Εκκίνηση του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων «Στους Δρόμους του Περάματος»

Έναρξη των εκδηλώσεων του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

Share

«Στους δρόμους του Περάματος» θα γίνει φέτος, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, η έναρξη των εκδηλώσεων του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, που θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου με ένα διήμερο πλούσιων αγωνιστικών δράσεων.

Ακολουθεί ο δελτίο τύπου:

“Στους δρόμους του Περάματος” θα γίνει φέτος, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, η έναρξη των εκδηλώσεων του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, που θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου με ένα διήμερο πλούσιων αγωνιστικών δράσεων.

Μετά από τρία χρόνια «Στους Δρόμους του Νησιού», οι διοργανωτές του Γύρου Λίμνης, ο Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων και η Limni, αποφάσισαν να αναδείξουν ένα ακόμη όμορφο σημείο της παραλίμνιας περιοχής, επιλέγοντας το Πέραμα και έχοντας ως επίκεντρο το παραλίμνιο πάρκο του.

«Πρέπει να γνωρίσουμε και άλλα σημεία της λίμνης, να αναδείξουμε τις ομορφιές αυτού του στολιδιού της πόλης, από άλλες όψεις. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν τη λίμνη από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Μετά από κάποιες χρονιές στο Πέραμα, θα προχωρήσουμε σε όλο το παραλίμνιο μέτωπο», τόνισε η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να τρέξουν και να περπατήσουν στους δρόμους του Περάματος, γνωρίζοντας μία ακόμη όμορφη γωνιά της περιοχής.

Για μια πολύ όμορφη μέρα για το Πέραμα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σπηλαίου Περάματος Νίκος Σαρακατσάνος, τονίζοντας πως το Σπήλαιο ανταποκρίθηκε άμεσα στην ιδέα οργάνωσης μιας δράσης, που εντάσσεται στον 12ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων.  «Από τη στιγμή που έπεσε στο τραπέζι η ιδέα διοργάνωσης ενός αγώνα στο Πέραμα, υπήρξε ενθουσιασμός και πήραμε την απόφαση να τον στηρίξουμε δυναμικά, βλέποντας ότι και οι τοπικοί φορείς είναι διατεθειμένοι να αγκαλιάσουν την όλη προσπάθεια. Οι διαδρομές του αγώνα είναι καταπληκτικές και αναδεικνύουν τις ομορφιές της περιοχής. Καλούμε όλους να συμμετέχουν και να γνωρίσουν και άλλη μία όψη της ευρύτερης περιοχής και να είναι σίγουροι ότι θα φύγουν από εδώ γεμάτοι όμορφες εμπειρίες», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε γνωστό πως την Κυριακή του αγώνα, οι συμμετέχοντες και οι συνοδοί τους θα μπορούν να επισκέπτονται το Σπήλαιο Περάματος με έκπτωση 50% στην τιμή του εισιτηρίου, έκπτωση που θα ισχύσει και για τους συμμετέχοντες στον 12ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, καθώς το Σπήλαιο του Περάματος ανήκει στους Lake Run Proud Partners.

Τη χαρά και την ικανοποίηση του για την επιλογή το Πέραμα για να αποτελέσει κομμάτι ενός σπουδαίου αθλητικού γεγονότος, εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περάματος «Το Σπήλαιο» Παύλος Τσιρώνης. «Από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε την πρωτοβουλία και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση για να στεφθεί η διοργάνωση με επιτυχία και να αφήσει άριστες εντυπώσεις», ανέφερε.

«Στους δρόμους του Περάματος» θα βρεθεί και ο Αθλητικός Όμιλος Προοδευτική Περάματος, με τον πρόεδρό του Κώστα Παύλου να κάνει, μάλιστα, γνωστό ότι η γυναικεία ομάδα, που φέτος θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας, μετέθεσε τις υποχρεώσεις της για να μπορέσει να συμμετέχει. «Η Προοδευτική Περάματος είναι δίπλα στην προσπάθεια να αναδείξουμε αυτό το κομμάτι της λίμνης και το Πέραμα, να ανοίξουμε τους δρόμους μας, την καρδιά μας, να μας ξαναγνωρίσουν οι Γιαννιώτες. Θα είμαστε όλοι εδώ να υποδεχθούμε τον κόσμο και να γνωρίσουν εμάς και την κουλτούρα μας», υπογράμμισε.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα της δράσης «Στους Δρόμους του Περάματος» περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 1.500 και 3.500 μέτρων και δεξιοτήτες ψυχαγωγικού χαρακτήρα για μαθητές.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι από τον χώρο του παραλιμνίου πάρκου Περάματος και ο τερματισμός θα γίνει στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου «Άννα Πετροχείλου». Οι εγγραφές για τους αγώνες, η συμμετοχή στους οποίους είναι δωρεάν, γίνονται ήδη στο Κέντρο Εγγραφών του Γύρου Λίμνης, στην οδό Αβέρωφ 3, ενώ θα μπορούν να γίνονται και την ημέρα του αγώνα, στις 10.30 το πρωί, στο παραλίμνιο πάρκο Π{εράματος, απ’ όπου θα γίνει και η παραλαβή των αριθμών από τις 10.30 έως τις 11.30 το πρωί.

Στον αγώνα  3.500 μ. έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές που είναι γεννημένοι από το 2003 και μεγαλύτεροι. Στον αγώνα 1.500 μ. έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές από το 2004 έως και το 2009. Οι ανήλικοι μαθητές πρέπει απαραίτητα να καταθέσουν στην γραμματεία υπεύθυνη δήλωση του γονέα για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στον χώρο του παραλίμνιου πάρκου Περάματος θα πραγματοποιηθεί, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής, και μία δράση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, που θα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια με θέμα τη βιοποικιλότητα της λίμνης, περιβαλλοντικά παιχνίδια (η λίμνη επι-κεφαλής, διασχίζω τη Λίμνη) και παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια. Επίσης, θα γίνεται διανομή έντυπου υλικού ενημέρωσης του Φορέα.
«Ο Φορέας Διαχείρισης αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά το κάλεσμα συμμετοχής του στον 12ο Γύρο Λίμνης, μια διοργάνωση που προωθεί όχι μόνο τον αθλητισμό, αλλά και το περιβάλλον και τον πολιτισμό», τόνισε η συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Κατερίνα Χιωτέλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο