Βιβλία για τρέξιμο

Βιβλία που κυκλοφορούν στα ελληνικά με θέμα το τρέξιμο

Share

Σας αρέσει το διάβασμα; Δεν θα ήταν ωραίο να το συνδυάσετε και με τρέξιμο; Όχι, δεν σας λέμε να διαβάσετε τρέχοντας απλά να επιλέξετε ένα βιβλίο σχετικό με το τρέξιμο.

Στη λίστα μας θα βρείτε βιβλία με κύριο θέμα το τρέξιμο, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που αυτό παράγει, όπως τα έχουν αποδώσει προσωπικότητες από διάφορους χώρους.

Η λίστα δεν περιλαμβάνει βιβλία προπονητικής, διατροφής ή πρόληψης/αποκατάστασης τραυματισμών και γενικά “τεχνικά” ή ιστορικά βιβλία.

Born to Run (Κρίστοφερ ΜακΝτούγκαλ)
Θεωρείται ένα από τα κορυφαία βιβλία για το τρέξιμο σε όλο τον κόσμο. Η απίθανη ιστορία του «Λευκού αλόγου» του δρομέα που έζησε με τη φυλή των Ταραουμάρα στις κοιλάδες και τα βουνά του Μεξικό, όπως την απόδωσε ο Κρίστοφερ ΜακΝτούγκαλ, θα έχει για πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά πολλών δρομέων και πηγή έμπνευσης για τα χιλιόμετρά τους!
Το Born to Run κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Key Books.

Για τι πράγμα μιλάω όταν μιλάω για τρέξιμο (Χαρούκι Μουρακάμι)
Ο σπουδαίος συγγραφέας, υποψήφιος αρκετές φορές για βραβείο Νόμπελ, σε αυτό το βιβλίο γράφει για τη μεγάλη του αγάπη, το τρέξιμο. Στις σελίδες του βιβλίου με τον περίεργο τίτλο, ο Ιάπωνας περιγράφει εμπειρίες, συναισθήματα, εμπνεύσεις και αναμνήσεις που έχουν ξεπηδήσει από το τρέξιμο και τις προετοιμασίες του για τον Μαραθώνιο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα

Το εξαήμερο του αιώνα (Γιάννης Κούρος)
Ο Γιάννης Κούρος προσπαθεί να ανατρέψει τον μύθο του «μηχανικού τρεξίματος» και να περιγράψει στους αναγνώστες τι συμβαίνει στο μυαλό και την ψυχή όταν τρέχει.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Yψιλον

Eat and Run (Σκοτ Τζούρεκ)
Τρεις φορές νικητής στο «Σπάρταθλον» αλλά και δεκάδες φορές θριαμβευτής σε σπουδαίους αγώνες υπεραποστάσεων ο Σκοτ Τζούρεκ είναι μία εμβληματική φυσιογνωμία στον δρομικό κόσμο. Ο Τζούρεκ στο βιβλίο του αυτό αφηγείται ιστορίες από τη ζωή και την καριέρα του αλλά και μερικά δικά του μυστικά για τη διατροφή καθώς και vegan συνταγές αλλά και τις δύο μεγάλες μεταβάσεις της ζωής του. Τη μία προς τις υπεραποστάσεις και την άλλη προς τη vegan διατροφή!

Το Eat and Run κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Key Books.

Υπερμαραθωνοδρόμος (Ντιν Καρνάζης)
Έχοντας κερδίσει την εκτίμηση των δρομέων στις ΗΠΑ ο Ελληνοαμερικάνος Ντιν Καρνάζης μοιράζεται μαζί τους τις εμπειρίες από τα προσωπικά του δρομικά κατορθώματα σε ένα βιβλίο που έγινε παγκόσμιο best seller και έχει κυκλοφορήσει σε χιλιάδες αντίτυπα.
«Ο υπερμαραθωνοδρόμος» κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Key Books.

Η απολογία ενός δρομέα (Νίκος Μαρκέας)
Ο Νίκος Μαρκέας, ορθοπαιδικός αλλά και δρομέας από συνείδηση, απολογείται εκ μέρους όλων των δρομέων, στην κοινωνία, τους φίλους και την οικογένειά του για την αγαπημένη του συνήθεια.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που σίγουρα ένας δρομέας θα βρει πολλά σημεία ταύτισης.

Ο Νίκος Μαρκέας έχει γράψει ακόμα «Το εγχειρίδιο του δρομέα», έναν οδηγό για τους δρομείς με περισσότερο ιατρικό περιεχόμενο και την πρόληψη και αποκατάσταση δρομικών τραυματισμών.

Η απολογία ενός δρομέα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εντός

Κουνήσου μούχλα (Κώστας Πατινιός – Πόλα Χατζηπαπά)
Δύο δρομείς μεγάλων αποστάσεων παρουσιάζουν τις δικές τους σκέψεις γύρω από το τρέξιμο, ο ένας (Κώστας Πατινιός) μέσα από την ποίηση και η άλλη (Πόλα Χατζηπαπά) με τη ζωγραφική της.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμίδα

Ένας “Γίγαντας” που τον έλεγαν Μ.Π. (Μάγδα Κωστοπούλου-Μπέριου)
Και κάτι για τους πιο μικρούς δρομείς. Η ιστορία του “Γίγαντα Μ.Π.” είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της σπουδαίας μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ταξιδέψουν μαζί με τον «γίγαντα» σε ένα ταξίδι με στόχο την πραγματοποίηση του ονείρου του: Να φτάσει στο φεγγάρι! Μία αλληγορική ιστορία που εξυμνεί τις αξίες της προσπάθειας και της θέλησης! Εκδόσεις Berios

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο