Ζερβάκης και Ρεμπούλη στον Ανώμαλο

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος

Share

Στην πίστα της περιοχής “Σκαμνιές” στην Πύλη Τρικάλων πραγματοποιήθηκε για μία ακόμα χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων αθλητών των αποστάσεων από τις ηλικιακές κατηγορίες των Παίδων – Κορασίδων (15-17 ετών) έως και των Ανδρών-Γυναικών.

Ο καιρός ήταν εξαιρετικός ενώ η διοργάνωση ήταν αρκετά καλή με ορισμένες ευχάριστες καινοτομίες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η συμμετοχή δεν ήταν αυτή που βλέπαμε πριν από ορισμένα χρόνια, ήταν όμως αρκετή, ενώ το επίπεδο ήταν καλό σε αρκετές κατηγορίες.

Στην κούρσα των ανδρών (10χλμ.) έγινε μεγάλη μάχη με τους Ζερβάκη, Φράγκου και Μαγγίνα να έχουν ξεφύγει αρκετά και να παλεύουν οι τρεις τους στην τελική ευθεία. Τελικά, ο Γιάννης Ζερβάκης και ο Νίκος Φράγκου έπεσαν στο “νήμα” με τον πρώτο να αναδεικνύεται για λίγο νικητής και τον Κύπριο αθλητή να είναι δεύτερος. Ο χρόνος τους ήταν 30:31 με τον Δήμο Μαγγίνα να ακολουθεί ελάχιστα πιο πίσω, στον ίδιο χρόνο.

Στις γυναίκες, η κούρσα ήταν παράσταση για έναν ρόλο με τη Ράνια Ρεμπούλη να ακολουθεί από την αρχή τον δικό της ρυθμό και να επικρατεί άνετα στα 8χλμ. σε 28:22. Καλή παρουσία όμως είχε και η Ελευθερία Πετρουλάκη που ήταν “καθαρά” δεύτερη 20 δευτερόλεπτα πιο πίσω με την Ανθή Κυριακοπούλου να είναι τρίτη σε 28:57.

Παρόμοια εξέλιξη είχε και ο αγώνας των Νέων Ανδρών (έως 23 ετών) με τον Μάρκο Γκούρλια να κάνει μία σόλο κούρσα 8χλμ. και να κερδίζει άνετα σε 24:18 με τον Γιώργο Τάσση, συναθλητή του στο γκρουπ του Δημήτρη Θεοδωρίδη, να ακολουθεί σε 25:21 και τον Χρήστο Μπουντούλη να είναι τρίτος σε 25:27.

Στον αγώνα των νέων γυναικών, που παραδοσιακά είναι αυτός με τη μικρότερη συμμετοχή, η Ροδάνα Λαγωνίδου ήταν πρώτη σε 21:24 με τις Μιχαλά και Δημητριάδου να συμπληρώνουν το βάθρο των νικητριών σε 21:51 και 22:02 αντίστοιχα.

Η κατηγορία των εφήβων έχει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον αφού αγωνίζονται αρκετά νέα παιδιά (18-19) από όλη την Ελλάδα και από αγωνίσματα από τα 800μ. έως και τα 10.000μ. Νικητής για φέτος ήταν ο Νίκος Σάκης  της ΑΕΚ σε 18:29 με τον Τσάκαλο του Αμαρουσίου να είναι δεύτερος σε 18:35 και τον Μάριο Αναγνώστου από τη Λαμία τρίτος σε 18:45.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των κοριτσιών, αυτήν των νεανίδων, η Νίκη Φλώρου από τον Βόλο ήταν η μεγάλη νικήτρια σε 14:29, με την Αλεξάνδρα Καίσαρη να ακολουθεί και την Μυστακίδου να είναι τρίτη.

Τέλος, στις μικρότερες αλλά και πολυπληθέστερες κατηγορίες των Παίδων και των Κορασίδων οι τριάδες σχηματίστηκαν από τους Αριέλ Γκιούρα, Σταμούλη και Λίζο και Λαβασά, Θεοφιλίδου και Καπετάνη αντίστοιχα.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα Ανδρών – Γυναικών, Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα Εφήβων  – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο