Ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας «σπάει» όλα τα ρεκόρ!

Τους 55.000 δρομείς θα φτάσει η φετινή διοργάνωση

Share
Η εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθώνιου

Ρεκόρ συμμετοχών που θα αγγίξει τους 55.000 δρομείς φέρνει την Αθήνα στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος και την μετατρέπει σε μια μεγάλη γιορτή που χρόνο με τον χρόνο γιγαντώνεται: τον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, ο οποίος αισίως γιορτάζει τα 36 του χρόνια.
Μια γιορτή που φέτος δεν έχει στόχο μόνο να τιμήσει και να μεταδώσει τις αξίες του δρομικού κινήματος, αλλά και να στείλει ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς οι 18.750 μαραθωνοδρόμοι θα περάσουν από τις περιοχές που πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος και υπέστησαν τεράστια οικολογική καταστροφή στη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου.

Η σπουδαία διοργάνωση που όπως κάθε χρόνο διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ κι είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή υπέρ της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, θα υποδεχθεί και φέτος δρομείς από 105 χώρες, οι οποίοι θα τρέξουν τόσο στην αυθεντική διαδρομή με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, όσο και στους αγώνες των 5 χλμ και 10 χλμ, στον απογευματινό αγώνα των 5 χλμ και στους αγώνες για παιδιά και Special Olympics. Για δεύτερη φορά φέτος δυναμικό «παρών» θα δώσουν οι κορυφαίοι δρομείς – δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες – που συμμετείχαν σε καθέναν από τους αγώνες Run Greece σε Ηράκλειο, Γιάννενα, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Ρόδο και Πάτρα. Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν απόσταση 3χλμ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος το όριο των εγγραφών στη μαραθώνια διαδρομή ξεπεράστηκε κατά 200 άτομα και για πρώτη φορά καλύφθηκε σχεδόν δύο μήνες πριν από την έναρξη του αγώνα.

Μια γρήγορη ματιά στους αριθμούς είναι αρκετή για να επιβεβαιώσει για ποιον λόγο ο Μαραθώνιος της Αθήνας ο Αυθεντικός έχει αναδειχθεί στο μαζικότερο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα:
18.750 δρομείς στον Μαραθώνιο Δρόμο
19.000 δρομείς στα 5χλμ και 10χλμ
8.000 στον απογευματινό αγώνα 5χλμ
9.100 παιδιά και αθλητές SpecialOlympics στο κέντρο της Αθήνας και στους Δήμους της Μαραθώνιας διαδρομής.

Η γιορτή στην Αθήνα με αφορμή τον 36ο Μαραθώνιο, τον Αυθεντικό, δεν θα περιοριστεί όμως μόνο την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου. Η αφή της Μαραθώνιας Φλόγας  –  που θα τελεστεί όπως κάθε χρόνο την παραμονή του μεγάλου αγώνα, στον Τύμβο του Μαραθώνα  αποτελεί τον πυρήνα της τελετής έναρξης του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού.

Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η AIMS(Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων και Αγώνων Δρόμων) το βράδυ της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα τιμηθούν οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι  για το 2018. Παράλληλα τις ημέρες του 36ου Μαραθωνίου, θα φιλοξενηθεί και το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων και Αγώνων Δρόμου (AIMS) κατά τη διάρκεια του οποίου θα εξεταστούν οι επιπτώσεις που έχει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων στη διοργάνωση δρομικών γεγονότων.

Όσοι θελήσουν να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος και της Αθήνας έχουν μία ακόμη τελευταία ευκαιρία καθώς υπάρχουν ακόμη λίγες κενές θέσεις για τον απογευματινό αγώνα δρόμου των 5 χλμ.

Ακόμη όμως και εκείνοι που δεν θα δοκιμάσουν φέτος τις αντοχές τους στους δρόμους της Αττικής έχουν κάθε λόγο να δώσουν το «παρών» στις 11 Νοεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο, να χειροκροτήσουν όλους όσους τερματίζουν και να λάβουν μέρος στην ξεχωριστή τούτη ετήσια γιορτή του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και της Ιστορίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.athensauthenticmarathon.gr

Πηγή: www.segas.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας
Ανοιχτές οι εγγραφές έως τις 2 Απριλίου!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο