Έτρεξαν στη Μεσσήνη

Δείτε τι έγινε στον 12ο Μαραθώνιο της Μεσσήνης

Share

Διαβάστε το μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου του ΣΔΥ Μεσσηνίας:

“Αύρα μαζικού λαϊκού αθλητισμού είχε ο 12ος Μαραθώνιος Δρόμος Μεσσήνης και οι παράλληλοι αγώνες 10 και 3 χλμ., που διοργάνωσε για μία ακόμη φορά ο Δήμος Μεσσήνης, ο ΣΔΥ Μεσσηνίας, με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου και με τη στήριξη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017.

Ένας αγώνας στηριγμένος στην αγάπη πολλών εθελοντών, που μας αποχαιρέτησαν με ένα χαμόγελο ευχαρίστησης στο πρόσωπό τους με την υπόσχεση ότι και του χρόνου θα είναι παρόντες.

Είχαμε λάβει ήδη τις μέρες που προηγήθηκαν μηνύματα επιδοκιμασίας από πολλούς δρομείς που επιβεβαίωναν πως επέλεξαν το συγκεκριμένο αγώνα γιατί προβάλει την πραγματική έννοια του μαζικού λαϊκού αθλητισμού μακριά από εμπορευματοποιήσεις αγώνων και που είναι στημένος με πολύ μεράκι και αγάπη για το αποτέλεσμα. Έτσι, η επιτυχία ήταν ιδιαίτερη μεγάλη και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους, με ένα μεγάλο ευχαριστώ από την Οργανωτική Επιτροπή και το ΔΣ του ΣΔΥ Μεσσηνίας σε όλους εσάς τους αθλητές, πρωταγωνιστές του αγώνα, στους αξεπέραστους εθελοντές για την υπερπολύτιμη βοήθειά σας και φυσικά σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες και υποστηρικτές της περιοχής, που ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα για τη φροντίδα και την προστασία του αγώνα.

Αγωνιστικά, όλα ξεκίνησαν την παραμονή με το pasta party και την τεχνική ενημέρωση των αθλητών. Οι συνθήκες του αγώνα ήταν ιδανικές, λόγω της πρωινής έναρξης του αγώνα (7:30) και βοήθησε τους αθλητές να διατηρήσουν την ενέργεια τους για να φθάσουν χωρίς προβλήματα στο τέλος και να στεφτούν όλοι Νικητές. Το πρωί της Κυριακής 800 δρομείς στήθηκαν στην αφετηρία και των τριών διαδρομών, ένας αριθμός που ήταν αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Στον Μαραθώνιο, η αυξανόμενη κατά τη διάρκεια του αγώνα ζέστη  δεν επέτρεψε να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για πολύ καλές επιδόσεις. Παρόλο αυτά, στους άντρες ο πολυνίκης Ταννούς Αμπντάλλα έκοψε πρώτος το νήμα για άλλη μια χρονιά, σημειώνοντας χρόνο 2:55:29, με δεύτερο το μέλος του ΣΔΥΜ Γιώργο Πατεράκη με χρόνο 2:57:52 και τρίτο τον Βαγγέλη Γκίκα με χρόνο 2:58:43, ενώ στην 6άδα βρέθηκε και το μέλος του ΣΔΥΜ, ο IronMan Βασίλης Μίχος με χρόνο 3:08:59, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση της γενικής κατάταξης. Στις γυναίκες, την πρωτιά πήρε η Χριστίνα Δεμέστιχα με χρόνο 3:21:19, δεύτερη ήταν η Χρύσα Αντωνοπούλου με χρόνο 3:28:02 και τρίτη τερμάτισε η αθλήτρια του ΣΔΥΜ Σταυρούλα Μπάκα με χρόνο 3:37:12.

Αξίζει να επισημάνουμε την πρώτη εμφάνιση σε μαραθώνιο του μέλους του Συλλόγου Ιωάννη Κεραμέκη, που κατάφερε σε ηλικία 69 ετών να τερματίσει και να καταλάβει και την 3η θέση στη κατηγορία του, φέρνοντας χρόνο 4:03:55. Επίσης είχαμε και την πρωτιά του μέλους του ΣΔΥΜ Γιώργου Σπυρόπουλου, όπου στην κατηγορία 70+ σημείωσε χρόνο 5:10:33.

Στα 10 χιλιόμετρα είχαμε βράβευση για τους πρώτους έξι άντρες και τις έξι πρώτες γυναίκες, με τα προγνωστικά να θέλουν νικητή όπως και τελικά έγινε, τον αθλητή της Εθνικής Κώστα Δρόσο, ο οποίος σημείωσε χρόνο 0:34:56, με δεύτερο τον Πολωνό Piotr Cypryanski με χρόνο 0:35:20, τρίτο τον Αλέξη Γεωργακόπουλο με χρόνο 0:36:59, τέταρτο το μέλος του ΣΔΥΜ από τα Φιλιατρά Θοδωρή Δημητρακάκη με χρόνο 0:39:47, πέμπτο τον Χρήστο Τσοχαντάρη με χρόνο 0:39:55 και έκτο το Χρήστο Κεχαγιά με χρόνο 0:41:27. Στις γυναίκες, στην εξάδα των νικητριών είχαμε στο βάθρο τρεις αθλήτριες του ΣΔΥΜ. Αναλυτικά, πρώτη ήταν η Λουϊζα Καμαρινού με χρόνο 0:46:19, δεύτερη για κλάσματα του δευτερολέπτου η Γεωργία Πουλοπούλου του ΣΔΥΜ με χρόνο 0:46:29, τρίτη η Tatiana Ivanouskaya με χρόνο 0:47:22, τέταρτη η Λέλα Σάγκα με χρόνο 0:48:05, ενώ την πέμπτη και έκτη θέση μοιράστηκαν οι αθλήτριες του ΣΔΥΜ Γιώτα Ασημάκου και Ευθυμία Αλέξη με χρόνο 0:48:23 και 0:48:32 αντίστοιχα.

Στα 3 χιλιόμετρα, δυναμικό ήταν το «παρών» από εκατοντάδες παιδιά  αλλά και μεγάλους κάθε ηλικίας.

Το Τμήμα Τροχαίας Μεσσηνίας και τα Αστυνομικά Τμήματα Μεσσήνης και Μελιγαλά φρόντισαν για την ΑΠΟΛΥΤΑ ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού ήταν και φέτος κοντά μας έτοιμοι να προσφέρουν βοήθεια σε όποιον χρειαστεί. Δεκάδες εθελοντές πλαισίωσαν τους σταθμούς υποστήριξης και ενθάρρυναν με μοναδικό τρόπο τους αθλητές.

Ο 12ος Μαραθώνιος Μεσσήνης συγκαταλέγεται πλέον στις κορυφαίες αθλητικές εκδηλώσεις του νομού Μεσσηνίας και κατ’ επέκταση στους ιστορικότερους της χώρας. Με τη στήριξη όλων των φορέων, του Δήμου Μεσσήνης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και με τη στήριξη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Τροχαίας, τοπικών χορηγών και εθελοντών, θα παραμείνει σημαντικό γεγονός και για τα επόμενα χρόνια.”

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο