Γκελαούζος και Ρεμπούλη νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Mαραθωνίου

Δείτε τι έγινε στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Share

O Kώστας Γκελαούζος ήταν ο νικητής του πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου που παραδοσιακά πραγματοποιείται στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου πέρασε τον μισό μαραθώνιο μαζί με τον Χριστόφορο Μερούση, σε 1:13:35 και από το 35ο χλμ. και μετά έκανε την κίνησή του για να φτάσει στην πρώτη του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της απόστασης με χρόνο 2:27:21. Ο Γκελαούζος το περασμένο καλοκαίρι είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος και στα 5.000μ.

Ο Μερούσης, από την άλλη, δεν κατάφερε να κάνει το 5 στα 5, αφού ήταν νικητής τρεις συνεχόμενες χρονιές και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση σε 2:28:19, ενώ έκπληξη ήταν η τρίτη θέση του Νίκου Καραϊσκου, ο οποίος τερμάτισε σε 2:28:57 με νέο ατομικό ρεκόρ. Ο Καραΐσκος είναι σχετικά νέος δρομέας και προπονείται στο ίδιο προπονητικό τιμ με τον Μερούση υπό τις οδηγίες του Σταύρου Καρρέ.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος σε 2:32:59, πέμπτος ήταν ο Κυριάκος Συμηριώτης από τη Χίο σε 2:33:35 και έκτος ο Μιχάλης Καλομοίρης σε 2:34:12.

Στις γυναίκες, η Ράνια Ρεμπούλη έκανε το τρία στα τρία αφού επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η Λεριά πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 2:49:06 κερδίζοντας εύκολα τον αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος, αν και φάνηκε, από το πέρασμά της (1:23 στο μισό) ότι στόχευε σε έναν καλύτερο χρόνο.

Δεύτερη ήτανη Γλυκερία Τζιατζιά σε 2:51:14, αθλήτρια που διακρίνεται κυρίως σε ορεινούς αγώνες, και τρίτη σε 2:53:58 η Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο, παλαιότερη πρωταθλήτρια των 800μ. και συνεργάτις του RUNNER Magazine.

Δείτε τους νικητές στα 10χλμ.

Δείτε τους νικητές στα 5χλμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εγγραφές: 40ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ.
Σύντομα η λήξη εγγραφών και πληροφορίες παραλαβής πακέτου συμμετοχής
Αποστολή του ΣΔΥ Πάτρας στο Saltsburg
Εκδρομή θα πραγματοποιήσει στην Αυστρία ο σύλλογος για τη συμμετοχή σε Μαραθώνιο
Το νέο ΔΣ του ΣΕΠΚΑ
Δείτε την ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο