Simpson και Wightman στο μίλι της 5ης Λεωφόρου

Με κρύο και βροχή το New Balance Fifth Avenue Mile στη Νέα Υόρκη

Share

To ξακουστό μίλι της 5ης Λεωφόρου, New Balance Fifth Avenue Mile, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη με μεγάλη συμμετοχή και κορυφαίους δρομείς κάτω από βροχή.

Μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν η Αμερικανίδα Jennifer Simpson για 5η φορά στην καριέρα της, και ο Βρετανός Jake Weightman για πρώτη φορά. H Simpson παρά το σχετικό κρύο και τη βροχή μπήκε μπροστά από την αρχή και έκανε σαφές ότι δύσκολα θα έχανε, παρά το ότι είχε να αντιμετωπίσει πολύ ικανές αντιπάλους, όπως τις στιπλίστριες Emma Coburn, χρυσή Ολυμπιονίκη στο Ρίο, και Colleen Quigley.

Έτσι, έφτασε στη νίκη, η οποία είναι η 5η για την Παγκόσμια πρωταθλήτρια των 1.500μ. σε 4:19. Η πανέμορφη Colleen Quigley, η οποία φέτος είναι σε καταπληκτική κατάσταση και το επιβεβαίωσε με ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ στα 3.000μ. στιπλ με 9:10.27, ακολούθησε σε 4:20, ενώ τρίτη ήταν η Melissa Courtney μαζί με την Coburn σε 4:21.


Oι δύο νικητές του αγώνα, η Jenny Simpson και ο Jake Wightman

Στους άνδρες ο Jake Wightman ήταν πιο δυνατός στα τελευταία μέτρα κι έφτασε στη νίκη, την οποία μάλιστα πανηγύρισε έντονα. Άλλωστε ήταν και η πρώτη του σε αυτή την εμβληματική διοργάνωση που πραγματοποιείται από το 1981 με διοργανωτές τους New York Road Runners που διοργανώνουν και τον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης.

Δεύτερος, πίσω από τον Βρετανό Wightman που σημείωσε 3:54, ήταν ο Νεοζηλανδός Nick Willis, αθλητής που κάθε χρόνο δίνει το παρών στον αγώνα και τρίτος ο επίσης Βρετανός Neil Gourley.

O αγώνας περιλαμβάνει αρκετές σειρές, τόσο για τους ελίτ δρομείς, όσο και για ελίτ ηλικιακές κατηγορίες αλλά και open κατηγορίες. Συνολικά τερμάτισαν 7.704 δρομείς, 4.109 άνδρες και 3.595 γυναίκες.

Δείτε τις δηλώσεις της 2ης Colleen Quigley μετά τον αγώνα

φωτογραφίες: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Λειτουργία κέντρου εγγραφών
Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» υποδέχεται δρομείς από όλο τον κόσμο!
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο