Τελευταία νέα για τα δρομικά αγωνίσματα των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για όλους

Δείτε πληροφορίες αλλά και το πρόγραμμα των αγώνων

Share

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους θα λάβουν χώρα στη Βουλιαγμένη 9-11.06.2017 και δίνουν την ευκαιρία σε άτομα από 17 ετών και άνω καθώς και σε παιδιά 5-12 ετών, συμμετοχής στα Δρομικά Αγωνίσματα – Αγώνες Δρόμου και Nordic Walking που θα γίνουν την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ο αγώνας των Δρομικών αθλημάτων (Road Race) & του Nordic Walking είναι δύο από τα αθλήματα του Αγωνιστικού προγράμματος στη διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για Όλους 2017 που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στις 11 Ιουνίου 2017.

Ο αγώνας υποστηρίζεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Αττικής, την Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθλησης για Όλους – UESpT, την FICTS (Federation Internationale Cinema Television Sportifs), καθώς και άλλους Εθνικούς και Διεθνείς Αθλητικούς Φορείς.

Στο πλαίσιο του κοινωνικού προσανατολισμού, που πάντοτε έχουν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους, μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθεί στα Παιδικά Χωριά SOS.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι η συμμετοχή όλων των παιδιών (5-12 ετών) που θα συμμετάσχουν στον Αγώνα του 1χλμ είναι δωρεάν, ενώ παράλληλα θα λάβουν δώρο το T-Shirt των Αγώνων!

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν δωρεάν συμμετοχή στην υπέροχη Δεξίωση της Εναρκτήριας Τελετής Αγώνων, που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Βάρκιζας (Varkiza Resort Yabanaki beach https://www.varkizaresort.gr/el_GR/landing-page.html) για να απολαύσουν μαζί με την Διεθνή Αθλητική Οικογένεια των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για Όλους δίπλα από τη θάλασσα μια μουσική βραδιά με εκπλήξεις και μπουφέ.

Επίσης οι συμμετέχοντες θα έχουν προνομιακές/μειωμένες τιμές (με την υπόδειξη της διαπίστευσης συμμετοχής) σε διάφορους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος όπως π.χ. η Λίμνη Βουλιαγμένης, καθώς και Δωρεάν συμμετοχή Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Αθλητισμός και Υγεία: Η Πρόκληση και οι Προοπτικές» στις 10 Ιουνίου 2017, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (σε συνεργασία με άλλους Επιστημονικούς και Ευρωπαϊκούς Φορείς).

Τα Δρομικά Αγωνίσματα (Road Races) απευθύνονται όχι μόνο σε έμπειρους αλλά και σε αρχάριους δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους. Δεν είναι απλώς άλλος ένας αγώνας δρόμου, αποτελεί μια προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης του τρεξίματος ως μέσο άθλησης, υγιεινού τρόπου ζωής, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας. Μέσω του αγώνα αναδεικνύονται και η ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος.

 

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

​Τα παρακάτω αγωνίσματα συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Αγωνισμάτων Δρόμου:

  • Ημιμαραθώνιος και Ημιμαραθώνιος Nordic Walking
  • Αγώνας Δρόμου και Nordic Walking 10χλμ.
  • Οικογενειακός Αγώνας Δρόμου και Οικογενειακός Αγώνας Nordic Walking  5χλμ.
  • Αγώνας Δρόμου Παίδων (5-12 ετλων) και Αγώνας Παίδων (5-12 ετλων) Nordic Walking 1χλμ.

Ηλικιακές Κατηγορίες

Αγώνες Δρόμου Ενηλίκων: 17-24 / 25-34 / 35-44 / 45-49 / 50-54 / 55-59 / 60-64 / 65-69/ 70-74 / 75-79 / 80-84 / 85-89 / 90+
Αγώνες Δρόμου Παίδων: 5-12

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Η αθλητική διοργάνωση θα λάβει χώρα στη μεγάλη και διάσημη παραλία της Βουλιαγμένης που βρίσκεται αμέσως μετά το Καβούρι και περιλαμβάνει τους αγώνες:

  • 07:30 Αγώνας Δρόμου & Nordic Walking | Ημιμαραθώνιος
  • 07:30 Αγώνας Δρόμου & Nordic Walking | 10χλμ
  • 07:30 Αγώνας Δρόμου & Nordic Walking | Οικογενειακός 5χλμ
  • 08:00 Αγώνας Δρόμου & Nordic Walking | Παίδων (5-12 ετών) 1χλμ

Η Αφετηρία και ο Τερματισμός των αγωνισμάτων θα γίνει στην παραλία της Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα στην πίσω είσοδο της “Ακτή Βουλιαγμένης” επί της οδού Απόλλωνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού 2024 - Corporate Race
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο