Ο ΣΔΥΑ στο 36ο Σπάρταθλον

Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου για τη συμμετοχή του στο Σπάρταθλον

Share

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας για τη συμμετοχή του στο φετινό Σπάρταθλον.

«Ένας αγώνας μοναδικός, ένας αγώνας  που εμπεριέχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας υπερπροσπάθειας και απαιτεί από τον Αθλητή να του παραδοθεί μέχρι ψυχής.
Όπως κάθε φορά έτσι και εφέτος ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ) ήταν εκεί στο σταθμό 45ο Σημείο Ελέγχου στα 153,9χλμ στο  Καπαρέλι, λίγα χιλιόμετρα πριν από την βάση στην κορυφή του βουνού. Είμαστε εκεί για να προσφέρουμε την ελάχιστη εθελοντική μας βοήθεια  στους Δρομείς, στους Σπαρταθλητές, σε ΑΥΤΟΥΣ που  η διαδρομή τους  συνδέει  το αρχαίο  ιστορικό γεγονός του Ημεροδρόμου Φειδιππίδη με το σήμερα, το γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία για την συνέχειά μας μέσα από  τον δικό τους  Άθλο.

Η κυρία Ρένα η ψυχή της Ομάδας, ο Κώστας, ο Παναγιώτης, η Άννα με την μικρή Μελίνα, η Άννα και η Νατάσα από την Κύπρο που  ταξίδεψαν για να βιώσουν τα συναισθήματα της Εθελοντικής τους προσφοράς μέσα σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Δεν περιγράφονται οι στιγμές του κάθε Σπαρταθλητή που έφτανε στο σταθμό 45,  δεν αποτυπώνετε στο χαρτί ακόμη και σαν εικόνα η βιωματική εμπειρία της συνάντησής μας με τον καθένα ξεχωριστά. Το ευχαριστώ τους στο βλέμμα καθώς προσπαθούσαν να  σηκώσουν τα πόδια τους  και η δική μας φωνή ΜΠΡΑΒΟ, GO TO SPARTA τους έκανε να ορθώνουν το κορμί και να παίρνουν την ανηφόρα συνοδευόμενοι από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Μια ξεχωριστή βραδιά ζήσαμε  στο Σταθμό 45, από τις 7.10μμ που ανοίξαμε μέχρι τις 04.15πμ που κλείσαμε. Κοντά μας οι κάτοικοι του χωριού, διάφοροι Φίλοι και Συνοδοί των Σπαρταθλητών  που τους περίμεναν αγωνιώντας για την σωματική τους κατάσταση. Οι καιρικές συνθήκες δεν μπορούν να περιγραφούν, συνεχής βροχή, αέρας και κρύο. Η ονομαστή ζεστή σούπα της κυρίας Ρένας είχε την προτίμηση όλων σχεδόν των Αθλητών. Φέτος  όμως μας έλειψαν τα πρόσωπα και οι φωνές υποδοχής στους  Σπαρταθλητές από τα μικρά παιδιά  του χωριού.  Μεγάλωσαν, βρίσκονται στο Άργος για την συνέχεια των σπουδών τους.  Ήρθε όμως και βοήθησε  ο Βασίλης που έχει γίνει ένα ωραίο παλικάρι αυτός  που έχει ζήσει από μωρό όλους τους αγώνες του Σπάρταθλον μαζί με την γιαγιά του την κυρά Σταθούλα.

Όμως παρά τις δυσκολίες βρεθήκαμε σε κάποιους τερματισμούς στην Σπάρτη και είδαμε, αισθανθήκαμε τη στιγμή που μέσα από ένα βογγητό, μια αναπνοή ο κάθε Σπαρταθλητής απόθετε την Ψυχή του με τα δυο χέρια ακουμπισμένα στο πόδι του Άνδρα στον Βασιλιά Λεωνίδα.
Μεγαλείο δίπλα στο ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ο Σπαρταθλητής χαμογελαστός απαθανατίζεται.
ΜΠΡΑΒΟ σε ΟΛΟΥΣ  που στάθηκαν στην γραμμή της Εκκίνησης κάτω από τον ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ξεκίνησαν τον αγώνα τους για το 36ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 24-25 Φεβρουαρίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
LAWYERS’ RUN for Children - Annual ΣΔΕΕ Run2024
Εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση και ολοκλήρωση της περιόδου εγγραφών
Atlas Trail Running 2024: Οι νικητές
Δείτε τους πρώτους σε όλους τους αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο