Οι Finish Liners τρέχουν για την Χριστίνα!

Δείτε τη δράση τους στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Share

Διαβάστε περισσότερα για το στόχο της ξεχωριστής δρομικής ομάδας στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας:

“Το 2016 καταφέραμε να τερματίσουμε τα 42χλμ του Αυθεντικού Μαραθωνίου με την συνοδεία 30 Finish Liners. Γεγονός που μας γέμισε χαρά, ελπίδα αλλά και πίστη ότι τελικά μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!

Φέτος, αποφασίσαμε σαν Finish Liners, να συνδυάσουμε όλα αυτά τα συναισθήματα με την προσφορά! Φέτος, θα «τρέξουμε» για την Χριστίνα!

Η Χριστίνα είναι Μέλος της οικογένειας του MDA Ελλάς. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύρο, από όπου έφυγε στα 18 της για να πραγματοποιήσει το μεγάλο της όνειρο. Να σπουδάσει Ψυχολογία. 

Έτσι και έγινε!!
Πλέον είναι 23 ετών και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο Ρέθυμνο, φοιτώντας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η πάθησή της Χριστίνας ονομάζεται Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου ΙΙ (SMA II). Πρόκειται για μια γενετική ασθένεια που αφορά στην έλλειψη μιας πρωτεΐνης με μεγάλη σημασία στην λειτουργία των νευρικών κυττάρων που ελέγχουν τους μύες. Συνήθως επηρεάζονται οι μύες που ελέγχουν τη θέση του σώματος, την κίνηση και αναλόγως με τον τύπο της πάθησης, μπορεί να επηρεάζονται και μύες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην λειτουργία της αναπνοής. Η πλειονότητα των ασθενών χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ η λειτουργικότητα των άνω άκρων είναι μικρή.

Τα άτομα με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία αντιμετωπίζουν καθημερινά πρακτικά προβλήματα κίνησης, για τα οποία απαραίτητη είναι η παρουσία συνοδών. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτόν τον ρόλο αναλαμβάνει η οικογένεια. Για την Χριστίνα όμως δεν υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον που θα μπορούσε να διευκολύνει την καθημερινότητά της, όπως επίσης και καμία κρατική πρόνοια. Ως μόνη λύση απομένει η πρόσληψη συνοδών επί πληρωμή, κόστος το οποίο είναι αβάσταχτο για μια άνεργη φοιτήτρια.

Επομένως, η Χριστίνα χρειάζεται οικονομική ενίσχυση για να ανταπεξέλθει στο κόστος των συνοδών της τουλάχιστον μέχρι την απόκτηση του πτυχίου της, το οποίο θα της αποφέρει την κατάλληλη κατάρτιση. Έτσι θα μπορέσει να αντισταθμίσει τις όποιες σωματικές ελλείψεις, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά της στην αγορά εργασίας.

Με τη δική σας βοήθεια θα ξέρουμε πως όσα περισσότερα χιλιόμετρα κάνουμε, τόσα περισσότερα χρήματα θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε για την Χριστίνα.

Με δύο απλά βήματα μπορείτε κι εσείς σήμερα να γίνεται συνοδοιπόροι σ’ αυτό το Μαραθώνιο ταξίδι μας για την Χριστίνα! Στηρίξτε μας μέσα από την σελίδα του MDA Ελλάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο