Δείτε το μετάλλιο του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων

Παρουσιάστηκε το μετάλλιο της διοργάνωσης

Share

Η διοργάνωση του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων παρουσιάζει το μετάλλιο που θα λάβουν οι συμμετέχοντες των αγώνων. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο:

«Ένα μετάλλιο με δύναμη και κίνηση, που ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα, όπως ξεχωρίζει και ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, θα λάβουν οι δρομείς όλων των αγώνων της διοργάνωσης, στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου.
Ο 12ος Γύρος Λίμνης, πιστός στη σύνδεσή του με τον πολιτισμό και το περιβάλλον, για μια ακόμη χρονιά προσφέρει στους δρομείς ένα εντυπωσιακό αντικείμενο τέχνης, που αποτυπώνει τη δύναμη του δρομικού κινήματος.
Αυτή τη χρονιά, το μετάλλιο σηματοδοτεί και κάτι ακόμα. Τη νέα γενιά, που παίρνει τη σκυτάλη και γίνεται οδηγός για το μέλλον. Έτσι, το μετάλλιο φέρει την υπογραφή του δευτεροετή, σε λίγες ημέρες, φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βαγγέλη Χαλκιά και προέκυψε μέσα από μια υποδειγματική διαδικασία επιλογής, ανάμεσα σε ιδέες και προτάσεις των φοιτητών του Εργαστηρίου Γλυπτικής της Σχολής, με την επιμέλεια του διδάσκοντα γλύπτη Χρήστου Σκαλκώτου.

Στον «διαγωνισμό», που εντάχθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, συμμετείχαν 13 προτάσεις -μακέτες των φοιτητών. Η εμπιστοσύνη της οργανωτικής επιτροπής του Γύρου της Λίμνης προς τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών ανταμείφθηκε εκ του αποτελέσματος, καθώς το φετινό μετάλλιο παρουσιάζει πρωτοτυπία φόρμας και αισθητικής, με την προετοιμασία σύλληψης και εκτέλεσης της μακέτας να αντιμετωπίζεται ως πολυήμερη άσκηση στο Εργαστήριο Γλυπτικής στο πλαίσιο της διδακτικής διαδικασίας ανάγλυφης σύνθεσης. Όλες οι προτάσεις -μακέτες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, σχεδιάζεται να εκτεθούν στο κοινό κατά την περίοδο διεξαγωγής του 12ου Γύρου Λίμνης.

Η μακέτα με το σχέδιο του Βαγγέλη Χαλκιά μετουσιώθηκε σε ένα εντυπωσιακό μετάλλιο, όπως ο δημιουργός του το είχε φανταστεί. «Αυτό που ήθελα, ήταν να καταφέρω να σπάσω τον κύκλο, να δημιουργήσω ένα διαφορετικό σχήμα. Μετά από πολλές μακέτες, τη μία μετά την άλλη, το κατάφερα», σημειώνει. Πράγματι, η ασύμμετρη παρουσίαση του μεταλλίου, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, με τις εσοχές και εξοχές, να αποδίδουν επιπλέον δυναμική στη σύνθεση, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται οι δρομείς σε κίνηση.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Γύρου Λίμνης αισθάνεται υπερήφανη για την επιλογή της να δώσει «χώρο» στους νέους καλλιτέχνες και, όπως καθ’ όλη την δωδεκάχρονη πορεία της διοργάνωσης, να προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, στηρίζοντας τους ανθρώπους, που ζουν και δημιουργούν στον τόπο μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ευχίδειος Άθλος – Υπεράθλος – Δρόμος 9 Μουσών 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
41ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας - Κλείσιμο εγγραφών
Έκλεισαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο και τα 10χλμ., λίγες θέσεις στα 5χλμ.
Βάλε τέλος στο μυϊκό πόνο με τα φυσικά προϊόντα της Pharmasept
Άμεση ανακούφιση με τη δύναμη του πάγου, χωρίς καμία φαρμακευτική ουσία
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο