Μεταγωνιστικό δελτίο «Ανόπαια Ατραπός»

Κώστας Γιαννόπουλος και Μαρία Μαλάι νιητητές στον 8ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος «Ανόπαια Ατραπός»

Share

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου ο 8ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος «Ανόπαια Ατραπός». Νικητές του φετινού αγώνα ήταν ο Κώστας Γιαννόπουλος και η Μαρία Μαλάι, για τις γυναίκες, σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι πραγματοποιήθηκε ρεκόρ συμμετοχών με 322 δρομείς. 
Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

Ακολουθεί το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης:

«Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε την Κυριακή 7 Μαίου 2017, η διοργάνωση του 8ου Ορεινού Αγώνα Τρεξίματος «Ανόπαια Ατραπός», από τον Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα», (μέλους  της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ) και τον  Δήμο Λαμιέων.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, με ρεκόρ συμμετοχών, οι οποίες έφτασαν τις 322, ρεκόρ διαδρομής για τους άντρες αλλά και διπλό ρεκόρ διαδρομής  για τις γυναίκες, μιας και οι δυο πρώτες γυναίκες έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ, έπεσε η αυλαία για τον 8ο Ορεινό Αγώνα, «Ανόπαια Ατραπός».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, αθλητής του Συλλόγου «Τραχίνα», με χορηγό τη Dynafit, είναι ο νικητής της διαδρομής, με χρόνο  1:11:18, δεύτερο τον Ηλία Καραλή, του Το.Συ.Ν. Αμφίκλειας  με χρόνο, 1:14:58 και τρίτο τον  Σιαμπάνη  Σπύρο, με χρόνο 1:15:54.

Στις γυναίκες, πρώτη νικήτρια αναδείχθηκε η Μαρία Μαλάι, αθλήτρια της Odlo – La Sportiva με χρόνο ρεκόρ διαδρομής 1:25:41, δεύτερη, με χρόνο 1:29:25 η Φωτεινή Κολόκα, αθλήτρια της Dynafit και τρίτη η Φραγκοπούλου Κλεοπάτρα, της  «Αγνιάδης Σπορ», με χρόνο  1:31:30.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης, έπαιξε η συμβολή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, μιας και η διαδρομή του αγώνα, είναι από τις πιο τεχνικές, κατηφορικά.
Οι φοιτητές μαζί με καθηγητές του τμήματος, οργάνωσαν  ειδικά περίπτερα στον τερματισμό της διαδρομής, στον προαύλιο χώρο του Καινοτομικού Μουσείου Θερμοπυλών. Οι υπηρεσίες που παρείχαν  στους συμμετέχοντες δρομείς, ήταν αποθεραπεία με ειδικές τεχνικές αθλητικής φυσικοθεραπείας, ενημέρωση σχετικά με τους παράγοντες πρόκλησης τραυματισμών καθώς και προσωπική αξιολόγηση των συμμετεχόντων με ειδικές δοκιμασίες (αξιολόγηση VO2max, ελαστικότητας κάτω άκρων, εμβιομηχανικών αποκλίσεων όπως πρηνισμό, στροφή ισχίου κλπ) και ερωτηματολόγια για τον καθορισμό τους και συμβουλευτική για την πρόληψη τους. Επιπροσθέτως  διανεμήθηκε  και έντυπο ενημερωτικό υλικό στους αθλητές.
Φυσικό ήταν, στο πλαίσιο των ειδικών βραβεύσεων, να τιμηθεί το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας για τη συνολική του προσφορά στον αγώνα, η οποία, δεν έμεινε μόνο στο επιστημονικό κομμάτι αλλά συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό, στο πανηγυρικό κλίμα, κατά την υποδοχή των αθλητών και αθλητριών.

Ιδιαίτερη ήταν και φέτος, η συμβολή των εθελοντών και υποστηρικτών του αγώνα.
Οι αυξημένες συμμετοχές και οι αυξημένες ανάγκες για υποστήριξη στους σταθμούς ανεφοδιασμού και στην υποδοχή των αθλητών στον χώρο του τερματισμού, οι εθελοντές του αγώνα ανταποκρίθηκαν, κάτω από δύσκολες συνθήκες, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με αποτέλεσμα, να φύγουν αθλητές και συνοδοί, με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τέλος, δίνουμε το ραντεβού μας , για το 2018, την πρώτη Κυριακή του Μάη, όπως έχει καθιερωθεί ο αγώνας μας.

Εθελοντές αγώνα
Ασφάλεια διαδρομής : Τιμπλαλέξης Δημήτρης – Μπέλεχας Κωνσταντίνος
Κάλυψη 1ου Σταθμού τροφοδοσίας : 3ο Γυμνάσιο – 3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
Κάλυψη 2ου Σταθμού τροφοδοσίας : Ποδηλατικός Άθλος Ρούμελης
Κάλυψη 3ου Σταθμού τροφοδοσίας : Σύλλογος  Τραχίνα Ζήκας Νικόλαος, Ρένιος Ηλίας
Κάλυψη 4ου Σταθμού τροφοδοσίας : Σύλλογος Τραχίνα  Τσάμης Ευάγγελος , Σολόπουλος Χρήστος,  Σακελλάρης Γιάννης.
Κάλυψη 5ου Σταθμού τροφοδοσίας και ασφάλεια αγώνα μεταξύ 4ου και 5ου Σταθμού Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας. ( Λ.Ε.Κ )

Σκούπα αγώνα :
Υπεύθυνος : Κρικζώνης Κωνσταντίνος – Χριστοπούλου Ευαγγελία –  Σιόλος Δημήτρης

Γραμματεία : Ομάδα – Raches4Life – Ράχες για τη Ζωή».

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του διοργανωτή συλλόγου στο http://trahina-runners.blogspot.gr

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1129:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
17oς Γύρος Νέας Σμύρνης
Τα αποτελέσματα του αγώνα
10ος Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα: Οδηγίες
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Λίστες αθλητών
6ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2024 – Ημιμαραθώνιος
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο