Μιχάλης Παρμάκης και Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη νικητές στη Θεσσαλονίκη

Μεταγωνιστικό δελτίο 12ου Διεθνή Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος»

Share
Ο Μιχάλης Παρμάκης τερματίζει πρώτος στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς κατέβηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στον Stoiximan.gr και στους παράλληλους αγώνες.
Τη διοργάνωση εκπροσώπησαν αθλητές από 54 χώρες ενώ οι ηλικίες των συμμετεχόντων ήταν από παιδιά δημοτικού έως και τον 85χρονο Χρυσόστομο Θεοδοσιάδη.


Στο Μαραθώνιο δρόμο των 42,195 χλμ. θριάμβευσε ο αθλητής του διοργανωτή ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης Μιχάλης Παρμάκης, ο οποίος πέρασε την αψίδα του τερματισμού στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του Αγάλματος του Μακεδόνα στρατηλάτη, με χρόνο 2 ώρες 28:12 τρέχοντας με τη Volkswagen Running Team. Στο βάθρο τον ακολούθησε ο Κυριάκος Συμιριώτης (2 ώρες 29:20), επίσης της Volkswagen Running Team, ενώ την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ο Ιλίρ Κελέζι από την Αλβανία (2 ώρες 35:11).
Στο Μαραθώνιο των γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη με χρόνο 2 ώρες 45:02, αφήνοντας πίσω της τη Μαρία Βράιτς από την Κροατία (2 ώρες 50:53), που τερμάτισε στο βάθρο για άλλη μια χρονιά (ήταν επίσης 2η πέρσι και 3η πρόπερσι), ενώ την τριάδα έκλεισε η Στεφανία Λεοντιάδου (2 ώρες 56:40).
Στο Μαραθώνιο συμμετείχαν επίσης η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ της κατηγορίας γυναικών, Μαρία Πολύζου και οι Παραολυμπιονίκες Μάκης Καλαράς και Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, που κάλυψαν με χειρήλατο αναπηρικό αμαξίδιο την απόσταση Πέλλα – Θεσσαλονίκη.
Την εκκίνηση του αγώνα, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία Πέλλας, έδωσε ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος.


Στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ., νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Γκελαούζος (31:06) που έτρεξε με τη WIND Running Team, αφήνοντας πίσω του τον Ιάσωνα Ιωαννίδη (31:42) και τον Θεόδωρο Αναγνώστου (32:01).
Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Αναστασία Καρακατσάνη της WIND Running Team (34:50), με 2η την Ειρήνη Μιχαλά (37:01) και 3η η Βασιλική Καραγεωργάκη (37.17).
Την εκκίνηση του αγώνα, στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, έδωσε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.


Στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., που είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή, πρώτευσε ο Γιώργος Μίνος, με 2ο τον Αντώνη Παπαδημητρίου και 3ο τον Στράτο Μαυριδόπουλο.
Στις γυναίκες, τη νίκη κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η πανελληνιονίκης του Μαραθωνίου Ράνια Ρεμπούλη που έτρεξε με την Stoiximan Running Team. Η Αθηνά Κοΐνη, επίσης της Stoiximan Running Team, κατέκτησε τη 2η θέση, ενώ στην 3η θέση τερμάτισε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου.
Η εκκίνηση της κούρσας των 5.000μ. δόθηκε διαδοχικά από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Αντιδήμαρχο Εκπαίδευσης & Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Δημαρέλο και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της Ο.Ε., Βούλα Πατουλίδου, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα διεξάχθηκε ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος συνδιοργανώθηκε με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στην αφετηρία, στην Πλατεία Αριστοτέλους, βρέθηκαν 2.000 παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, που αμέσως μετά τον τερματισμό τους είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.

Επιπλέον, αρκετοί δρομείς συμμετείχαν στον εκτός επίσημου προγράμματος Δρόμο 1.000μ. για ΑΜΕΑ, που επίσης είχε εκκίνηση από την Πλατεία Αριστοτέλους και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ξεχωριστή αίγλη έδωσαν με την παρουσία τους ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης και Πρεσβευτής της διοργάνωσης Αντώνης Τσαπατάκης, καθώς και οι επιφανείς εκπρόσωποι της Ολυμπιακής ομάδας, την οποία οργάνωσε το Ολυμπιακό Μουσείο και περιλάμβανε την επίσημη συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα».

Οι Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Πόπη Ουζούνη, Όθων Μοσχίδης, Κλεάνθης Μπάργκας, και η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Κυριακή Ουδατζή έδωσαν ραντεβού στην εκκίνηση του Δρόμου 5.000μ., όπου με τη δική του ομάδα βρέθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας, Γιάννης Κουρκουρίκης.    

Για να δείτε το πλήρες δελτίο πατήστε εδώ.

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Race For Autism Gr 2024: Οδηγίες
Χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
12ος Χορτιάτης Trail Run: Παράταση εγγραφών
Τελευταία νέα από τη διοργάνωση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο