Παρουσίαση νέων πρωτοβουλιών για τον 4ο Μαραθώνιο Ναυπλίου

Διαβάστε αναλυτικά

Share

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης:

“Στη φιλόξενη αίθουσα Αντιγόνη του Ξενοδοχείου ΑΜΑΛΙΑ Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αναστάσιου Χειβιδόπουλου, των διευθυντών Δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Γαληνό Γιάννη και Σίδερη Δημήτρη, του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Μπόλλα και με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο, παρουσία των Κρατικών, Τοπικών, Δημοτικών και Εθελοντικών φορέων της Αργολίδας έγινε η παρουσίαση των Νέων Πρωτοβουλιών που αποφάσισε η Ο.Ε. του 4ου Μαραθωνίου Ναυπλίου που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε. Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου που ξεκίνησε το 2014 με την επιτυχημένη διοργάνωση ενός μεγάλου και  σημαντικού δρομικού  αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο και παρουσίασε τις Νέες πρωτοβουλίες τις Οργανωτικής Επιτροπής και την ανάδειξη της πόλις του Ναυπλίου σε φιλικό, αθλητικό και τουριστικό προορισμό

Ανακοίνωσε στα πλαίσια του κοινωνικού ρόλου του Μαραθωνίου Ναυπλίου τον Φορέα στον οποίο θα αποδοθούν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την συμμετοχή των δρομέων στο αγώνα δρόμου των 2,5 χλμ., που για το 2017 είναι το Γηροκομείο Ναυπλίου.

Παρουσίασε την πρωτοβουλία της Ο.Ε. του Μαραθωνίου Ναυπλίου και την υλοποίηση για μία ακόμη χρονιά του προγράμματος «Προετοιμασίας των Δημοτών – Ερασιτεχνών δρομέων» για την άθληση και την συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους ενήλικες πολίτες και είναι δωρεάν.

Φορέας Υλοποίησης είναι, η Οργανωτική Επιτροπή με την Αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ) και με χορηγούς το ΦΟΥΓΑΡΟ, το ΞΕΝΟΝ, και το τυπογραφείο Α/ΦΟΙ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

Ανακοίνωσε τον Δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο για τούς Δημότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο και στους παράλληλους μικρότερους αγώνες. Ο καρδιολογικός έλεγχος θα γίνει για άλλη μία χρονιά σε συνεργασία με το Ερρίκος Ντυνάν  Hospital Cender.

Τέλος ευχαρίστησε όλα τα μέλη της νέας Ο.Ε. για την διάθεσή τους να συμβάλλουν στην προσπάθεια του Δήμου Ναυπλιέων και όλους τους Θεσμικούς ( Αστυνομική Δ/νση και Τροχαία Ναυπλίου, Λιμεναρχείο, Πυροσβεστική, ΚΕΜΧ) και Εθελοντικούς φορείς (1ο  Σύστημα Προσκόπων, ΣΚΚΑ Αργολίδας, ΦΙΛΜΑ, Σαμαρείτες ΕΕΣ. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας και Εθελοντές Δήμου Ναυπλίου).

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τάσος Χειβιδόπουλος, αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διοργάνωση του 4ου Μαραθωνίου Ναυπλίου επαναλαμβάνοντας την δέσμευση της Περιφέρειας να είναι συν διοργανωτής στην μεγαλύτερη διοργάνωση που γίνεται στην Αργολίδα και την Πελοπόννησο τον Μαραθώνιο. Δεν παρέλειψε να τονίσει τα οφέλη που προκύπτουν από μια τέτοια διοργάνωση για τον Νομό και την ευρύτερη  Περιφέρεια. Τόνισε δε την πίστη της περιφέρειας ότι ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου αποτελεί πιά θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της Αργολίδας, της Πελοποννήσου, της Ελλάδας αλλά και προορισμός Τουριστικός.

Οι εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας, κ.κ. Γιάννης Γαληνός και Δημήτρης Σίδερης, αναφέρθηκαν στην μεγάλη  σημασία της συμμετοχής στις εκδηλώσεις του 2017 οργανωμένα της «Σχολικής κοινότητας», και ευχαρίστησαν προσωπικά για αυτήν την συνεργασία, τον Δήμο Ναυπλιέων και προσωπικά τον Δήμαρχο και πρόεδρο της Ο.Ε.

Ο Εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Μπόλλας αναφέρθηκε στην σημασία που προσδίδει ο ΣΕΓΑΣ ,στην διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου, τονίζοντας ότι ο ΣΕΓΑΣ κάθε χρόνο θέτει την τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση Μαραθωνίου της χώρας μας υπό την αιγίδα του και στο αγωνιστικό Καλεντάρι του. Επίσης η Παγκόσμια Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS) ένταση την διοργάνωσης στο Διεθνές καλεντάρι και μάλιστα το 2017 στο έντυπο της που εκδίδεται σε εκατομμύρια αντίτυπα και μοιράζεται σε όλον τον κόσμο, υπάρχει διαφημιστική καταχώρηση του Μαραθωνίου Ναυπλίου.

Τη Συνέντευξη έκλεισε ο Τεχνικός Δ/ντης κ. Ε. Παπαποστόλου, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες για το Οργανωτικό και Αγωνιστικό πλαίσιο της διοργάνωσης, την ΝΕΑ διαδρομή του Μαραθωνίου. Αναφέρθηκε στους ποσοτικούς στόχους των εκδηλώσεών που είναι η προετοιμασία για να υποδεχθούμε στο Ναύπλιο συνολικά πάνω από 6.000 δρομείς και αλλά τόσα συνοδευτικά πρόσωπα.

Τέλος, παρουσιάστηκε ο αναβαθμισμένος  νέος δικτυακός τόπος (website) της Διοργάνωσης.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
UA Flow Velociti Elite 2: Φτιαγμένο για να κερδίζει(ς) μαραθωνίους!
Γνώρισε το ξεχωριστό μοντέλο της Under Armour και κάντο δικό σου!
8ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Δολιανών
Δώρα από τη New Balance στους νικητές
6ος Αγώνας Πάρκου «Νυχτερινές Διαδρομές»: Ακύρωση
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο