Λίγες μέρες πριν τον 6ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Δείτε τελευταία νέα από τη διοργάνωση

Share

“Λίγες μέρες απομένουν ως τη στιγμή που για έκτη συνεχή χρονιά το κέντρο της Αθήνας θα γεμίσει με δρομείς, οι οποίοι συνεπείς στο ανοιξιάτικο ραντεβού τους με το δρομικό κίνημα θα δώσουν δυναμικό «παρών» στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Ο αριθμός των συμμετοχών αναμένεται να ξεπεράσει τις 20.000, ενισχυμένος σε σχέση με τα περυσινά δεδομένα όπου οι δρομείς έφτασαν τους 17.000.

Την ερχόμενη Κυριακή, 19 Μαρτίου, στην ετήσια συν-διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθήνας, ο οποίος εκπροσωπείται μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ) εκτιμάται ότι θα τρέξουν 6.000 άτομα στον Ημιμαραθώνιο, 10.000 στον αγώνα των 5 χλμ, περισσότεροι από 3.000 στα 3 χλμ και 1.000 άτομα στον αγώνα παιδιών, ΑμεΑ και Special Olympics. Αριθμοί που αποκαλύπτουν τη δυναμική της διοργάνωσης, η οποία το 2012, οπότε και ξεκίνησε είχε μόλις 3.500 δρομείς.

Σημαντικό είναι κι ο αριθμός συμμετοχών των εθελοντών στον 6ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Μέχρι στιγμής ξεπερνούν τους 1.100, εκ των οποίων οι 669 είναι μεμονωμένοι και οι 431 οργανωμένοι σε ομάδες. Οι 1.047 είναι Έλληνες και οι ξένοι 53, ενώ οι γυναίκες υπερτερούν καθώς αποτελούν το 60% του συνόλου, ποσοστό που επιβεβαιώνεται σε όλες τις διοργανώσεις.

Και οι τέσσερις αγώνες της διοργάνωσης έχουν ως σημείο τερματισμού την Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά ακολουθούν διαφορετικές διαδρομές στο ιστορικό κέντρο και τις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης των πολλών χιλιετιών.

Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS), η οποία έχει την έδρα της στην Αθήνα και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος εκφράζεται μέσα από το trademark GREECE ο Ημιμαραθώνιος από πέρυσι ορίστηκε να διεξάγεται την τρίτη Κυριακή του Μαρτίου, στην αρχή της Άνοιξης, με στόχο να προσελκύει χιλιάδες μυημένους δρομείς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (Ημιμαραθώνιος) αλλά και απλούς πολίτες που θέλουν να δοκιμάσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα μεγάλο μαζικό δρομικό γεγονός.

Κι αυτό διότι ευρύτερος σκοπός της διοργάνωσης είναι να μετατραπεί σε ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός με έντονα πολιτιστικά, τουριστικά, ψυχαγωγικά και νεανικά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να προσελκύει χιλιάδες νέους φοιτητές από την Ευρώπη, την Αμερική και όλες τις ηπείρους που θα θέλουν να αξιοποιήσουν τις ανοιξιάτικες διακοπές τους (spring break), δοκιμάζοντας την καταπληκτική μεσογειακή κουζίνα, γνωρίζοντας τον ήλιο, τη θάλασσα και της ομορφιές της Ελλάδας, ζώντας τον πολιτισμό, την ιστορία και την έντονη ζωή της Αθήνας, καταγράφοντας μοναδικές εμπειρίες ζωής μέσα από την ομαδική συμμετοχή τους σε ένα μαζικό γεγονός στο κέντρο μίας εκ των πλέον ιστορικών πόλεων του κόσμου.

Διεξάγονται σε κλειστές και απόλυτα ασφαλείς διαδρομές με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και Τροχαία Αθηνών) και χιλιάδων εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα από το εθελοντικό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ, στο οποίο συμμετέχουν μία σειρά από εθελοντικές οργανώσεις.

Η επιτυχία του αγώνα έχει καταφέρει να προσελκύσει και πλήθος χορηγών. Κύριος χορηγός είναι η ERGO, ενώ κάθε αγώνας έχει τον δικό του χορηγό, που φέρει και την ονομασία του. Για τη διαδρομή των 5 χλμ είναι η Εθνική Τράπεζα, για εκείνη των 3 χλμ Wind και τον παιδικό αγώνα, ΑμεΑ και Special Olympics η Chiquita. Οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά από τη Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ), στηρίζονται από όλους τους μεγάλους χορηγούς, επίσημους χορηγούς και επίσημους υποστηρικτές του χορηγικού προγράμματος του ΣΕΓΑΣ, καθώς από χορηγούς επικοινωνίας και θεσμικούς συνεργάτες του ΣΕΓΑΣ οι οποίοι συμβάλουν τα μέγιστα στην προβολή και άρτια διεξαγωγή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρονικές συμμετοχές έχουν κλείσει κι όσοι ενδιαφέρονται έστω και την τελευταία στιγμή να τρέξουν στους δρόμους της ανοιξιάτικης Αθήνας μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ (Λ. Συγγρού 137) για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν κενές θέσεις και να προχωρήσουν στην εγγραφή τους.

Αναλυτικά οι ώρες εκκίνησης και οι αφετηρίες κάθε αγώνα δρόμου του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας:

Ημιμαραθώνιος (21.100 μ.): Ώρα 09.00, πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη επί της Λεωφόρου Αμαλίας) 
Αγώνας Δρόμου 5.000 μ.: Ώρα 11.45, πλατεία Συντάγματος (στο ύψος της Οδού Όθωνος με κατεύθυνση προς την Οδό Φιλελλήνων) 
Αγώνας Δρόμου 3.000 μ.: Ώρα 09.10, λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας (ατο ύψος των οδών Ηροδότου-Ρηγίλλης, κοντά στο σταθμό μετρό Ευαγγελισμός) 
Αγώνας Δρόμου 1.000 μ. παιδιών, ΑμεΑ και Special Olympics: Ώρα 09.50, διασταύρωση της οδού Ριζάρη με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο τερματισμός όλων των Αγώνων γίνεται στην πλατεία Συντάγματος (Λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη).

Για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες για τις διαδρομές των αγώνων, τον τρόπο εγγραφής, τις παροχές, τους συν-διοργανωτές, το Κέντρο Εγγραφών και την EXPO του Ημιμαραθωνίου, τους Θεσμικούς Συνεργάτες και τους Χορηγούς του Αγώνα, το Κοινωνικό Πρόγραμμα και τις Συνεργαζόμενες ΜΚΟ, το Εθελοντικό Πρόγραμμα και τις συνεργαζόμενες Εθελοντικές Οργανώσεις και φορείς, μπορείτε να περιηγηθείτε στο παρόντα διαδικτυακό χώρο της διοργάνωσης www.athinahalfmarathon.gr

Aπό ΣΕΓΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο