Δελτίο τύπου ΣΕΓΑΣ για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Περισσότεροι από 21.000 δρομείς στους δρόμους της Αθήνας

Share

Δελτίο τύπου ΣΕΓΑΣ για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Με σύμμαχο τον καλό καιρό περισσότεροι από 21.000 δρομείς πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας με αφορμή τη διοργάνωση του 6ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθήνας, την Περιφέρεια Αττικής και μεγάλο χορηγό την ERGO.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Λίγο πριν τις 9.00 όλοι ήταν στις θέσεις τους για τη στιγμή της εκκίνησης. Ωστόσο οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από τα ξημερώματα, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της Άνοιξης.

Μεγάλη μάχη έγινε στα τελευταία μέτρα του Ημιμαραθωνίου, με τους Γιάννη Ζερβάκη και Κώστα Γκελαούζο να φτάνουν μαζί στον τερματισμό. Τελικά ο Ζερβάκης με ένα δυνατό φίνις πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με 1.09.03 με τον περσινό νικητή να ακολουθεί σε 1.09.04.
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο διότι μας χειροκροτούσε σε όλη τη διαδρομή και μας ενθάρρυνε και τον προπονητή μου, Δημήτρη Θεοδωρίδη, όπως και τους χορηγούς μου», είπε ο Ζερβάκης.
Από την πλευρά του ο Κώστας Γκελαούζος είπε: «Είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού και δεν μπορούσα να τρέξω καλά, αλλά είμαι ικανοποιημένος από το μετάλλιο. Ελπίζω ο κόσμος να χάρηκε τον αγώνα και τον συναγωνισμό στο τέλος».
Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Χαράλμπος Πιτσώλης (1.10.22) του Γ.Α.Σ. Ιλισού Αθηνών.
«Ήταν πολύ καλός αγώνας, έκανε πολύ καλό καιρό και ήμασταν καλά αναπνευστικά. Έκανα ατομικό ρεκόρ και είμαι πολύ ευχαριστημένος», είπε μετά τον τερματισμό.

Στις γυναίκες, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος νικήτρια ήταν η Ράνια Ρεμπούλη με 1.19.44.
«Είμαι ικανοποιημένη από την πρώτη θέση αλλά όχι από το χρόνο. Δυσκολεύτηκα περισσότερο από πέρσι, είχε μία παράξενη υγρασία που έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική και με ενόχλησε στην αναπνοή, με αποτέλεσμα να μην κάνω το χρόνο που περίμενα. Συνεχίζω τώρα με έναν Μαραθώνιο στο εξωτερικό και Ημιμαραθώνιο στη Ρόδο”, είπε η Ρεμπούλη.
Δεύτερη τερμάτισε η έμπειρη Ντενίζ Δημάκη με 1.23.03. «Ευχαριστημένη από τη δεύτερη θέση, παρότι είχε ζέστη και υγρασία που πιστεύω ότι δυσκόλεψαν όλους τους αθλητές. Ο Ημιμαραθώνιος κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος, ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους, οι αθλητές είναι συνεχώς καλύτεροι και πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται», είπε η αθλήτρια του Ιλισσού.
Και στην τρίτη θέση τερμάτισε η Ειρήνη – Ρία Μιχαλά (1.23.36).
«Ηθελα ένα ατομικό ρεκόρ σε αυτό τον αγώνα αλλά πέτυχα κάτι πολύ παραπάνω. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη και από την Τρίτη και από την επίδοση, παρότι ο αγώνας ήταν αρκετά δύσκολος και δυσκόλεψε όλες τις αθλήτριες».

Ο πρώτος πυροβολισμός ακούστηκε ακριβώς στις 9.00 και οι συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο ξεκίνησαν τον αγώνα τους, ενώ δέκα λεπτά αργότερα οι δρομείς στον αγώνα των 3 χλμ πήραν τη σκυτάλη υπό τις επευφημίες των εκατοντάδων θεατών, οι οποίοι βρίσκονταν κατά μήκος της διαδρομής.
Οι πρώτοι δρομείς που πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού ήταν εκείνοι του αγώνα των 3 χλμ.

Πρώτος έκοψε το νήμα ο Γιώργος Μίνος (9.06) από τον Α.Ο. Μυκόνου. «Ο αγώνας ήταν υπέροχος. Ο κόσμος χειροκροτούσε σε όλη τη διάρκεια. Ήταν ωραίο που υπήρχε μουσική στη διαδρομή. Χαίρομαι που κέρδισα σε αυτή την πόλη. Είναι μοναδική εμπειρία να τρέχεις στην Αθήνα χωρίς αυτοκίνητα. Για μένα ήταν μια δυνατή προπόνηση ενόψει του ανοιχτού στίβου όπου στοχεύω να κερδίσω για πέμπτη φορά τα 3.000 μ. στιπλ», δήλωσε μετά το τέλος της διαδρομής.
Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Γιαννούλης (9.11) από τον Κούρο Αίγινας. «Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στον αγώνα των 3 χλμ και ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Είχα έναν τραυματισμό και είχα μείνει εκτός σχεδόν δύο χρόνια. Επέστρεψα πέρυσι και κατάφερα να πάρω τη δεύτερη θέση σε μια δύσκολη διαδρομή διότι στο τέλος είναι ανηφορική. Στόχος μου το καλοκαίρι είναι να τρέξω στις μεσαίες αποστάσεις», είπε όταν ολοκλήρωσε τον αγώνα.
Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Αντώνιος Πανταζόπουλος (9.34) από τον Α.Ο. Λασιθίου.
«Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στη διοργάνωση και στα 3 χλμ. Είναι όμορφο να τρέχεις στην άδεια Αθήνα και να βλέπεις τα ωραία της σημεία. Για μένα ο αγώνας ήταν μια αφετηρία για το καλοκαίρι, όπου στοχεύω να τρέξω καλά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 800μ. και τα 1.500», είπε.
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (10.25) από τον Γ.Σ. Κηφισιάς, η οποία μας είπε: «Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στον συγκεκριμένο αγώνα. Η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη. Ευχαριστώ τον προπονητή μου και τον χορηγό μου».
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Εμμανουέλα Μαργαρώνη (10.53) από τον ΑΣΕ Δούκα. «Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Έτρεξα πρώτη φορά, αλλά σίγουρα θα το κάνω και στο μέλλον», είπε μόλις πέρασε τη γραμμή του τερματισμού.
Τρίτη τερμάτισε η Ζωή Ανίτα Ανδρικοπούλου (11.09) από τον Γ.Σ. Ηλιούπολης.
«Μου αρέσει πολύ αυτός ο αγώνας. Η διαδρομή, ο κόσμος, η μουσική που ακούγεται συνέχεια, αλλά είμαι στενοχωρημένη διότι δεν μου βγήκε αυτό που ήθελα επειδή ήμουν άρρωστη», δήλωσε.

Χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών πήραν θέση στην εκκίνηση των 5χλμ. Εθνική Τράπεζα στο γεγονός με τη μεγαλύτερη συμμετοχή, στο πλαίσιο του 6ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθήνας, την Περιφέρεια Αττικής και μεγάλο χορηγό την ERGO.
Ο Χρήστος Καλλίας όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές ήταν νικητής στην απόσταση με 15.30 και έδειξε σε καλή κατάσταση. «Ο καιρός βοήθησε την πολύ καλή και φέτος διοργάνωση. Ο κόσμος έδωσε το παρών και μας χειροκροτούσε σ’όλη τη διαδρομή. Είναι ένας άρτια οργανωμένος αγώνας και πιστεύω ότι μπορεί να έχει ακόμη περισσότερους δρομείς. Ευχαριστώ για τη στήριξη τον προπονητή μου Παναγιώτη Γερακό και τον χορηγό μου», είπε ο αθλητής του ΑΟ Μυκόνου.
Δεύτερος με 16.20 ήταν ο Λάμπρος Μαλτέζος του (ΓΑΣ Ιλισσός), ο οποίος δήλωσε με το τέλος του αγώνα: «Πρώτη φορά έτρεξα στον συγκεκριμένο αγώνα, ήταν μια δύσκολη διαδρομή. Ωστόσο η διοργάνωση είναι πολύ καλή και είναι έντονη και η παρουσία του κόσμου».
Τρίτος στα 5 χλμ. ήταν ο Μιχάλης Καραγιώργος (16.35), ο οποίος δήλωσε: «Η διοργάνωση είναι φοβερή, με τη διαδρομή να έχει πολλές απαιτήσεις».
Η Αναστασία Καρακατσάνη δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει πρώτη τη γραμμή του τερματισμού στα 5χλμ Γυναικών. Η πρωταθλήτρια των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων διένυσε την απόσταση σε 18.17 και άφησε δεύτερη την Ειρήνη Τσουπάκη (19.26) και στην τρίτη την Αγγελική Καλύβα (20.04).
«Είχε αρκετή ζέστη που μας εμπόδισε κάπως αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Με τη βοήθεια του κόσμου έφτασα στην πρώτη θέση και είμαι χαρούμενη, παρά το γεγονός ότι τα 5 χλμ δεν είναι το καλύτερο αγώνισμα μου. Χαιρόμαστε να τρέχουμε σε τέτοιες διοργανώσεις γιατί δεν υπάρχει το άγχος όπως στο στίβο. Είναι ωραίο να βλέπεις κόσμο να τρέχει ή να μας χειροκροτεί», είπε η Καρακατσάνη. Από την πλευρά της η Ειρήνη Τσουπάκη, δήλωσε: «Πέρυσι ήμουν θεατής και φέτος έτρεξα γιατί ήθελα να δοκιμάσω για πρώτη φορά και χαίρομαι που πήρα τη δεύτερη θέση». Η Αγγελική Καλύβα, είπε: Ηταν δύσκολη διαδρομή, παρόλα αυτό το διασκέδασα γιατί είναι μια ωραία γιορτή».

Για να δείτε όλα τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο