Η Ρόδος θα είναι ο νέος σταθμός του Run Greece

Ανακοινώθηκε ο νέος σταθμός της σειράς για το 2017

Share

Η Ρόδος, θα είναι τελικά, η πόλη που θα αποτελέσει τον νέο σταθμό της επιτυχημένης σειράς αγώνων Run Greece και θα διοργανώσουν ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου την 1η Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπoυλος, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων δρόμου και βουνού, Θανάσης Ράπτης, βρέθηκαν στο νησί και συναντήθηκαν αρχικά με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, κι έπειτα με τους αντιδημάρχους, Σάββα Διακοσταματίου, Στέργο Παρδαλό, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα αθλητισμού, Σάββα Καλαθενό, και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, Σέργιο Αϊβάζη. Στη διάρκεια των επαφών είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις λεπτομέρειες της συνεργασίας, καθώς και τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η διοργάνωση.

Όπως αναφέρει η διοργάνωση: «Η Ρόδος επιλέχθηκε να φιλοξενήσει τον αγώνα λόγω της ιστορίας της, του φυσικού τοπίου και των αξιοθέατων, των ελκυστικών διαδρομών, του τουριστικού χαρακτήρα της, αλλά και της παράδοσης και της εμπειρίας του νησιού σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις».

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για τον ΣΕΓΑΣ η προσθήκη της Ρόδου στις πόλεις όπου πραγματοποιείται η σειρά αγώνων Run Greece. Η Ρόδος διαθέτει ιστορία, φυσικές ομορφιές, φιλόξενο περιβάλλον, αλλά και τις αθλητικές υποδομές που διασφαλίζουν ότι ο αγώνας θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω ότι την 1η Οκτωβρίου, η Ρόδος και ευρύτερα το Νότιο Αιγαίο,  θα ζήσουν μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

«Με πολλή χαρά αποδεχόμαστε την πρόταση του ΣΕΓΑΣ για την διοργάνωση του Run Greece, στο νησί της Ρόδου. Πρόταση που δηλώνει ότι η Ρόδος έχει πλέον εδραιωθεί στην συνείδηση όλων, σαν ένας τόπος που διαθέτει τα προσόντα, τις δυνατότητες και την πλούσια εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις, εντός της χώρας και διεθνώς. Οι αγώνες Run Greece είναι μια εξαιρετική διοργάνωση, με στόχους που συνάδουν απολύτως με τον τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει τον αθλητισμό. Μια διοργάνωση που εκτός από αθλητικό, έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, όλων των ηλικιών, εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους σε ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό τρόπο ζωής. Απευθύνεται επίσης και στις χιλιάδες των επισκεπτών της Ρόδου, για να συμμετάσχουν ενεργά, ενώ παράλληλα προβάλει το νησί διεθνώς, ως ένα τόπο, όπου οι διακοπές συνοδεύονται από πολλές διαφορετικές εμπειρίες», είπε από την πλευρά του ο  Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκου.

Οι αγώνες Run Greece ξεκίνησαν το 2013, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και με μεγάλο χορηγό τη WIND, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των πολιτών, την ενίσχυση της σχέσης των παιδιών με τον αθλητισμό και τα τοπικά σωματεία, αλλά και την τουριστική προβολή των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα Run Greece για το 2017 περιλαμβάνει:
26/3 Λάρισα
30/4 Ηράκλειο
14/5 Καστοριά
21/5 Ιωάννινα
24/9 Αλεξανδρούπολη
1/10 Ρόδος
8/10 Πάτρα

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://run-greece.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο