Πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Εκδήλωση ΣΔΥΑ

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 40 χρόνων του Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ.

Share

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, το απόγευμα η Επιστημονική Εκδήλωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Ακολουθεί το δελτίο του συλλόγου:

«Μέσα στην επιβλητική αίθουσα του αμφιθεάτρου “Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε χθες η επιστημονική εκδήλωση του ΣΔΥΑ. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο των 40 χρόνων διοργάνωσης του αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας των 20χλ.
Αρκετοί Φίλοι Δρομείς, Φίλοι του ΣΔΥΑ τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος κα Ελένη Μπερτσάτου ο Αγώνας των 20 χλμ., το πρώτο εικοσάρι της Άνοιξης, είναι η γέννηση του Λαϊκού Ερασιτεχνικού Δρομικού κινήματος στη χώρα μας. Όλα ξεκίνησαν στις 14 Μαΐου του 1978 στον Άγιο Κοσμά. Τόνισε, επίσης, ότι ο ΣΔΥΑ γεννήθηκε και ανδρώθηκε μέσα στο χώρο του Αγίου Κοσμά. “Ο Αγώνας των 20χλμ.”, πρόσθεσε, “πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για όλους τους δρομικούς αγώνες στη χώρα μας, όπως είναι ο Μαραθώνας για τον Μαραθώνιο αγώνα”.

Το λόγο πήρε ο άνθρωπος γύρω από τον οποίο συγκροτήθηκε η πρώτη ομάδα που διοργάνωσε τον Αγώνα των 20χλμ., η ομάδα που αργότερα δημιούργησε τον ΣΔΥΑ. Ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Δάσκαλος.
Με φανερή συγκίνηση ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στις ημέρες εκείνες στο ξεκίνημα του Αγώνα, τότε που ήταν φανερή η ανάγκη για άθληση σε όλες τις ηλικίες. Μίλησε για φίλους που κατέθεσαν με μεράκι το χρόνο τους, για να γίνει γνωστό σε όλους ότι η συμμετοχή στην άθληση είναι προσωπική ωφέλεια για τον καθένα.

Στη συνέχεια έγινε κινηματογραφική προβολή με θέμα το ξεκίνημα του 1ου Αγώνα και τη διαχρονική του εξέλιξη μέχρι σήμερα, ένα εξαιρετικό θέαμα που πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική προσφορά μελών του ΣΔΥΑ και της Δημιουργικής Ομάδας του περιοδικού Runner Magazine. Ένα θέαμα που πρόσφερε συγκίνηση, μα πάνω από όλα έδειξε με τον καλύτερο τρόπο, τον τρόπο της εικόνας, το έργο που έχει επιτελεστεί όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο χώρο του ΣΔΥΑ.

Ακολούθησαν οι ομιλίες των διακεκριμένων ομιλητών. Της κας Ειρήνης Χριστάκη, υποψήφια Διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή Αθήνας, Κλινική Διαιτολόγος και Διατροφολόγος, η οποία μίλησε και ανέπτυξε το θέμα “Νέες επιστημονικές ανακαλύψεις, διατροφικά πρότυπα και στρατηγικές για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης στους Δρομείς και συμπληρώματα Διατροφής”.
Στην συνέχεια ο κ. Νίκος Πολιάς, κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Κλασσικής Διαδρομής του Μαραθωνίου Δρόμου, ανέπτυξε ένα προπονητικό πρόγραμμα με παραμέτρους, το οποίο μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας που ετοιμάζεται για τον αγώνα του Μαραθωνίου.
Ακολούθησαν ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του κ. Δημήτρη Παπαεμμανουήλ, μέλους του ΣΔΥΑ με θέμα ΔΡΟΜΕΙΣ. Ο κ. Παπαεμμανουήλ αφιέρωσε την έκθεσή του στην επέτειο των 40 χρόνων διοργάνωσης του Αγώνα των 20χλμ.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, Πολλές ευχές για το Μέλλον κι ένα ποτήρι κρασί».

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1082:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 23-24 Μαρτίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο