Τελευταίες οδηγίες για το 10άρι της Αθήνας

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες και το πρόγραμμα του 35ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας

Share

Το πιο γρήγορο 10άρι της πόλης είναι έτοιμο να υποδεχθεί για 35η φορά περισσότερους από 2.000 δρομείς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να τρέξουν σε μία επίπεδη αλλά και πολύ όμορφη διαδρομή από το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά μέχρι τη Γλυφάδα. 

Εκ μέρους του ΣΔΥ Αθηνών, του συλλόγου που πριν από 40 χρόνια ξεκίνησε να διαδίδει το τρέξιμο στην Ελλάδα και της ALL ABOUT RUNNING, που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του αγώνα και από το 2005, με την έκδοση του περιοδικού RUNNER, έδωσε σημαντική ώθηση στο δρομικό κίνημα, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εγγραφή σας και σας περιμένουμε την Κυριακή  26 Νοεμβρίου, στο ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά για να τρέξουμε μαζί στην πιο γρήγορη διαδρομή της Αθήνας

Σταθερή αξία!
Η αγαπημένη εκατομμυρίων δρομέων σε όλο τον κόσμο, η αθλητική εταιρεία ASICS, συνεχίζει για έβδομη συνεχή χρονιά να υποστηρίζει δυναμικά τη διοργάνωση από τη θέση του Μεγάλου Χορηγού, συμβάλλοντας σημαντικά στη συνέχεια αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Τα κορυφαία δρομικά μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας προσφέρουν στους δρομείς άνεση και προστασία αλλά και την απαραίτητη βοήθεια για να πετύχουν τον στόχο τους και να κάνουν το τρέξιμο τους πιο γρήγορο και αποτελεσματικό.

Runner Store…  Σε Golden Hall αλλά και στη Γλυφάδα!
Τον Οκτώβριο του 2014 ξεκίνησε τη λειτουργία του το κορυφαίο δρομικό κατάστημα Runner Store στο Golden Hall προσφέροντας κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες σε κάθε δρομέα. Εδώ και ένα χρόνο όμως “τρέχει” και στη Γλυφάδα δίνοντας τη δυνατότητα και στους δρομείς των νοτίων προαστίων να ζήσουν την εμπειρία του Runner Store ενώ λειτουργεί και το ηλεκτρονικό του κατάστημα runnerstore.gr
To Runner Store αποδεικνύει την υποστήριξη του στο δρομικό κίνημα συμμετέχοντας και φέτος ως χορηγός στο γρηγορότερο 10άρι της πόλης και μάλιστα φιλοξενεί και τη γραμματεία του αγώνα το Σάββατο 25 Νοεμβρίου από τις 11:00 έως τις 18:00, στο Golden Hall (Λεωφ. Κηφισίας 37A, τηλ.: 210 68 11 770) και στη Γλυφάδα (Αγγέλου Μεταξά 40Α τηλ.: 210 8981112) ανάλογα με την επιλογή που κάνατε κατά την εγγραφή σας.

Ενέργεια και Ενυδάτωση
Μαζί με το πακέτο συμμετοχής σας θα παραλάβετε “Το Γλυκό που Κάνει Καλό” καθως φέτος και ο Μακεδονικός Χαλβάς υποστηρίζει τους δρομείς του 35ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα στον σταθμό υδροδοσίας, θα μπορείτε να ενυδατωθείτε με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και ένα ενεργειακό gel της HIGH5 και βέβαια στον τερματισμό να ξεδιψάσετε με το αγαπημένο σας αθλητικό ποτό POWERADE, αλλά και να απολαύσετε τις θρεπτικές και νόστιμες μπανάνες της Dole.  
Η INTERAMERICAN με τη διάθεση ασθενοφόρου,  μαζί με τους περισσότερους από 100 εθελοντές της διοργάνωσης που θα μεταφερθούν στις θέσεις τους με τη βοήθεια του τουριστικού πρακτορείου Ifigenia Tours και βέβαια με την πολύτιμη βοήθεια της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ και της Στάση Α.Ε./ΤΡΑΜ, θα φροντίσουν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, έτοιμοι να παράσχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε περίπτωση ανάγκης.

Διαδικασία παραλαβής πακέτων συμμετοχής
Σάββατο 25 Νοεμβρίου (11:00 – 18:00) 

Αναφέροντας τον αριθμό συμμετοχής σας, θα παραλάβετε τον φάκελο με τον αριθμό και το chip χρονομέτρησης (που θα είναι κολλημένο στην πίσω πλευρά του), τον αυτοκόλλητο αριθμό για τα προσωπικά σας αντικείμενα, παραμάνες και την απόδειξη καταβολής του κόστους συμμετοχής καθώς και το αναμνηστικό t-shirt του αγώνα σε περίπτωση που έχετε πάρει το πλήρες πακέτο.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη αυτού του μηνύματος ή αποδεικτικού πληρωμής. Για την παραλαβή πακέτου συμμετοχής τρίτου είναι απαραίτητη η προσκόμιση των αντίστοιχων δικαιολογητικών. 

Πρόγραμμα αγώνα

Κυριακή 26 Νοεμβρίου
08:00 π.μ.: Άφιξη δρομέων* 
08:30 π.μ.: Έναρξη λειτουργίας γκαρνταρόμπας φύλαξης προσωπικών αντικειμένων (μην ξεχάσετε να κολλήσετε τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα βρείτε στον φάκελο σας πάνω στην τσάντα σας).
09:10 π.μ.: Ολοκλήρωση παράδοσης προσωπικών αντικειμένων
9:00-9:25 π.μ.: Συγκέντρωση δρομέων στα block εκκίνησης**
09:30 π.μ.: Εκκίνηση Α block Αγώνα 10 χλμ.
09:32 π.μ.: Εκκίνηση B block Αγώνα 10 χλμ.
09:34 π.μ.: Εκκίνηση C block Αγώνα 10 χλμ.
09:35 π.μ.: Εκκίνηση Παιδικού Αγώνα 2 χλμ.
09:55 π.μ.: Ολοκλήρωση Παιδικού Αγώνα 2 χλμ.
10:00 π.μ: Τερματισμός 1ου Δρομέα 10 χλμ.
10:45 π.μ.: Απονομές Αγώνα
11:10 π.μ.: Ολοκλήρωση Αγώνα 10 χλμ.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποφύγετε να προσέλθετε στον αγώνα με το ΙΧ σας, καθώς ο χώρος στάθμευσης που βρίσκεται απέναντι από το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στο παλιό αεροδρόμιο δεν είναι πλέον διαθέσιμος και οι θέσεις στάθμευσης εντός του αθλητικού κέντρου είναι περιορισμένες. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το Τραμ ή τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

** ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ 
Για την ομαλότερη διεξαγωγή της, η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί σε τρία διαδοχικά κύματα (ΜΠΛΟΚ A, B και C) με βάση τον χρόνο που έχει δηλώσει κάθε δρομέας. Έτσι στο Α ΜΠΛΟΚ θα βρίσκονται οι δρομείς με τα νούμερα από 1001 έως 1410 (bibs με πορτοκαλί χρώμα), στο Β ΜΠΛΟΚ αυτοί με νούμερο από 2001 έως 2700 (bibs με κόκκινο χρώμα) και τέλος στο C ΜΠΛΟΚ (bibs με σκούρο μπλε χρώμα) όλοι όσοι έχουν νούμερο από 3001 μέχρι 3700.
 

Για να είστε έγκυροι και να εμφανισθεί το όνομά σας στα αποτελέσματα θα πρέπει να ξεκινήσετε στο σωστό ΜΠΛΟΚ, το οποίο θα αναγράφεται τόσο επάνω στον αριθμό συμμετοχής σας (bib number) όσο και στον φάκελό σας. 

Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στην εκκίνηση το λιγότερο 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

Ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα
Για τη δική σας ασφάλεια σας παρακαλούμε να κινήστε εντός του οριοθετημένου αγωνιστικού χώρου καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου θα διεξάγεται κανονικά.

#athensfastest10k – Φωτογραφικές υπηρεσίες
Μοιραστείτε τις στιγμές σας από τον αγώνα βάζοντας το #athensfastest10k σε κάθε φωτογραφία ή βίντεο που θα αναρτήσετε.
Επιπλέον τόσο στην εκκίνηση όσο και στον τερματισμό καθώς και κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα θα υπάρχουν εξουσιοδοτημένοι φωτογράφοι της διοργάνωσης, το φωτογραφικό υλικό των οποίων θα δημοσιευθεί στα μέσα της διοργάνωσης (athenshealthrun.gr, www.facebook.com/athenshealthrun, κλπ) μετά τον αγώνα.
Οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης φωτογραφικού υλικού από τον αγώνα από τρίτους δεν έχει την έγκριση της διοργάνωσης και διατηρείτε κάθε νόμιμο σας δικαίωμα.

Χώρος προθέρμανσης
Η προθέρμανση μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του Αθλητικού Κέντρου αλλά και στον δρόμο που οδηγεί προς το κέντρο Ακρωτήρι έξω από αυτό, πάντα πίσω από την αψίδα εκκίνησης και τον οριοθετημένο χώρο των μπλοκ. Σας παρακαλούμε να βγείτε προς τον χώρο της αφετηρίας αφού έχετε ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχετε παραδώσει τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Ροές αγώνα
H εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί εκτός του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στον παράλληλο δρόμο που βρίσκεται προς την παραλία όπως στο σχήμα που ακολουθεί.
Μετά τον τερματισμό σας σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε την κόκκινη γραμμή για να οδηγηθείτε στον χώρο φύλαξης προσωπικών αντικειμένων και στη συνέχεια εντός του σταδίου για να παρακολουθήσετε τη συνέχεια του αγώνα και την τελετή των απονομών.

 

Σχεδιάγραμμα πρόσβασης στον χώρο φύλαξης προσωπικών αντικειμένων (πριν και μετά τον αγώνα) και στην αφετηρία του 35ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.

Χρονομέτρηση
Στον αγώνα θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα της MyLaps, Bib Tag, όπου το chip βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο δεν θα πρέπει να επιστρέψετε μετά τον αγώνα.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους (παραμάνες θα υπάρχουν μέσα στον φάκελο που θα παραλάβετε), να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο.
Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει στο 5ο χλμ.

Τροφοδοσία
Θα υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας στο 5ο χλμ. με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ σε μπουκάλι αλλά και ενεργειακό τζελ  HIGH5.
Σας παρακαλούμε μετά τη χρήση του να πετάξετε το μπουκάλι ή το ποτήρι σε κάποιο κάδο ανακύκλωσης ή κοντά σε αυτόν, για να διατηρήσουμε καθαρή τη διαδρομή.
Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες οδηγίες σχετικά με την πρόσβαση σας στον χώρο της εκκίνησης και τερματισμού.
Το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, απέναντι από την είσοδο του Παλιού Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό (βλ. Σχήμα 1).
Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί είτε με τα ΜΜΜ είτε με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης (καλό θα είναι να το αποφύγετε).
Από τα ΜΜΜ το Τραμ που ξεκινά από το Σύνταγμα (γραμμή Πλάτωνας) ή το Σ.Ε.Φ. (γραμμή Θουκυδίδης) έχει στάση ακριβώς έξω από την Κεντρική Είσοδο του (1η Αγ. Κοσμά).
Η απόσταση από την στάση μέχρι τον χώρο της εκκίνησης είναι 500 μ. (5-7 λεπτά περπάτημα).

Με τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές Α1 από Πειραιά, ή από Β2 από Ακαδημίας (Κέντρο). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.oasa.gr
Στον χώρο της αφετηρίας/τερματισμού υπάρχουν κερκίδες όπου μπορούν να καθίσουν οι φίλοι-συγγενείς των δρομέων και να παρακολουθήσουν τους τερματισμούς των δύο αγώνων και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των δρομέων.

Κοινωνική προσφορά
Ο 35ος Αγώνας Δρόμου Υγείας 10χλμ. είναι αφιερωμένος στο έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς να καλυφθεί μέρος των αναγκών του, φέρνοντας μαζί σας την ημέρα του αγώνα κάποια από τα παρακάτω: http://www.mkiellinikou.org/πληροφορίες-ιατρείου/τι-ανάγκες-έχουμε/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ένας δρομέας σε αγώνα στην Σκιάθο
Δυσάρεστα νέα από τον αγώνα
Rock Solid Kastellorizo 2022
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο