμως για ένα διάστημα 22 ετών (1960-1982) σταμάτησε η διεξαγωγή του. Από το 1982 ξεκίνησε και πάλι να πραγματοποιείται ανά δύο χρόνια, ενώ από το 1990 κι έπειτα γίνεται κάθε χρόνο.

Πρόκειται για έναν αγώνα που έχει καλή κι επίπεδη διαδρομή εντός της πόλης και τα τελευταία χρόνια μετρά χιλιάδες συμμετοχές, ενώ και τα ρεκόρ διαδρομής σε άνδρες και γυναίκες θεωρούνται αρκετά γρήγορα. Πιο συγκεκριμένα, το 2012 ο σπουδαίος Κενυάτης Dickson Chumba έτρεξε σε 2:05:46, ενώ έναν χρόνο πριν η συμπατριώτισσά του Georgina Rono είχε σημειώσει την καλύτερη επίδοση για τις γυναίκες με 2:24:33.

Από τον αγώνα μάλιστα έχουν περάσει αρκετοί πολύ ικανοί δρομείς, όπως ο Geoffry Mutai, ο οποίος είχε αναδειχθεί νικητής δύο συνεχόμενες χρονιές. Πέρυσι, ένας ακόμα Κενυάτης, ο Festus Talam ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα σε 2:06:13, ενώ το 2016 είχε αναδειχθεί και πάλι νικητής τερματίζοντας μόλις 13 δευτερόλεπτα πιο αργά. Στις γυναίκες το 2017 νικήτρια ήταν η Eunice Jeptοo σε 2:26:13.

Ο αγώνας φέτος περιλαμβάνει και το εθνικό πρωτάθλημα για τους Βέλγους (!), ενώ οι διοργανωτές αναφέρουν πως σχεδόν 200.000 θεατές θα βρεθούν στα διάφορα σημεία της διαδρομής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλες αποστάσεις (Hμιμαραθώνιο, 10χλμ. δύο αγώνες 5χλμ., και αγώνα 1,6χλμ. για παιδιά), τόσο την Κυριακή όσο και το Σάββατο σε ένα εορταστικό, δρομικό διήμερο για την πόλη.

Η εκκίνηση του Μαραθώνιου είναι στις 10:00 (τοπική ώρα) της Κυριακής, ενώ ο Ημιμαραθώνιος ξεκινά στις 13:30. Και φέτος αρκετοί Έλληνες θα ταξιδέψουν στην ολλανδική πόλη για να κάνουν τον φθινοπωρινό τους Μαραθώνιο ποντάροντας στην καλή διαδρομή και τις καλές καιρικές συνθήκες που συνήθως επικρατούν. Για την ώρα, οι προβλέψεις δίνουν συννεφιά τις πρωϊνές ώρες, θερμοκρασίες έως και 20 βαθμούς και ψιλόβροχο από το μεσημέρι κι έπειτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 23-24 Μαρτίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας
Ανοιχτές οι εγγραφές έως τις 2 Απριλίου!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο