Γκελαούζος και Ρεμπούλη νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Mαραθωνίου

Δείτε τι έγινε στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Share

O Kώστας Γκελαούζος ήταν ο νικητής του πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου που παραδοσιακά πραγματοποιείται στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου πέρασε τον μισό μαραθώνιο μαζί με τον Χριστόφορο Μερούση, σε 1:13:35 και από το 35ο χλμ. και μετά έκανε την κίνησή του για να φτάσει στην πρώτη του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της απόστασης με χρόνο 2:27:21. Ο Γκελαούζος το περασμένο καλοκαίρι είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος και στα 5.000μ.

Ο Μερούσης, από την άλλη, δεν κατάφερε να κάνει το 5 στα 5, αφού ήταν νικητής τρεις συνεχόμενες χρονιές και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση σε 2:28:19, ενώ έκπληξη ήταν η τρίτη θέση του Νίκου Καραϊσκου, ο οποίος τερμάτισε σε 2:28:57 με νέο ατομικό ρεκόρ. Ο Καραΐσκος είναι σχετικά νέος δρομέας και προπονείται στο ίδιο προπονητικό τιμ με τον Μερούση υπό τις οδηγίες του Σταύρου Καρρέ.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος σε 2:32:59, πέμπτος ήταν ο Κυριάκος Συμηριώτης από τη Χίο σε 2:33:35 και έκτος ο Μιχάλης Καλομοίρης σε 2:34:12.

Στις γυναίκες, η Ράνια Ρεμπούλη έκανε το τρία στα τρία αφού επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η Λεριά πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 2:49:06 κερδίζοντας εύκολα τον αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος, αν και φάνηκε, από το πέρασμά της (1:23 στο μισό) ότι στόχευε σε έναν καλύτερο χρόνο.

Δεύτερη ήτανη Γλυκερία Τζιατζιά σε 2:51:14, αθλήτρια που διακρίνεται κυρίως σε ορεινούς αγώνες, και τρίτη σε 2:53:58 η Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο, παλαιότερη πρωταθλήτρια των 800μ. και συνεργάτις του RUNNER Magazine.

Δείτε τους νικητές στα 10χλμ.

Δείτε τους νικητές στα 5χλμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας. Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ
Το τελευταίο άρθρο του Στέφανου Αντωνάκη
4ο Chios HardStone Trail: Οδηγίες
Πρόγραμμα και τεχνική ενημέρωση
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο