Μεταγωνιστικό δελτίο 14ου Olympus Marathon

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 14ος Olympus Marathon 2017!

Share

ΦΩΤΟ: iancorless.com

Ο κορυφαίος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος που λαμβάνει χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στο βουνό του Ολύμπου τα τελευταία 14 χρόνια. 
Ένας απαιτητικός αγώνας 44 χιλιομέτρων με 3.200 μέτρα θετικής υψομετρικής  που φέτος υποδέχτηκε 800 αθλητές, αριθμό ρεκόρ συμμετοχών για τον μεγάλο αγώνα. Στο φετινό αγώνα συμμετείχαν 124 ξένοι αθλητές από 24 χώρες του κόσμου.

Από φέτος ο Olympus Marathon αλλάζει σελίδα στην χρυσή ιστορία του αφού συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της παλαιότερης και πιο σημαντικής σειράς αγώνων βουνού διεθνώς, και είναι ο πρώτος Ελληνικός Μαραθώνιος που συμμετέχει φέτος για πρώτη χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος Migu Run Skyrunner World Series 2017. 

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι δρομείς τα ξημερώματα του Σαββάτου αποτελεί την ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον Δία.

Με αφετηρία το Δίον, οι αθλητές ακολούθησαν μια ανηφορική διαδρομή 21 χιλιομέτρων πριν αγγίξουν τα 2.700 μέτρα υψόμετρο, στο Οροπέδιο των Μουσών. Στη συνέχεια διέσχισαν  τα «Ζωνάρια», ακριβώς κάτω από τον Θρόνο του Δία και  ξεκίνησαν  την κατάβαση περνώντας από το καταφύγιο «Ζολώτας», τα «Πριόνια» και το φαράγγι του Ενιπέα, για να τερματίσουν μετά από μια συναρπαστική διαδρομή 44 χιλιομέτρων στο Λιτόχωρο.

Με νέα ρεκόρ διαδρομής έληξε ο 14ος Olympus Marathon τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. 
Αναλυτικότερα πρώτος αθλητής του 14ου Olympus Marathon ήταν ο Βάσκος Aritz Egea με επίδοση 4:24:26 που αποτελεί και νέο επίσημο ρεκόρ αγώνα. Εξαιρετική η εμφάνισή του αφού η πρωτιά δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο από την Κορομηλιά και μετά όπου και αύξανε συνέχεια την διαφορά, ειδικά μέσα στον Ενιπέα ενώ 1η γυναίκα είναι η Ολλανδέζα Ragna Debats που συμμετείχε πρώτη φορά φέτος στον Olympus Marathon κατέρριψε το περσινό ρεκόρ της Αμερικανίδας Stevie Kremer, και τερμάτισε με νέο ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 5:18:20. 
Πρώτος Έλληνας ο αθλητής της Salomon Δημήτρης Θεοδωρακάκος με χρόνο 4:46:13.
Πρώτη Ελληνίδα η αθλήτρια της Salomon, Γλυκερία Τζιατζιά με χρόνο 5:46:04.

ΦΩΤΟ: iancorless.com

Ο Olympus Marathon δίκαια πλέον θεωρείται o πιο σημαντικός αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, και ένας από τους σημαντικούς στην Ευρώπη χάρη στη μοναδική πορεία η οποία διανύει τα ίχνη μιας πανάρχαιας ιστορίας, αλλά και στους μεγάλους αθλητές που προσελκύει και είναι ο πρώτος Ελληνικός Μαραθώνιος που συμμετέχει φέτος για πρώτη χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος (Migu Run Skyrunner World Series 2017).

Από πέρυσι συνδιοργανωτής του αγώνα είναι το εξειδικευμένο κατάστημα δρομικών ειδών Runner Store μαζί με την Olympus Marathon, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Ο Olympus Marathon διεξάγεται για 14η χρονιά με Μεγάλο Χορηγό το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και την Coca-Cola Τρία Έψιλον που στηρίζουν σταθερά τις σημαντικότερες δρομικές διοργανώσεις της χώρας. Δίνοντας ενεργά το «παρών», είναι δίπλα στους αθλητές και τους προσφέρουν την απαραίτητη ενυδάτωση και αναζωογόνηση που χρειάζονται σε κάθε διαδρομή, αποτελώντας έτσι σύμμαχό τους στο να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να πετύχουν το στόχο τους.  

Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα είναι επίσης η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ, η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε real estate στην Ελλάδα, η εταιρεία δρομικών ειδών Salomon, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών WIND, η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων AVIS, η εταιρεία GARMIN (Official Timekeeper) και τα καταστήματα RUNNER STORE.

Χορηγοί και υποστηρικτές είναι η αεροπορική εταιρεία AEGEAN, η φαρμακευτική εταιρεία NOVO NORDISK, η εταιρεία Κίκιζας με τα ζυμαρικά ΜΕΛΙΣΣΑ και η εταιρεία αθλητικής διατροφής HIGH5.

Περισσότερες πληροφορίες: www.olympus-marathon.com

Δείτε βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές του 14ου Olympus Marathon πατώντας εδώ

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1176:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Συνέντευξη τύπου
Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία έτοιμες να υποδεχθούν 17.000 δρομείς!
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο