Το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου

Οι Έλληνες αθλητές δίνουν ραντεβού στην Πάτρα το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου

Share

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου. Πρόκειται για την αρχαιότερη διοργάνωση της χώρας μας σε πανελλήνιο επίπεδο αφού για πρώτη φορά διεξήχθη το 1896, μόνο για τους άνδρες, ενώ οι γυναίκες για πρώτη φορά πήραν μέρος το 1931.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτελεί τη σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση, ενώ αποτελεί και βασικό κριτήριο για τη συγκρότιση της εθνικής ομάδας που θα αγωνιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων (παλαιότερα γνωστό ως Μπρούνο Τζάουλι).

Τα αγωνίσματα των αποστάσεων φέτος, όπως όλα δείχνουν θα μας χαρίσουν ωραίες και ανταγωνιστικές κούρσες, ίσως όχι με πολύ μεγάλες επιδόσεις, ωστόσο.

Στα 5.000μ. των ανδρών ο Δήμος Μαγγίνας που βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει την καλύτερη επίδοση για την ώρα (14:39.09) θα αντιμετωπίσει τον Γιάννη Ζερβάκη (14:42.96), ο οποίος θέλει πολύ να κερδίσει για να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων την άλλη εβδομάδα αλλά και τον Μάρκο Γκούρλια, ενώ στα φαβορί συγκαταλέγονται τόσο ο Χρήστος Καλλίας όσο και ο Κώστας Γκελαούζος. Yπολογίσιμοι, ακόμα, θα πρέπει να θεωρούνται οι νεαρότεροι Γιάννης Τάσσης και Χαράλαμπος Πιτσώλης. Δυστυχώς, βέβαια οι επιδόσεις σε αυτό το αγώνισμα στη χώρα μας είναι πολύ πεσμένες σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα, ας ελπίσουμε όμως πως την Κυριακή θα γίνει ωραία κούρσα που θα βγάλει καλούς χρόνους.

Στα 1.500μ. των ανδρών τώρα, έχουμε τον Ανδρέα Δημητράκη να έχει επιστρέψει στις μεγάλες επιδόσεις και να ξεχωρίζει για φέτος με 3:39.45 και να αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Πολύ καλές επιδόσεις, όμως έχουμε και από τον παίδα Γιώργο Μηλιαρά, 3:48.61 και τον έφηβο Χρήστο Παπούλια 3:48.94 με τους δύο αθλητές να έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα των ηλικιακών κατηγοριών τους. Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι πως θα δούμε μία μεγάλη μάχη για τις θέσεις στο βάθρο.

Στα 800μ. ο έφηβος Θάνος Καλάκος έχει την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα με 1:48.70 με τον Χρήστο Κοτίτσα να δείχνει ανεβασμένος φέτος με 1:49.28, ενώ και ο Έντι Μούτσο έχει τρέξει φέτος κάτω από το 1:50. Υπάρχουν ακόμα ο Σουλιώτης και ο Βασιλάκης με φετινά ρεκόρ πάνω από 1:50 ενώ και ο Κώστας Νακόπουλος είναι πάντα μία υπολογίσιμη δύναμη στο αγώνισμα.

Στα 3.000μ. στιπλ, οι επιδόσεις φετος κυμαίνονται σε ρηχά νερά με τον Χαράλαμπο Πιτσώλη να είναι το φαβορί αν και την καλύτερη επίδοση για φέτος την έχει ο Νίκος Γκότσης στις ΗΠΑ με 9:18.84.

Στις γυναίκες, στα 5.000μ. με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η επιστροφή της Ράνιας Ρεμπούλη στο αγώνισμα ενώ αν τελικά τρέξει και η Αναστασία Καρακατσάνη θα δούμε σίγουρα μία ωραία κούρσα. 

Στα 1.500μ. η Αναστασία Μαρινάκου έχει τρέξει φέτος σε 4:23.52 και δείχνει αρκετά πιο γρήγορη από τις υπόλοιπες αθλήτριες, ενώ στα 800μ. η συναθλήτρια της στο προπονητικό team του Χρήστου Παπαχρήστου, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, ξεχωρίζει με διαφορά με φετινό ρεκόρ 2:03.94. Φυσικά, στα αγωνίσματα των μεσαίων αποστάσεων πάντα όλα είναι ανοιχτά.

Στα 3.000μ. στιπλ τέλος, δεν έχουμε δει για την ώρα κάποια αθλήτρια να ξεχωρίζει κι έτσι θα έχουμε μία ανοιχτή κούρσα με πιο νεαρές αθλήτριες να πρωταγωνιστούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
17th Alonissos Challenge
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο