Όλα τα ρεκόρ κατέρριψε ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

Μεταγωνιστικό δελτίο διοργάνωσης

Share

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου καθώς θα μείνει στην ιστορία ως ο αγώνας των ρεκόρ, τόσο από πλευράς συμμετοχών όσο και από πλευράς χρόνων που επιτεύχθηκαν.
Περισσότεροι από 2700 δρομείς πήραν μέρος για πρώτη φορά στην πενταετή ιστορία της διοργάνωσης, ενώ επιτεύχθηκε νέο ρεκόρ στις αποστάσεις του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου ανδρών και στον Ημιμαραθώνιο γυναικών.

Νικητής στο Μαραθώνιο αναδείχθηκε ο Γιώργος Μίνος που έκανε 2:36:55, τρέχοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του 42.195 μέτρα κι όπως ήταν φυσικό απέσπασε το ενθουσιώδες χειροκρότημα όλων των θεατών. Τον ακολούθησαν ο Χρήστος Βότσος με 2:43:35 και ο Γιάννης Αλεξανδρόπουλος με 2:50:06. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τέταρτη θέση πήρε ο Τούρκος Μπουζγκάν και την πέμπτη, ο Ισπανός Ιτουριέτα.
Ο Γιώργος Μίνος είπε για την πρωτιά του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα, επειδή κατάφερα να κερδίσω τον εαυτό μου στον πρώτο μου Μαραθώνιο. Συνάντησα δυσκολίες που προσπάθησα να ξεπεράσω, κυρίως από τη ζέστη αλλά ήταν μία άψογη διοργάνωση».
Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Στέλλα Μαρκάκου με 3:34:11, δεύτερη ήταν η Μαρία Πολύζου με 3:32:57 που έτρεξε στη Ρόδο για να προωθήσει το έργο του «Οραμα Ελπίδας» για εθελοντές δότες μυελού οστών, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε η Δήμητρα Καρούση με 4:01:49.

Στον Ημιμαραθώνιο, επίσης με νέο ρεκόρ για τον Μαραθώνιο της Ρόδου, νικητής αναδείχθηκε ο Πολωνός Ματέους Μαντζιάρ με 1:06:16, δεύτερος ο Τούρκος Γιουκσέλ Οζκάν με 1:17:35 και τρίτος ο Γιώργος Μενής με 1:18:30. Ο Μαντζιάρ δήλωσε: «Ηταν η δεύτερη φορά στη ζωή μου που έτρεξα Ημιμαραθώνιο, περίμενα καλύτερο χρόνο, όμως η ζέστη μας μας ταλαιπώρησε όλους. Πάντως θέλω να τονίσω ότι τα είχαμε όλα εδώ στη Ρόδο, νιώσαμε πραγματικοί αθλητές και με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που μου συμπαραστέκεται όλο αυτό το διάστημα».

Στις γυναίκες, η πρέσβειρα του αγώνα Ράνια Ρεμπούλη έκοψε πανηγυρικά πρώτη το νήμα με 1:18:31. Στο βάθρο ανέβηκαν ακόμα η Κατερίνα Ασημακοπούλου με 1:24:04 και η Πηνελόπη Δρακοπούλου με 1:32:24. «Είναι τιμή να τρέχω στη Ρόδο και πλέον αυτό αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς είμαι η πρέσβειρα του αγώνα και θέλω να καλέσω του χρόνου και άλλους συναθλητές μου να έρθουν. Ήταν ένας πολύ χρήσιμος αγώνας ξεπερνάω τα όποια προβλήματα με ταλαιπωρούσαν και βγήκαν, έβγαλα χρήσιμα συμπεράσματα για την προετοιμασία μου στον μαραθώνιο. Νιώθω πολύ καλά και είμαι σε ανοδική πορεία, κάτι που φάνηκε και σήμερα»,  είπε η Ράνια Ρεμπούλη μετά τον τερματισμό της.

Για να δείτε όλα τα αποτελέσματα μαραθώνιου και ημιμαραθώνιου πατήστε εδώ.

Στα 10 χλμ. των ανδρών, ο Κώστας Δρόσος νίκησε με 36.03 και στις γυναίκες η Ναταλία Χαραλάμπους Λεβάσοβα με 44.37. Στα 5 χλμ. επίσης νίκησε ο Κώστας Δρόσος με 17.58 και στις γυναίκες η Μαγδαληνή Αρωνιάδα με 22.56.

Για να δείτε όλα τα αποτελέσματα των αγώνων 10 & 5 χλμ. πατήστε εδώ.

Την ικανοποίηση του για την επιτυχία της διοργάνωσης επισήμανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος: «Όλα ήταν εξαιρετικά σήμερα και είμαι πολύ χαρούμενος. Ως Περιφέρεια επενδύσαμε στον αθλητισμό και βάλαμε τη Ρόδο στον παγκόσμιο αθλητικό χάρη, με πολλές μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, έχοντας πάντα τον Μαραθώνιο στο επίκεντρο.»

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Τουρισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης που δούλεψαν σκληρά φέτος, όπως κάνουν τα τελευταία πέντε χρόνια και φτάσαμε στο φετινό αποτέλεσμα. Όλα πήγαν εξαιρετικά και νομίζω ότι χρόνο με το χρόνο ο Μαραθώνιος της Ρόδου μεγαλώνει και προσφέρει πολλά στο Νησί και τη Δωδεκάνησο. Από το 2014 στοχεύσαμε στις αθλητικές διοργανώσεις, γίναμε πρωταγωνιστές και πλέον η Ρόδος είναι στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού».

Στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ συμμετείχαν στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο μαζί με στελέχη της Περιφερειακής Αρχής και εκπροσώπους των ντόπιων φορέων πλαισιώνοντας την ομάδα “Run for Tourism”.
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που στελέχη της κεντρικής διοίκησης παίρνουν μέρος ενεργά σε μία κοινή δράση. Γενικότερα, είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο τουρισμού έχει τόσο στενή σχέση με τη Ρόδο, στηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται στο νησί.
Το “Run for Tourism” αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της για τη σύνδεση των μεγάλων αθλητικών γεγονότων με τον Τουρισμό και την επιμήκυνση, κατ’ επέκταση, της τουριστικής περιόδου και με αυτό τον τρόπο συνεχίστηκε η προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας από το Υπουργείο Τουρισμού.

Επίσης, μέσω του Μαραθωνίου,  η Ρόδος ήταν μία από τις 12 πόλεις της Ελλάδας που διοργάνωσαν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη και στον παιδικό αγώνα των 1.000 μέτρων έγινε συμβολική σκυταλοδρομία με τη συμμετοχή της Ολυμπιονίκου Νίκης Ξάνθου, του Παραολυμπιονίκη Θανάση Μπαράκου κι ενός Εθελοντή Αιμοδότη. Στο χώρο του τερματισμού, μέλη του τοπικού συλλόγου «Ροδαυγή» πήραν από τους ενδιαφερόμενους δείγμα προκειμένου να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών στο σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Χρυσός χορηγός του Μαραθωνίου Ρόδου είναι και φέτος η Adidas μέσω του τοπικού της καταστήματος Adidas Rhodes και ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Επίσης, η Aegean Airlines είναι ο επίσημος χορηγός αερομεταφορών του Μαραθωνίου Ρόδου ενώ η Blue Star Ferries που είναι επίσημος χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών, παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Βασικός χορηγός φιλοξενίας είναι το Sheraton Rhodes Resort. Αργυρός χορηγός είναι ο ΔΕΔΗΕ και χορηγός εθελοντισμού τα ξενοδοχεία Atrium. Χορηγός Επικοινωνίας του 5ου Διεθνή Μαραθωνίου Ρόδου είναι η Nova.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS    

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://rhodesmarathon.gr
Facebook:  https://www.facebook.com/roads2rhodes
Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes
Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εγγραφές: 40ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ.
Σύντομα η λήξη εγγραφών και πληροφορίες παραλαβής πακέτου συμμετοχής
8ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης
Τα αποτελέσματα του αγώνα
Katerini Run 2023
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο