Εντυπωσιακές επιδόσεις για άλλη μια χρονιά στον πιο γρήγορο Ημιμαραθώνιο της χώρας!

Πρώτοι Γκούρλιας και Λεοντιάδου η οποία έκανε και ρεκόρ διοργάνωσης στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα!

Share

Άλλος ένας Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα ,Θανάσης Σταμόπουλος  ολοκληρώθηκε την Κυριακή και συνοδεύθηκε με τρομερές επιδόσεις όχι μόνο από τους τρεις πρώτους, αλλά και από τους περισσότερους συμμετέχοντες καθώς οι καιρικές συνθήκες τους βοήθησαν να πετύχουν ατομικό ρεκόρ! Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις πρώτοι άνδρες κατέβηκαν το 1:10 ενώ και οι 3 πρώτες γυναίκες κατέβηκαν τη μία ώρα και είκοσι λεπτά!

Πρώτος ο Μάρκος Γκούρλιας

Στους άνδρες πρώτος αναδείχθηκε ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο χώρο των μεγάλων αποστάσεων στην χώρα μας. Ο 22χρονος Μάρκος Γκούρλιας του Marathon Club και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με επίδοση 1:07:05 κατέκτησε την πρώτη θέση πετυχαίνοντας μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην 10χρονη ιστορία του Ημιμαραθωνίου. Ο Μάρκος είχε δείξει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μια εβδομάδα πριν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου όταν κατέκτησε άνετα την πρώτη θέση στα 8χλμ. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο πολύπειρος 42χρόνος Θεόδωρος Αναγνώστου του ΑΟ Δρομέας Αμαρουσίου με επίδοση 1:07:54 καταρρίπτοντας το Πανελλήνιο ρεκόρ Ημιμαραθωνίου άνω των 40 ετών που κατείχε ο Γιώργος Καραβίδας από τον 8ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα το 2015. Ο Θεόδωρος τιμά σχεδόν κάθε χρόνο τον αγώνα μας καθώς υπήρξε και φίλος του Θανάση Σταμόπουλου στο όνομα του οποίου διεξάγεται ο Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα. Την τριάδα έκλεισε ο 20χρόνος  Γιώργος Τάσσης με επίδοση επίσης κάτω από 1:10. Ο αθλητής του Marathon Club και του ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας τερμάτισε σε 1:09:14 δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει .

Νέο Ρεκόρ αγώνα από την Στεφανία  Λεοντίαδου

Στις γυναίκες και οι τρείς πρώτες νικήτριες κατέβηκαν τη μία ώρα και είκοσι λεπτά! Νέο ρεκόρ διαδρομής στις γυναίκες σημείωσε η Στεφανία Λεοντιάδου. Η Στεφανία στην πρώτη της συμμετοχή στην διοργάνωση τερμάτισε σε 1:18:33 και βελτίωσε το ρεκόρ που κατείχε η Αναστασία Καρακατσάνη από το 2014 και τον  7ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα- Τρίκαλα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Βασιλική Καραγεωργάκη. Η αθλήτρια του Stoikos Training κατέχει ένα απίστευτο ρεκόρ για την διοργάνωση καθώς για 7η συνεχή χρονιά ανεβαίνει στο βάθρο. Αυτήν τη φορά μάλιστα πέτυχε και την καλύτερή της επίδοση στην διοργάνωση καθώς τερμάτισε σε 1:19:27. Στην 3η θέση τερμάτισε η Sonia Cekini της ΦΣ Άργους Ορεστικού. Η Sonia που μέχρι το 15ο χλμ. βρισκόταν στην πρώτη θέση πέτυχε και αυτήν την καλύτερη της επίδοση στη διοργάνωση με 1:19:48!

Πέρα από τις επιδόσεις των ελίτ δρομέων εξαιρετικές επιδόσεις πέτυχαν οι περισσότεροι δρομείς που συμμετείχαν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι περισσότεροι από 120 δρομείς κατάφεραν να τερματίσουν κάτω από 1:30 ενώ περίπου 1.000 δρομείς κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή κάτω από τις 2 ώρες αποδεικνύοντας ότι ο αγώνας μας είναι ο γρηγορότερος Ημιμαραθώνιος της χώρας μας! 


Oι τρεις πρώτες νικήτριες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σταματία Φώτα: Στα 91 της το κοντέρ συνεχίζει να γράφει χιλιόμετρα
Eξακολουθεί να στέκει στο σημείο εκκίνησης των μεγάλων δρομικών αγώνων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο