Περπατάς ή τρέχεις με παρέα; Ακόμα καλύτερα!

Οι μεγάλες παρέες φαίνεται να ευνοούν την παραμονή στην προπόνηση για περιπατητές και δρομείς

Share

Μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Technology Assessment in Health Care αναδεικνύει την αξία της παρέας στην προπόνηση. Κι αυτό γιατί, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, η ένταξη σε ένα γκρουπ περιπατητών πιθανότατα βοηθά τους ασκούμενους να παραμείνουν για πολύ περισσότερο καιρό στο πρόγραμμά τους, και τελικά να αναβαθμίσουν την ποιότητά ζωής τους.

Το πρόβλημα της εγκατάλειψης της άσκησης είναι πραγματικά έντονο σε όλες τις ηλικίες, και η παρέα στην προπόνηση φαίνεται να είναι μία λύση. Υπολογίζεται μάλιστα ότι το 50% των ανθρώπων που ξεκινά ένα πρόγραμμα, ανεξάρτητα από το είδος της άσκησης, το παρατά μετά από περίπου έξι μήνες.

Επιπλέον, φάνηκε πως όσοι περπατούσαν σε ομάδες καθημερινά βελτιώναν, εκτός από το βαθμό ικανοποίησης τους από τη ζωή, και τις κοινωνικές τους σχέσεις.

Η έρευνα αυτή ουσιαστικά ανέλυσε τα δεδομένα από 18 προηγούμενες έρευνες που συνέκριναν την αποτελεσματικότητα της ομαδικής προπόνησης βαδίσματος σε σχέση με την ατομική. Οι έρευνες αυτές είχαν εξετάσει υγιείς ενήλικες, ενώ τις περισσότερες φορές οι συμμετέχοντες ήταν άνω των 65 ετών.

Η επικεφαλής της μελέτης, θεώρεί ότι το γεγονός πως τα γκρουπ περιπατητών είναι ένας ασφαλής και οικονομικός τρόπος για να γυμναστεί κανείς. 

Θυμίζουμε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει 150 λεπτά την εβδομάδα μεσαιας έντασης άσκηση, όπως το περπάτημα, ή 75 λεπτά την εβδομάδα πιο έντονης.

Δείτε εδώ την έρευνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο