Εκδρομή ΣΔΥΑ στον Κολοκοτρώνειο

Το Σάββατο 21 Απριλίου η ημερήσια εκδρομή του ΣΔΥΑ

Share

Το Σάββατο 21 Απριλίου ο ΣΔΥΑ θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή για τη συμμετοχή μελών και φίλων του στον Κολοκοτρώνειο Αγώνα Δρόμου 2018.
Ακολουθεί το δελτίο του συλλόγου:

«Αγαπητά Μέλη, Φίλοι Δρομείς.
Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογός μας θα συμμετάσχει και φέτος στον 5ο Κολοκοτρώνειο  Αγώνα Δρόμου που γίνεται προς τιμήν του Γέρου του Μοριά, το Σάββατο 21 Απριλίου  2018  στη διαδρομή από το Λιμποβίσι  στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας.

Θα πραγματοποιήσει ομαδική εγγραφή για τον αγώνα  και  ημερήσια εκδρομή.

Ημερομηνία:  Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου 15χλμ.

Διαδρομή Λιμποβίσι-Αρκουδόρεμα – Πιάνα  – Χρυσοβίτσι.

Ώρα αναχώρησης: 06.00πμ από την πλατεία Καραϊσκάκη, μπροστά στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΥ, στάση Μετρό Μεταξουργείο.

Ώρα εκκίνησης του αγώνα : 10.00 πμ.

Κόστος μετάβασης – επιστροφής  14 ευρώ το άτομο.

Το  Πρόγραμμα εκδρομής έχει ως εξής.

Αναχώρηση για Λιμποβίσι  με μια μικρή διακοπή στη διαδρομή, άφιξη στο Λιμποβίσι  όπου θα γίνει η εκκίνηση, στο σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Ο τερματισμός θα γίνει στην προτομή του Γέρου του Μοριά στην πλατεία του χωριού.
Οι Δρομείς του ΣΔΥ Αθήνας θα καταθέσουν στεφάνι στην προτομή του Γέρου του Μοριά.
Μετά το τέλος του αγώνα και των απονομών ο χρόνος είναι ελεύθερος. Φαγητό στις τοπικές ταβέρνες.
Η αναχώρηση για την Αθήνα θα γίνει στις 4 και μισή το απόγευμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι Δηλώσεις για την συμμετοχή σας  στον Αγώνα και την εκδρομή στα τηλέφωνα 2105245403  γραφεία ΣΔΥ Αθήνας ή 2103625168 κα Ελένη Μπερτσάτου
Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι και την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες στο 2103625168    

Παραθέτουμε κατωτέρω την Πρόσκληση -Προκήρυξη των Διοργανωτών  με πληροφορίες  για τον αγώνα.

Προκήρυξη
Στα πλαίσια εορτασμού της 197ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην «Παναγιά στο Χρυσοβίτσι» και της ανακήρυξής του σε Αρχιστράτηγο, θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 10:00 αγώνας δρόμου 15 χιλιομέτρων, στη διαδρομή Λιμποβίσι – Αρκουδόρεμα – Πιάνα – Χρυσοβίτσι. Η εκκίνηση  θα δοθεί στο σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι και ο τερματισμός θα γίνει στην προτομή του Γέρου στην πλατεία του Χρυσοβιτσίου, επί της οποίας αναγράφεται η πράξη ανακήρυξής του σε αρχιστράτηγο.
Ο αγώνας δρόμου αυτός, ο οποίος διεξάγεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ενώνει μεταξύ τους όλα τα ιστορικά Κολοκοτρωνοχώρια, σε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στο ελατοσκέπαστο δάσος του Μαινάλου και έχει σαν στόχο να μεταφέρει νοερά τους δρομείς στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, καθώς σε κάθε σχεδόν σημείο της διαδρομής έχει διαδραματιστεί και ένα τουλάχιστον σημαντικό ιστορικό γεγονός με πρωταγωνιστές τους ηρωικούς κατοίκους της περιοχής. Για το λόγο αυτό, πριν την εκκίνηση του αγώνα θα γίνει ιστορική ενημέρωση των δρομέων, προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα της ιστορίας της διαδρομής.

Η διαδρομή περιλαμβάνει τρία σημεία υδροληψίας και ένα τελευταίο σημείο  στον τερματισμό (κάθε 5 περίπου χιλιόμετρα), είναι στο μεγαλύτερο μέρος της κατωφέρεια (τα 10 περίπου χιλιόμετρα), περιλαμβάνει ασφαλτόδρομο στα 11,5 χιλιόμετρα και μόνο τα τελευταία 3,5 χιλιόμετρα είναι ανωφέρεια σε αγροτικό δρόμο με χώμα. Η διαδρομή θα έχει σήμανση και ανθρώπους του Συλλόγου σε κάθε διασταύρωση, ενώ θα έχει ειδοποιηθεί σχετικά  η Τροχαία Τριπόλεως και το ΕΚΑΒ (το οποίο όμως έχει περιορισμένες δυνατότητες). Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και για παρουσία γιατρού από το Παναρκαδικό νοσοκομείο (το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 21 χιλιομέτρων από το Χρυσοβίτσι)

Άπαντες οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο, ενώ οι τρεις πρώτοι στη γενική κατάταξη (ξεχωριστά κατηγορίες ανδρών – γυναικών) θα λάβουν αντίστοιχα τιμητικά μετάλλια (χρυσό, αργυρό και χάλκινο). Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των δρομέων με οχήματα από και προς το Χρυσοβίτσι ή το Λιμποβίσι (εκκίνηση ή τερματισμός).

Η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου μπορεί να συνδυαστεί με εκδρομή στο Χρυσοβίτσι, καθόσον υπάρχουν 2 ταβέρνες με δυνατότητα εξυπηρέτησης οργανωμένων ομάδων επισκεπτών, ή και μεμονωμένων επισκεπτών, ενώ υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης της «Παναγιάς στο Χρυσοβίτσι», της εικόνας που προσκύνησε ο Κολοκοτρώνης και είδε το περίφημο όραμα με την Παναγία, καθώς και το μικρό μουσείο με τα μητρώα των αγωνσιτών του χωριού κατά το 1821.

Η εκδήλωσή μας είναι ταπεινή, αλλά καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να είναι άριστα οργανωμένη και, το κυριότερο, να ανταποκρίνεται στη συναισθηματική φόρτιση των ιστορικών γεγονότων που συμβολίζει.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς, γιατί η συνεχής παρουσία σας τα τελευταία χρόνια στον αγώνα αυτό, εκτός από εξόχως τιμητικό για εμάς και το χωριό μας, έχει συντελέσει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της ποιότητας και του οργανωτικού επιπέδου του, με την παροχή από μέρους σας πολύτιμης τεχνογνωσίας.

Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Πραχαλιάς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανοπαία Ατραπός 2024: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές και τα αποτελέσματα
Tyros Run 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Επιδαύριος Δρόμος 2024: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές και τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο