Προετοιμασία με το νέο Reebok Floatride Run

Τρέχοντας για δύο μήνες με το νέο μοντέλο της Reebok

Share

Τρεις δρομείς, τρία Floatride Run, εκατοντάδες χιλιόμετρα. Η Μαρία, ο Μάριος και ο Γιάννης έτρεξαν για δύο μήνες με το νέο μοντέλο της Reebok και μοιράζονται μαζί μας τις εντυπώσεις τους. Εφαρμογή, άνεση, αντικραδασμική ικανότητα, επιστροφή ενέργειας, ελευθερία κίνησης και πολλά ακόμα στοιχεία για το νέο Floatride Run κρίνονται και παρουσιάζονται από τους τρεις δρομείς αφού το δοκίμασαν σκληρά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους.

Μαρία Κωλέττα, Τραπεζικός
Η Μαρία ξεκίνησε το τρέξιμο πριν από πέντε χρόνια και έκτοτε αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής της. Προπονείται τρεις φορές την εβδομάδα, εκτελώντας μία διαλειμματική προπόνηση, μία με ελεύθερο τρέξιμο κι ένα Long Run. Έχει τερματίσει σε 4 Μαραθώνιους όπου έχει ρεκόρ 4:24:27, αλλά και σε αρκετούς αγώνες 5 και 10χλμ. ενώ χρησιμοποίησε το Floatride Run κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για τον Μαραθώνιο του Βερολίνου στις 16/9.

Τρέχοντας με το Floatride σε όλα τα είδη των προπονήσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα μου, έχω να πω τα εξής: Το πάνω μέρος τους, που είναι μαλακό πολύ και ευλύγιστο, έρχεται και αγκαλιάζει το πόδι (και κάθε ιδιαιτερότητά του), δίνοντας ταυτόχρονα ένα βαθμό ελευθερίας στην κίνηση, κυρίως των δακτύλων, χωρίς να υπολείπεται όμως στη συνολική στήριξη του πέλματος. Αφήνει, δε, το πόδι να αναπνέει. Είναι ελαφρύ και μαλακό στο κάτω μέρος (σόλα), παρέχοντας μια αίσθηση ξεκούρασης στα πόδια, ακόμα και σε προπονήσεις με μεγάλη διάρκεια, όπως τα Long Run. Εκτίμησα αρκετά την εφαρμογή του που μου παρείχε ασφάλεια και άνεση, ακόμα κι όταν έπρεπε να ανεβάσω το ρυθμό μου. Α, και φυσικά να μην ξεχνάμε: Είναι πανέμορφα!

 

Μάριος Κρητικός, Μηχανικός ανάπτυξης λογισμικού
Ο Μάριος τρέχει συστηματικά εδώ και δέκα χρόνια εκτελώντας 3-4 προπονήσεις την εβδομάδα. Συμμετέχει σε δύο Μαραθώνιους τον χρόνο, αλλά και σε αγώνες μικρότερων αποστάσεων. Επιπλέον, έχει τερματίσει σε αρκετούς αγώνες υπεραποστάσεων, αλλά και σε αγώνες βουνού. Φέτος προετοιμάζεται για τον Μαραθώνιο της Αθήνας και για αγώνα IRONMAN 70.3. Το ρεκόρ του στον Μαραθώνιο είναι 3:46:09.

H εντύπωση που αποκόμισα τρέχοντας με το Reebok Floatride Run ήταν ιδιαίτερα θετική. Η εφαρμογή του παπουτσιού είναι πολύ καλή αφού φορώντας τα νιώθεις σαν να φοράς κάλτσα. Το πάνω μέρος αγκαλιάζει το πόδι χωρίς να προβληματίζει καθόλου και πίσω η σχεδίαση είναι τέτοια, ώστε να παρέχει προστασία στον αχίλλειο τένοντα. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε επίσης το γεγονός ότι όσο και να σφίξεις τα κορδόνια δεν νιώθεις ιδιαίτερη πίεση. Στο τρέξιμο είναι ελαφρύ και με καλή ανταπόκριση προδιαθέτοντας για λίγο ταχύτερο ρυθμό απ’ ότι συνήθως. Παράλληλα είναι απορροφητικό χωρίς, όμως να σου δίνει την αίσθηση ενός υπερβολικά μαλακού παπουτσιού. Πιστεύω ότι το Reebok Floatride Run είναι ένα παπούτσι που μπορεί να υποστηρίξει μικρά και γρήγορα κομμάτια, αλλά και μεγαλύτερες διαδρομές, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό δρομέα, χωρίς να προβληματίσει. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι με ξάφνιασε ευχάριστα και είναι μία επιλογή που σίγουρα θα χρησιμοποιώ από εδώ και πέρα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

 

Γιάννης Γζουντέλλης, Γυμναστής
O Γιάννης υπήρξε στο παρελθόν αθλητής στίβου, είναι γυμναστής, ενώ τα τελευταία χρόνια προπονείται συστηματικά και λαμβάνει μέρος σε αγώνες έως και 10χλμ. Καλύπτει συνολικά 60-70 χλμ. σε 5-6 προπονήσεις την εβδομάδα σε διάφορους ρυθμούς, εκτελώντας συνήθως μία διαλειμματική, ένα Long Run και προπονήσεις με ελεύθερο τρέξιμο στο πάρκο. Αυτήν την περίοδο προετοιμάζεται για τους αγώνες 5 & 10χλμ. του φθινοπώρου. Τα ρεκόρ του είναι 19:10 στα 5χλμ. και 41:30 στα 10χλμ.

Η αίσθηση που μου άφησε το Reebok Float Ride τρέχοντας σε άσφαλτο και σε ταρτάν αλλά και σε χώμα είναι αυτή ενός μαλακού παπουτσιού κατάλληλο για Long Run αλλά και για διαλειμματικές προπονήσεις.
Πρόκειται για ένα παπούτσι με χαμηλό βάρος που βοηθά την προπόνηση σε γρήγορους ρυθμούς και συγχρόνως αρκετά σταθερό, κάτι που έγινε αντιληπτό στο τρέξιμο με αλλαγή κατεύθυνσης. Το πίσω μέρος του παπουτσιού εφαρμόζει στο πόδι σε αντίθεση με το μπροστινό μέρος που είναι πιο ευρύχωρο δίνοντας μεγαλύτερη ελευθερίας κίνησης. Το πάνω μέρος αποτελείται από ένα διάτρητο υλικό που αφήνει το πόδι να αναπνέει αποτρέποντας την περιττή εφίδρωση κάτι που με βοήθησε σημαντικά τους καλοκαιρινούς μήνες.   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To Σάββατο οι αγώνες αντοχής "The Opener" στον Άγιο Δημήτριο από τον ΟΦΚΑ Οδυσσέας
Πρόγραμμα, λίστες συμμετοχής και αποτελέσματα
Βράβευση αθλητών των Ολυμπιακών από την ΕΟΕ
Βραβεία στους αθλητές που προκρίθηκαν για τους ΟΑ «ΠΑΡΙΣΙ 2024» από την επιτροπή αθλητών της ΕΟΕ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο