Στην Αθήνα οι καλύτεροι μαραθωνοδρόμοι της χρονιάς

Δείτε τους υποψήφιους

Share

Για μία ακόμα χρονιά η Αθήνα θα βγάλει και τους καλύτερους Μαραθωνοδρόμους της χρονιάς. Την Παρασκευή στις 10 Νοεμβρίου, δύο μόλις ημέρες πριν την εκκίνηση του 35ου  Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού, η AIMS, η Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων και αγώνων δρόμου, θα ανακοινώσει και θα βραβεύσει τους νικητές σε άνδρες και γυναίκες στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παράλληλα με άλλες ειδικές βραβεύσεις.

Θυμίζουμε πως υποψήφιοι στους άνδρες είναι ο Ελιούντ Κιπτσόγκε από την Κένυα, ο οποίος τη χρόνια που μας πέρασε κέρδισε το Μαραθώνιο του Βερολίνου ενώ έτρεξε την απόσταση σε 2:00:26 στο πλαίσιο του project Breaking2, και ο συμπατριώτης του Τζέφρι Κίρουι, παγκόσμιος πρωταθλητής στο Λονδίνο με 2:08:27.

Όσον αφορά τις γυναίκες, η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου, Ρόουζ Τσελίμο από το Μπαχρέιν αλλά και και η Μέρι Κεϊτανί από την Κένυα, αθλήτρια που κέρδισε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου με 2:17:01 είναι οι δύο υποψήφιες. 

Εκτός από τα βραβεία για τους καλύτερους μαραθωνοδρόμους, διακρίσεις θα απονεμηθούν και στους αγώνες εκείνους που έχουν επιδείξει βέλτιστες πρακτικές σε θέματα περιβαλλοντικής και κοινωνικής πολιτικής και οι οποίοι θα παραλάβουν αντιστοίχως το Βραβείου Πράσινου Μαραθωνίου και Κοινωνικής Προσφοράς. Επιπλέον μια θρυλική μορφή των αγώνων μεγάλων αποστάσεων θα τιμηθεί με βραβείο για τη συνολική προσφορά του. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακίδεια 2022: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα της Φιλοθέης
Ατομικό ρεκόρ ο Κώστας Γκελαούζος στο Βερολίνο
Εξαιρετική εμφάνιση από τον Έλληνα πρωταθλητή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο