Εκατοντάδες δρομείς στήριξαν το «Χαμόγελο του παιδιού» στο 4o Lycabettus Run

Μεταγωνιστικό δελτίο διοργάνωσης

Share

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για άλλη μία φορά το 4o Lycabettus Run, με τους συμμετέχοντες να στηρίζουν το «Χαμόγελο του παιδιού».
Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης:
«Κομμάτι της εγχώριας δρομικής ιστορίας έγινε το 4ο Lycabettus Run. Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εναλλακτική διοργάνωση τρεξίματος που συνδιάζει τις ομορφιές του φυσικού τοπίου στο λόφο του Λυκαβηττού με την χαρά της άθλησης. Από νωρίς,  επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς γέμισαν το lobby του ξενοδοχείου St. George Lycabettus Lifestyle Hotel, σημείο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων αλλά και παροχής όλων των υπηρεσιών, δίνοντας ένα ζωηρό χρώμα παρά τη συννεφιά του καιρού.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας άνοιξε με την εκκίνηση των ασφάλτινων διαδρομών 5,5 και 11 χιλιομέτρων παράλληλα με τη σκυταλοδρομία των δύο δρομέων που έκαστος έπρεπε να διανύσει 5,5 χιλιόμετρα. Αφού κάλυψε τις δύο κυκλικές περιστροφές στον περιφερειακό δρόμο του Λυκαβηττού, πρώτος το νήμα στην κούρσα των 5,5 χιλιομέτρων έκοψε για δεύτερη χρονιά ο Παναγιώτης Δημόπουλος, αθλητής της εταιρίας Ισμαήλος που ήταν χορηγός στη διοργάνωση, με επίδοση 20:02:754. Δεύτερος ήρθε ο Χρήστος Κεχαγιάς με χρόνο 21:57:897 ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Γκανιάτσος με 22:21:278. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, πρώτη στο βάθρο ανέβηκε η Κέλλυ Μπίχτα με 25:35:217 ενώ στη δεύτερη θέση ήρθε η τουρκάλα Nagme Burguc με επίδοση 26:30:670, Την τριάδα συμπλήρωσε η Ελισσάβετ Βαφιαδάκη με χρόνο 27:54:107.

Στην διαδρομή των 11 χλμ νικητής αναδείχτηκε ο Λάζαρος Σαντοριναίος με επίδοση 43:50:666. Πίσω του, ήρθε ο Δημήτρης Ροντόπουλος καλύπτοντας την διαδρομή σε 45:53:204 ενώ ο Σωτήρης Μανιάτης πήρε την τρίτη θέση χάρη στην επίδοση 46:44:126.  Στις γυναίκες, πρώτη ήρθε η Χριστίνα Σαμπατακάκη με χρόνο 49:31:666, αφήνοντας δεύτερη την Τάνια Γούπου με χρόνο 50:49:341. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε τέλος στην Όλγα Μογγογιά που έτρεξε τα 11 χλμ σε 53:08:630.

Στις σκυταλοδρομίες των 11 χλμ, στις ανδρικές ομάδες πρώτευσε το δίδυμο Αντριάνο Πίριου και Μάνου Ταβλάκη με χρόνο 45:27:241. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Δημήτρης Σφυράκης και Παναγιώτης Δούκας κάνοντας επίδοση 47:01:089, μπροστά από τους Γεράσιμο Αντωνόπουλο και Νίκο Νικολαϊδη που κέρδισαν την τρίτη θέση χάρη στο 49:17:535 που σημείωσαν.  Στις γυναικεία ντουέτα, πρώτες βρέθηκαν στον τερματισμό οι Ευαγγελία Κοσβυρά και Ρούλα Τσουκαλά με χρόνο 59:52:277. Δεύτερες ήρθαν οι Μετιτανίδου Ιωαννά και Σιέβα Νικολέττα λόγω της επίδοσης 59:53:425 ενώ την νικητήρια τριάδα ολοκλήρωσαν οι Τζαχά Έλενα και Ιωάννα Γιαννάκη γράφοντας 01:01:41:044 στην διαδρομή. Τέλος, στις μεικτές ομάδες το χρυσό μετάλλιο πήγε στους Παρασκευά Δερμάτη και Βαλεντίνα Μακρίδου με χρόνο 49:56:538. Δεύτεροι ήρθαν οι Αλεξάνδρα Παπαδημητροπούλου και Πέτρος Γκαζώνης με επίδοση 54:04:652 και τρίτοι οι Χάρης Βαρελάς και Ελένη Τσίγμα με 54:18:910.

Στις χωμάτινες διαδρομές ολοκληρώνοντας μία περιστροφή της διαδρομής που φτάνει ως την κορυφή του λόφου και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, πρώτος στα 4,5 χιλιόμετρα ήρθε ο Ανδρέας Νίνης κάνοντας χρόνο 21:19:635. Δεύτερος νικητής ήταν ο Έρικ Τσε με επίδοση 21:22:033 ενώ τρίτος αναδείχτηκε ο Βασίλης Μακαντάνης με χρόνο 21:52:756. Στις γυναίκες, το κύπελλο της μεγάλης νικήτριας πήγε στην Linda Lauberga χάρη στο χρόνο 25:58:389, αφήνοντας πίσω της την Γεωργία Τσάφου με επίδοση 28:32:093. Τρίτη ήρθε η Λυδία Γιαννακοπούλου με χρόνο 28:57:216.

Στην αντίστοιχη κούρσα των 11 χλμ, πρώτος την κορδέλα του τερματισμού έκοψε ο Πρόδρομος Παρουτόγλου με χρόνο 43:51:844. Δεύτερος ολοκλήρωσε τη διαδρομή ο Χρόνης Ηλιάδης με χρόνο 46:07:601 ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Γιώργος Ζιοτόπουλος με επίδοση 46:51:324. Στις γυναίκες, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Caroline Girard με χρόνο 56:25:617. Δεύτερη ήταν η Giuseppina Vecchio με επίδοση 59:00:786 και την τριάδα ολοκλήρωσε η Θεοφανεία Ανδρεάδη με χρόνο 59:48:475.

Πέρα από την αθλητική της διάσταση, η διοργάνωση είχε και κοινωνική αφού ο αγώνας υποστήριξε έμπρακτα το «Χαμόγελο του Παιδιού». Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν να αποδοθεί 0,50 ευρώ από το κόστος κάθε συμμετοχής στον οργανισμό, ως μορφή οικονομικής ενίσχυσης.  Επιπλέον, την ημέρα του αγώνα στήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο στην γραμματεία εντός του ξενοδοχείου κουμπαράς όπου οι δρομείς, οι συνοδοί τους και όλοι όσοι βρέθηκαν στο χώρο, κατέβαλλαν προαιρετικά οποιοδήποτε ποσό ενίσχυσης. Στο ίδιο σημείο συγκεντρώθηκαν και είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διάρκειας, συνεισφέροντας υλικά στους σκοπούς του «Χαμόγελου του παιδιού». Παράλληλα μέσω της σελίδας του αγώνα και των social media προσφέρθηακν πληροφορίες για όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της οργάνωσης, όπου είναι δυνατή η κατάθεση χρημάτων. Μαζί ήταν διαθέσιμοι και όλοι οι ειδικοί τηλεφωνικοί αριθμοί όπου το κοινό κάνει κλήσεις ή στέλνει μηνύματα για να συνεισφέρει στην οικονομική ενδυνάμωση του «Χαμόγελου του παιδιού».

Ανεξαρτήτως απόδοσης, όλοι οι δρομείς που συμμετείχαν στο Lycabettus Run έτυχαν σημαντικών παροχών υποστηρίξης από τους ανθρώπους της Sportevent αλλά και τους συνεργάτες της.  Μετά τον τερματισμό, πέρα από το αναμνηστικό μετάλλιο που τους κρέμασαν στο στήθος, πήραν μια τσάντα με προϊόντα για την αποκατάστασή τους. Η εταιρία Three Hearts Super Bar προσέφερε μπάρες δημητριακών όπως και η Powerade, που τροφοδότησε με νερό και ισοτονικά όλους για να ξεδιψάσουν. Επίσης, η εταιρία ΚΡΙ ΚΡΙ γέμισε με υγιεινή πρωτεϊνη όλους τους δρομείς, προσφέροντας γιαούρτια Super Spoon.  Αν και τελικά δεν προέκυψε κάποιο ιατρικό απροόπτο, το σώμα Σαμαρειτών του Εληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν εκεί για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες ενώ το Χαμόγελο του Παιδιού παρείχε ασθενοφόρο – κινητή μονάδα εντατικής θεραπείας με γιατρό για την περαιτέρω ιατρική φροντίδα όσων δρομέων την χρειαστούν.

Την αποκατάσταση εκείνων που τερμάτισαν ανέλαβε το Aegeo Spa του ξενοδοχείου St. George Lycabettus Lifestyle Hotel που συμμετείχε επίσης και στις κληρώσεις προσφέροντας δωρεάν συνεδρίες σε τυχερούς. Αντίστοιχα και το Ananea pilates and yoga, επιμελήθηκε το μασάζ των δρομέων και έδωσε συνδρομές στις κληρώσεις την ημέρα του αγώνα. Το ίδιο ξενοδοχείο επίσης, χάρισε σε τρεις τυχερούς δρομείς τρία δωρεάν γεύματα και σ’ έναν τέταρτο δωρεάν διαμονή στα πολυτελή δωμάτιά του. Η εταιρία Ισμαήλος Α.Ε. έδωσε ένα αυτοκίνητο Smart για τις ανάγκες της διοργάνωσης, το οποίο επίσης προπορεύτηκε των δρομέων για την κάλυψη όλων των παραμέτρων ασφαλείας του αγώνα.

Οι πρώτοι νικητές του κάθε αγώνα, πήραν σπίτι τους ένα πλήρες πακέτο μπάρες και τζελ ZIP VIT. Η Zylo, η ελληνική εταιρία κατασκευής χειροποίητων ξύλινων γυαλιών από τη Σύρο, έκανε δώρο 4 ανδρικά και 4 γυναικεία γυαλιά Η εταιρία New Balance έκανε κλήρωση για να προσφέρει σε τρεις τυχερούς από ένα ζευγάρι παπούτσια. Η Life Ergo έδωσε με κλήρωση μία δωρεάν εργομέτρηση παράλληλα με τρεις αναλύσεις πέλματος. Η εταιρία Cryosauna Ice Tube συμμετείχε στις κληρώσεις με έξι πακέτα κρυοθεραπείας με τρεις συνεδρίες το καθένα,  αξίας 110 ευρώ έκαστο. Η SE Training, η προπονητική υπηρεσία της Sport Event χάρισε σε δύο τυχερούς δύο μηνιαία πακέτα προπόνησης. Η Light Life κλήρωσε έναν μήνα δωρεάν διατροφικού προγράμματος και συμβουλευτικής όπως και η Ideal Psychology που παρείχε μια δωρεάν συνεδρία με κλήρωση. Το γυμναστήριο Social Arena έδωσε τέσσερις τρίμηνες διατροφής κατόπιν κλήρωσης. Τέλος, η εταιρία Dimel Cut, προσέφερε μία κρεμάστρα μεταλλίων με το λογότυπο του αγώνα για να διατεθεί στις κληρώσεις». 

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1292:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο