Μαθήματα Α’ βοηθειών από τον ΣΔΥ Πάτρας

Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο του συλλόγου

Share

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πάτρας πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο σεμινάριο επίδειξης Α’ Βοηθειών. Ακολουθεί το δελτίο του συλλόγου:

«Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 έγινε παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών, στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας, στην Αίθουσα Τύπου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Πάτρας, από τους εκπαιδευτές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, κους Σπηλιόπουλο Ιωάννη-Χρήστο και Αυγουστάτο Διονύση.

Η εκμάθηση Πρώτων Βοηθειών από τους δρομείς, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συμμετέχουμε σε δύσκολους και επίπονους αγώνες (μαραθωνίους, αγώνες βουνού κλπ) και μπορεί να χρειαστεί να τις παράσχουμε σε κάποιον συναθλητή μας. Εκτός όμως από δρομείς, είμαστε και πολίτες και μπορεί κάποιος συμπολίτης μας να βρίσκεται σε κίνδυνο και να χρειάζεται την παροχή πρώτων βοηθειών.

Περίπου 70 άτομα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το σεμινάριο.

Η παρουσίαση από τους εκπαιδευτές του Ερυθρού Σταυρού ήταν άριστη. Έγινε αναλυτική παρουσίαση του τρόπου αντιμετώπισης διάφορων επειγόντων περιστατικών που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας, όπως τραύματα, αιμορραγίες, ρινορραγίες, πνιγμονή (απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα), απώλεια αισθήσεων κ.ά., ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια και για το θύμα αλλά και για εμάς τον αρωγό (διασώστη).

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην Καρδιοαναπνευστική  Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), όταν διαπιστώσουμε ότι ο άνθρωπος που έχει χάσει τις αισθήσεις του, δεν αναπνέει.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτές του Ερυθρού Σταυρού, κο Σπηλιόπουλο Ιωάννη-Χρήστο και κο Αυγουστάτο Διονύση.

Επίσης ευχαριστούμε την Αρχηγό του Σώματος, κα Φιλοπούλου Ανδριάννα, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Συλλόγου μας για παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στα μέλη μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, για το σπουδαίο έργο που επιτελούν.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στην Διοίκηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου για την παραχώρηση της αίθουσας τύπου».

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1293:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 15-16 Ιουνίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
3ο Ionian Sea Triathlon 2024
Τα αποτελέσματα του αγώνα
Συκάρειος Δρόμος 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο