Παγκόσμια αναγνώριση για το Μαραθώνιο της Ρόδου

Συμμετοχές από 30 χώρες!

Share

Τα σύνορα της Ελλάδας έχει περάσει εδώ και καιρό, η φήμη και η καταξίωση του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου, όπως αποδεικνύετα και από τις συμμετοχές δρομέων από άλλες χώρες, που θα ταξιδέψουν στο νησί για να πάρουν μέρος στον αγώνα.
Παρότι απομένει ακόμα ενάμιση μήνας πριν από τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου, που θα γίνει για στις 29 Απριλίου, έχουν δηλώσει συμμετοχή ως τώρα 140 δρομείς από 30 χώρες, γεγονός που δείχνει τη δυναμική που έχει το γεγονός εκτός συνόρων.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι κάθε χρόνο αυξάνεται το ποσοστό των ξένων δρομέων που τρέχουν δίπλα στη θάλασσα και ανάμεσα στα ιστορικά μνημεία του μνημεία του νησιού και επιβεβαιώνει ότι η διοργάνωση πετυχαίνει το σκοπό, για προσέλκυση αθλητικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, πέραν τους μήνες του καλοκαιριού.

Οι περισσότερες συμμετοχές είναι από τη Μεγάλη Βρετανία με 31 άτομα, ακολουθεί η Γαλλία με 18, η Γερμανία με 11 και μετά οι Ηνωμένες Πολιτείες με 10!

Εκτός από τους δρομείς, μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού. Πέρα από τους δημοσιογράφους που έρχονται κάθε χρόνο, ειδικά για φέτος θα ταξιδέψει στη Ρόδο πολυμελές συνεργείο της νορβηγικής τηλεόρασης που θα γυρίσουν ένα επεισόδιο της εκπομπής του Ολυμπιονίκη της ποδηλασίας Dag Otto Lauritzen, ο οποίος ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και προτείνει ξεχωριστές δραστηριότητες σε μοναδικές τοποθεσίες. Για να τρέξει σε μαραθώνιο επέλεξε ως κατάλληλο μέρος τη Ρόδο και εκτός από τον αγώνα, θα κάνει γυρίσματα σε όλο το νησί. Επίσης τριμελές τηλεοπτικό συνεργείο θα έρθει από την Ισπανία για να κινηματογραφήσει τον μαραθώνιο και να τρέξει στον αγώνα!

Το σίγουρο είναι, ότι οι εικόνες της Ρόδου, μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, θα κάνουν το γύρο του κόσμου!

Χρυσός χορηγός του Μαραθωνίου Ρόδου είναι και φέτος η Adidas μέσω του τοπικού της κατάστηματος Adidas Rhodes και ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Επίσης, η Blue Star Ferries που είναι επίσημος χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών και παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τη διαδικασία κρατήσεων, επικοινωνήστε με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στο τηλέφωνο 2241030145 (09.00-13:00) ή στείλτε μήνυμα στο [email protected] 

Χορηγός Επικοινωνίας του 5ου Διεθνή Μαραθωνίου Ρόδου είναι η Nova. Η πρώτη συνδρομητική πλατφόρμα στη χώρα, στηρίζει τη διοργάνωση όχι μόνο επικοινωνιακά αλλά και με τη συμμετοχή της ομάδας της #NovasportsRunningTeam που συμμετέχει σε δρομικά events ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης της Nova για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Για μία ακόμη φορά το Sheraton Rhodes Resort στηρίζει τον Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου ως βασικός χορηγός φιλοξενίας. Παράλληλα, θα συμμετέχει στον αγώνα με πολυπληθή ομάδα. Το ξενοδοχείο Sheraton αγκαλιάζει την όλη προσπάθεια, αναγνωρίζοντας την εμβέλεια της εκδήλωσης, η οποία προβάλει τη Ρόδο με μοναδικό τρόπο.

Επίσης στην ανανεωμένη ιστοσελίδα rhodesmarathon.gr μπορείτε να βρείτε σπουδαίες προσφορές και μεγάλες εκπτώσεις για τη διαμονή στη Ρόδο, μέσω των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων με το Μαραθώνιο.

Οι εγγραφές για το Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, αλλά και τους αγώνες των 10 χλμ., 5 χλμ. και 1.000 μέτρων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων συνεχίζονται στο www.rhodesmarathon.gr

Εγγραφές γίνονται καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής (09.00-13.00) και στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου στην οδό Βύρωνος 1. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου και τον ΔΟΠΑΡ καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου ενώ  έχει συμπεριληφθεί στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές:
https://rhodesmarathon.gr
Facebook:  https://www.facebook.com/roads2rhodes
Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes
Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2241030145 (καθημερινές 09.00-13.00)    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Δείτε τη σύνθεση της ελληνικής ομάδας
4η Γύρα Μάνης
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
ΣΔΥΑ: Κάλεσμα για Γενική Συνέλευση
Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο