To Beer Run έρχεται στην Ελλάδα

Γνωστή εταιρεία και μία δρομική ομάδα θα διοργανώσουν αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα δρόμου

Share

Εδώ και χρόνια, κυρίως στις ΗΠΑ, οι αγώνες Beer Mile συνδυάζουν τρέξιμο και… κατανάλωση μπύρας καλύπτοντας όλα τα γούστα.

Ο αγώνας αυτού του τύπου έρχεται και στην Ελλάδα! Η ομάδα δρομέων BEERunners Komotinis με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης αλλά και του Συλλόγου ατόμων με αναπηρία “Ηρόδικος” θα διοργανώσoυν τον αγώνα 6χλμ. με αφετηρία και τερματισμό τη ζυθοποιία στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής με την επωνυμία Vergina Beer Run.

Βασική προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να καταναλώσουν συγκεκριμένες ποσότητες μπύρας κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Απριλίου στην Κομοτηνή,  ενώ μετά το τέλος του αγώνα θα πραγματοποιηθεί πάρτυ με άφθονη μπύρα…

H oμάδα των BEERunners Komotinis, η οποία βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωση, την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα πραγματοποιεί ανοιχτές προπονήσεις στους δρόμους της Κομοτηνής που περιλαμβάνουν χαλαρό τρέξιμο και αρκετή μπύρα. Στόχος τους, πέρα από τη διασκέδαση, είναι να στηρίξουν την τοπική ζυθοποιία και την αγορά της πόλης τους, να κάνουν νέους φίλους,  να ενθαρρύνουν τον κόσμο να γυμναστεί,  αλλά και η φιλανθρωπική δράση! Δείτε εδώ  περισσότερα.

Στις ΗΠΑ όπου οι αγώνες αυτού του τύπου γίνονται συχνά, η απόσταση είναι ένα μίλι (1.608μ.) και οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να καταναλώνουν μία ποσότητα μπύρας κοντά στο μισό λίτρο κάθε 400μ. Μάλιστα, οι επιδόσεις τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά εντυπωσιακές, με το παγκόσμιο ρεκόρ να έχει φτάσει στο 4:34 (περίπου 1:08/400μ.!), ενώ πριν μερικά χρόνια είχε λάβει μέρος και ο πρωταθλητής των 800μ. Νick Symmonds.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο