Χρήσιμες πληροφορίες για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Δείτε ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή και το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Share

Η διοργάνωση του Ημιμαραθώνιου της Αθήνας μας ενημερώνει για τους δρόμους που θα παραμείνουν κλειστοί την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα και το πρόγραμμα των εκκινήσεων.
Ακολουθεί το σχετικό δελτίο:

«Κλειστό θα είναι την Κυριακή 18 Μαρτίου το κέντρο της Αθήνας, λόγω της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, που αποτελεί το μεγάλο δρομικό γεγονός της Ανοιξης.

Από τις 7.30 ως και τις 13.30 Θα ισχύσουν μέτρα διακοπής της κυκλοφορίας στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπως η Βασιλίσσης Αμαλίας, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Πατησίων ως τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Αλεξάνδρας, καθώς και όλοι οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος και την Πλατεία Ομόνοιας.

Οι διοργανωτές του 7ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, δηλαδή ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων καλούν όλους τους πολίτες της Αθήνας και να κατέβουν στο κέντρο της πόλης χωρίς τα αυτοκίνητα τους και να συμμετάσχουν στη μεγάλη αθλητική γιορτή της πρωτεύουσας, με περισσότερους από 22.000 δρομείς να τρέχουν σε όλες τις αποστάσεις.

Εκτός από τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου διεξάγονται αγώνες 5 και 3 χιλιομέτρων καθώς και αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά και ΑμεΑ.

Ώρες και σημεία εκκίνησης
Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου δίνεται στις  9 το πρωί μπροστά από την Πλατεία Συντάγματος και ο τερματισμός είναι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 3 χιλιομέτρων δίνεται στις 9:10 επί της οδού Βασ. Σοφίας, στο ύψος του Σταθμού Ευαγγελισμού και οι δρομείς τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 5 χιλιομέτρων δίνεται στην Πλατεία Συντάγματος στις 11:45, στο ύψος της οδού Όθωνος – Μητροπόλεως και οι αθλητές τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Τέλος η εκκίνηση του Αγώνα 1000μ για Παιδιά & ΑμεΑ δίνεται από το ύψος της διασταύρωσης της οδού Ριζάρη με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στις 9:35, με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Αμαλίας και τερματισμό μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και τον ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων με συνδιοργανώτρια αρχή την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ασφαλιστική εταιρεία ERGO, η οποία με τη δυναμική και μεγάλη υποστήριξή της προσδίδει επιπλέον ενέργεια στον αγώνα.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Κυριακή 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Λεωφ. Αμαλίας)
09.00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου
Ώρα ολοκλήρωσης Ημιμαραθωνίου Δρόμου: 12.10μμ

Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Σταθμός μετρό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ)
09.10 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND
Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND: 10.00πμ

Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Οδός Ριζάρη)
09.35 Εκκίνηση Αγώνα για Παιδιά & Άτομα με Αναπηρία (1.000μ)
Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα 1000μ: 10.00πμ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Οδός Όθωνος – Μητροπόλεως)
11.45 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 13.00μμ». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας
Ανοιχτές οι εγγραφές έως τις 2 Απριλίου!
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο