Με επιτυχία η εκδήλωση «Τρέχουμε στο Πεδίο Άρεως»

Δεκάδες δρομείς εξέφρασαν στην αλληλεγγύη τους στους πληγέντες

Share

Την Τετάρτη 1 Αυγούστου ο ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς διοργάνωσε την εκδήλωση ««Τρέχουμε στο Πεδίο Άρεως». Στο κάλεσμα του συλλόγου ανταποκρίθηκαν δεκάδες δρομείς οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες συγκεντρώνοντας ανάλογο υλικό.
Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης:

«Την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2018 ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ανάδειξη του πανέμορφου πάρκου «ΠΕΔΙΟΝ ΆΡΕΩΣ», σε συνδιοργάνωση με τη Περιφέρεια Αττικής, όπως είχε προαναγγελθεί, άνοιξε την αυλαία των εκδηλώσεων «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ».

Η τραγική εξέλιξη των πυρκαγιών στην Αττική με το θάνατο πολλών συνανθρώπων μας και οι ανάγκες που προκάλεσαν οι καταστροφές στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν, οδήγησε τον Σύλλογο σε ανάληψη δράσης.
Έτσι, η εκδήλωση αφιερώθηκε στη μνήμη όσων με τραγικό τρόπο έχασαν την ζωή τους και συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφισή τους.

Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος κόσμου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου συγκεντρώθηκε στον χώρο του Πάρκου, για να τρέξει, να περπατήσει να γίνει μια μεγάλη παρέα και όλοι μαζί να εκφράσουν στους πληγέντες την αλληλεγγύη τους, στις δύσκολες στιγμές που περνάνε. Συγκεντρώθηκε σημαντική ποσότητα από είδη πρώτης ανάγκης, που παραδόθηκε το πρωί της επομένης στο Αθλητικό Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης  στη Λεωφόρο Μαραθώνος. Το φορτηγό συνόδευσαν μέλη του Συλλόγου που έμειναν εκεί κάποιες ώρες να προσφέρουν βοήθεια.

Οι Αθηναίοι Δρομείς, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των αθλουμένων για μη ανταγωνιστική εκδήλωση, αποφάσισαν ο Αγώνα να γίνει χωρίς χρονομέτρηση και βραβεύσεις των πρώτων και χωρίς κόστος, ενώ οι συμετέχοντες παρέλαβαν και τεχνικό T-shirt προσφορά της περιφέρειας Αττικής.

Διαδρομή: Εκκίνηση Άγαλμα Κωνσταντίνου, πρώτη στροφή δεξιά, περάσαμε από το Άγαλμα της Αθηνάς, Άγιο  Χαράλαμπο, Αγίους Ταξιάρχες με το άγαλμα του Υψηλάντη, δεξιά στον πανέμορφο δρόμο με τις προτομές των Ηρώων του 1821, αριστερά μικρό στρωμένο χωμάτινο κομμάτι.

Πριν την εκκίνηση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πύρινης λαίλαπας.

Η εκκίνηση του Αγώνα δόθηκε απέναντι από το άγαλμα του Κωνσταντίνου στις 19:30μ.μ. από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Διαμαντή.

Οι δρομείς επέλεξαν ελεύθερα διαδρομή:
1.700 μέτρα (Μία στροφή)
3.400 μέτρα (Δύο στροφές)
5.100 μέτρα (Τρείς στροφές

Κατά την αποφώνηση, ο Πρόεδρος, κ. Διαμαντής, ευχαρίστησε θερμά όλους τους δρομείς για τη συμμετοχή τους στον Αγώνα και την προσφορά τους σε είδη απαραίτητα για τους πυρόπληκτους.

Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς:
Την Συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Αττικής για την ουσιαστική της συμβολή στον Αγώνα.
Την Ελληνική Αστυνομία ΕΛ.ΑΣ. και το αστυνομικό τμήμα Κυψέλης για την ανταπόκρισή του και την ουσιαστική βοήθεια στην περιφρούρηση του αγώνα.
Την HERBALIFE NUTRITION (ανεξάρτητος συνεργάτης)  για την παρουσία στην εκδήλωση.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, λοιπόν, και σας περιμένουμε όλους στις επόμενες εκδηλώσεις μας για να τρέξουμε, να περπατήσουμε και να διασκεδάσουμε μέσα σ’ αυτόν τον πράσινο πνεύμονα της Αθήνας, που δίνει ζωή κι ενέργεια σε μικρούς και μεγάλους».

Δείτε τις δράσεις του συλλόγου στην ιστοσελίδα: https://www.athenianrunnersclub.gr    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο