Το “μυστικό” του Yuta Shitara

Η κίνηση του ενός εκατομμυρίου από τον Ιάπωνα μαραθωνοδρόμο

Share

Την περασμένη Κυριακή ο Yuta Shitara έγινε ο ήρωας του μαραθώνιου για τους Ιάπωνες όταν τερμάτισε 2ος στον Tokyo Marathon σημειώνοντας νέο εθνικό ρεκόρ με 2:06:11.

Ο Shitara πραγματοποίησε μία απίστευτη κούρσα πετυχαίνοντας μία σπουδαία επίδοση ενώ, αν και 2ος, τα πήρε… όλα αφού έγινε πλουσιότερος κατά ένα περίπου εκατομμύριο δολάρια (για την ακρίβεια 100 εκατ. Yen που αντιστοιχούν σε 937.000 δολάρια) αφού έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε για πάνω από 15 χρόνια.

Ο νεαρός σύγχρονος σουπερ ήρωας του μαραθώνιου για τους συμπατριώτες του, στο σταθμό του 40ου χλμ. εκτός από το ενεργειακό του συμπλήρωμα – ένα παγούρι με νερό και πιθανόν ηλεκτρολύτες ή/και υδατάνθρακες – πήρε και κάτι ακόμα που ίσως τον βοήθησε να φτάσει σε αυτή τη μεγάλη επίδοση.

Ο Shitara πέρασε από το χέρι του ένα περιβραχιόνιο (armband) το οποίο είχε ένα δικό του σκίτσο και τη φράση “Last fight” (τελευταία μάχη).

Πραγματικά δεν ξέρουμε τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει για τον ίδιο κάτι τέτοιο και κατά πόσο τον βοήθησε στα τελευταία 2χλμ. Η αλήθεια είναι πάντως πως ήταν μία παράτολμη κίνηση καθώς του στέρησε μερικά δευτερόλεπτα, τη στιγμή που κι ίδιος ήταν οριακά στο να σπάσει το ρεκόρ αφού τερμάτισε μόλις 5 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα!

Δείτε το βίντεο του αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Race For Autism Gr 2024: Οδηγίες
Χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο