Run for Tourism στο Roads to Rhodes Marathon 2018

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Υπουργείο Τουρισμού τρέχουν στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου

Share

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μαζί με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και όλους τους τοπικούς τουριστικούς φορείς, «τρέχει» στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου με το σύνθημα “Run for Tourism”. Πρόκειται για τη συνέχιση της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από το Υπουργείο Τουρισμού, στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2017 και συνεχίζεται στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, στις 29 Απριλίου 2018. Αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία της Περιφέρειας η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεών της για τη σύνδεση των μεγάλων αθλητικών γεγονότων με τον Τουρισμό  και την επιμήκυνση κατ’ επέκταση, της τουριστικής περιόδου, «365 μέρες το χρόνο».

Η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά εκφράζοντας τη στήριξή της στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, δηλώνει: «Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου είναι μία  μεγάλη  γιορτή του αθλητισμού, ένας καταξιωμένος θεσμός  που προβάλλει διεθνώς την Ελλάδα και τις ομορφιές της πατρίδας μας. Συμβάλλει στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, στην επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία και στην τοπική κοινωνία.
Με όραμα και στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο σε εφαρμογή της εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής μας, έχουμε καθιερώσει εξαιρετική και διαρκή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, η οποία έχει αποδώσει. Η επιτυχία  των κορυφαίων αυτών διοργανώσεων, όπως και τα διαδοχικά ρεκόρ στην ανάπτυξη του  ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια, είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας και των συντονισμένων ενεργειών του κράτους, των φορέων, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών.  
Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ θα έχουν εκπροσώπηση στον Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου με σύνθημα “Τρέχουμε για τον Τουρισμό”  για τη δυναμική προώθηση αυτής της διεθνούς εμβέλειας διοργάνωσης και σε συνέχεια της ανταπόκρισης  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  που στήριξε την πρωτοβουλία μας να ενώσουμε τον τουρισμό και να τρέξουμε όλοι μαζί, ξεκινώντας από τον  35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2017.
Στηρίζουμε τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου όπως και  κάθε δράση που προάγει τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό, που αναδεικνύει τα υψηλά ιδανικά και αξίες και προβάλλει την πατρίδα μας ως κορυφαίο παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό. Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία». 

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Ν.Α. και πρόεδρος της Ο.Ε. του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, Μαριέτα Παπαβασιλείου δηλώνει:
«Ο Μαραθώνιος  της Ρόδου αποτελεί την κορυφαία αθλητική διοργάνωση στο Νότιο Αιγαίο με διεθνή απήχηση. Είναι ένας αγώνας-θεσμός ο οποίος πραγματοποιείται σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας. Συμβάλει στην ενίσχυση της φήμης του προορισμού συνολικά, στην προσέλκυση επισκεπτών-αθλητών απ’ όλο τον κόσμο και στην προσπάθεια για την επέκταση της τουριστικής σεζόν 365 μέρες το χρόνο!
Η επίτευξη των στόχων αυτών απαιτεί συγκροτημένες ενέργειες. Είναι ένας παράλληλος αγώνας δρόμου τον οποίο χαιρόμαστε να μοιραζόμαστε με Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για τη συμμετοχή στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου με το σύνθημα Run For Tourism/Τρέχουμε για τον Τουρισμό. Ευχαριστούμε την Υπουργό κα Έλενα Κουντουρά για την υποστήριξη και την πολύ καλή συνεργασία. Η ανταπόκρισή της στην πρόταση μας να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου στη Ρόδο, ήταν άμεση και εγκάρδια.
Ο αθλητισμός όπως και ο τουρισμός απαιτούν ομαδικό πνεύμα. Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου το αποδεικνύει έμπρακτα, αποτελώντας συνδιοργάνωση της ΠΝΑΙ με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και τον ΔΟΠΑΡ. Τελεί δε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ ενώ έχει τη στήριξη φορέων όπως η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του νησιού, που συμβάλουν ενεργά στην πραγματοποίηση του οράματός μας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Καλούμε λοιπόν όλους τους εκπροσώπους των τοπικών τουριστικών φορέων να πλαισιώσουν την ομάδα και μαζί με τα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ να τρέξουμε για τον Τουρισμό».

Οι εγγραφές για το Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, αλλά και τους αγώνες των 10 χλμ., 5 χλμ. και 1.000 μέτρων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων συνεχίζονται στο www.rhodesmarathon.gr.  Εγγραφές γίνονται καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής (09.00-13.00) και στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου στην οδό Βύρωνος 1.
Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου και τον ΔΟΠΑΡ καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ενώ  έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές:
https://rhodesmarathon.gr
[email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes
Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes
Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2241030145 (καθημερινές 09.00-13.00)    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ο Ionian Sea Triathlon 2024
Τα αποτελέσματα του αγώνα
UA Flow Velociti Elite 2: Φτιαγμένο για να κερδίζει(ς) μαραθωνίους!
Γνώρισε το ξεχωριστό μοντέλο της Under Armour και κάντο δικό σου!
Συκάρειος Δρόμος 2024: Οι οδηγίες
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο