Γνωρίστε τους Beer Runners

Μια πρωτότυπη δρομική ομάδα από την Κομοτηνή

Share

Πρόσφατα είδαμε τον Vergina Beer Run, έναν αγώνα δρόμου με συνοδεία… μπύρας. Ποιος, όμως, κρύβεται πίσω από αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα;  Γνωρίσαμε τους Beer Runners, μία δρομική παρέα φίλων που τρέχουν στην Κομοτηνή και συνδυάζουν δύο αγαπημένες τους συνήθειες: το τρέξιμο και την μπύρα!

Διαβάστε τα όσα μας είπε ο Δημήτρης Μισύρης, ηγετικό μέλος της ομάδας και γνωρίστε τους Beer Runners!

Πείτε μας δύο λόγια για τις προπονητικές σας συναντήσεις. Πότε ξεκίνησαν, με ποια αφορμή, και πώς εξελίσσονται;

Όλα άρχισαν πριν από 2 χρόνια και συγκεκριμένα στις 04/03/2016! Με πρωτοβουλία δίκη μου δημιουργήθηκε εκδήλωση στο Facebook και ανοιχτή πρόσκληση για ένα ομαδικό νυχτερινό τρέξιμο μέσα στην πόλη το οποίο θα κατέληγε σε κάποιο μαγαζί για μεζέ και μπύρες. Συνολικά μαζευτήκαμε τρία άτομα! Αρχικά οι πρώτες συναντήσεις ήταν σε εβδομαδιαία βάση αλλά σύντομα είδαμε πως αυτό ενδεχομένως να «κούραζε» οπότε αποφασίστηκε η συνάντηση να γίνεται την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα στις 20:00 και κάθε φορά σε διαφορετικό μαγαζί. Τον πρώτο χρόνο η ομάδα μεγάλωσε και από 3 γίναμε περίπου 10-15 άτομα που ακολουθούσαν το μηνιαίο πρόγραμμα της ομάδας. Φέτος και με την βοήθεια και άλλων μελών και κυρίως του φίλου και συντρέχτη Μιχάλη Παπαδόπουλου καταφέραμε η ομάδα να αποκτάει ολοένα και περισσότερα μέλη και συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή να έχει φτάσει στα 40 ενεργά μέλη. Επίσης προστέθηκε μια μικρότερη διαδρομή 5χλμ για όσους δεν θέλουν να κάνουν τα 10χλμ που είναι το στάνταρντ καθώς και μια 3χλμ. για περιπατητές.

Πέρα από την προπόνηση (και τον αγώνα που προγραμματίζετε) υπάρχουν άλλες δράσεις που πραγματοποιείτε ή προγραμματίζετε;

Αυτή τη στιγμή η αλήθεια είναι πως όλη μας η προσπάθεια στρέφεται στον αγώνα Vergina Beer Run. Οπότε δεν προγραμματίζουμε κάτι άλλο για την ώρα, εκτός από κάποιες ομαδικές συμμετοχές σε αγώνες όπως για παράδειγμα το Kavala trail Run στο οποίο θα παραστούν τουλάχιστον 15 μέλη της ομάδας.

H τοπική κοινωνία πώς σας αντιμετωπίζει; Οι δρομείς που δε συμμετέχουν στις προπονήσεις σας;

Μέχρι πριν λίγο καιρό στην τοπική κοινωνία περνούσαμε σχεδόν απαρατήρητοι. Με την προβολή, όμως που έχει λάβει ο αγώνας που διοργανώνουμε μπορώ να πω πως ταρακουνήσαμε για τα καλά τα νερά εδώ στην Κομοτηνή! Σχετικά με τους δρομείς που δεν συμμετέχουν έχω να πω πως είμαστε μια ανοικτή ομάδα που εννοείται πως τους θέλουμε όλους στην παρέα μας, αλλά φυσικά δεν υποχρεώνουμε κανένα καθώς αντιλαμβανόμαστε πως αφενός το τρέξιμο είναι κατά βάση μοναχικό άθλημα/απασχόληση και αφετέρου ο καθένας ακολουθεί δικό του προπονητικό πρόγραμμα από το οποίο δεν μπορεί να παρεκκλίνει.

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλετε να περάσετε;

Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι πως το τρέξιμο είναι για όλους, γίνεται πιο απολαυστικό με καλή παρέα και φυσικά η ενυδάτωση με ένα ποτήρι μπύρα στο τέλος το κάνει ακόμα πιο θελκτικό!

Ποια είναι η συμβουλή που δίνετε σε όποιον θέλει να ξεκινήσει να τρέχει (και να πίνει) μαζί σας;

Να ξεπεράσει τις οποίες αναστολές του και να έρθει να απολαύσει όμορφες νυχτερινές διαδρομές με καλή παρέα και κρύα μπύρα. Ο ρυθμός είναι πάντα χαλαρός και κανείς δεν μένει μόνος του!

Πείτε μας δύο λόγια για εσάς και τα υπόλοιπα «ηγετικά» μέλη της ομάδας σας.

Η ομάδα απαρτίζεται από άντρες και γυναίκες με ηλικίες από 20 έως 60+, αρχάριους δρομείς, αλλά και βετεράνους, αποστάσεων από 5χλμ. έως ultra, ασφάλτου και βουνού τους οποίους τους ενώνει η αγάπη για το τρέξιμο, για τον τόπο τους, για την παρέα και για την μπύρα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ο Chios HardStone Trail: Οδηγίες
Πρόγραμμα και τεχνική ενημέρωση
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
Pink Together 2024: Είμαστε μαζί!
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο