Αδελφοποίηση συλλόγων «Σπαρτιάτες Δρομείς» και ΑΠΣ «Τελμησσός Μαραθώνος»

Οι «Σπαρτιάτες Δρομείς» έφτασαν στον Μαραθώνα

Share

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαραθώνα εκδήλωση για την αδελφοποίηση των συλλόγων «Σπαρτιάτες Δρομείς» και ΑΠΣ «Τελμησσός Μαραθώνος».
Ακολουθεί το σχετικό δελτίο των «Σπαρτιατών Δρομέων»:

«Επιτέλους οι Σπαρτιάτες έφτασαν στον Μαραθώνα…
Αυτή ήταν η προσφώνηση του Βλάση Καραβασίλη, Πρόεδρος του Δρομικού Συλλόγου “Τελμησσός Μαραθώνος”, για την αναγγελία της παρουσίας των “Σπαρτιατών Δρομέων” στην ιδιαίτερη εκδήλωση του Δρομικού Συλλόγου “Τελμησσός Μαραθώνος” , ύστερα από πρόσκληση αδελφοποίησης που δέχθηκε ο Σύλλογος “Σπαρτιάτες Δρομείς”.
Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 , μέλη και εκπρόσωποι του Δ.Σ. των “Σπαρτιατών Δρομέων” παρευρέθησαν στον Μαραθώνα όπου πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση των δύο δρομικών συλλόγων με μεγάλο ιστορικό και αθλητικό υπόβαθρο, του “Τελμησσού Μαραθώνος” και των “Σπαρτιατών Δρομέων”.

Η αρχική ιδέα δημιουργήθηκε πριν περίπου 1,5 χρόνο, η οποία ωρίμασε και έγινε πράξη σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου. Ο χώρος του μουσείου είναι εξαιρετικά αξιόλογος μιας και φιλοξενεί περισσότερα από 3.100 εκθέματα τα οποία καταγράφουν την ιστορία του Μαραθώνιου Δρόμου από το 1896 μέχρι και σήμερα. Το μουσείο φιλοξενεί μια μοναδική αθλητική συλλογή εκθεμάτων από σπάνια προσωπικά αντικείμενα και έπαθλα αθλητών σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Ιδιαίτερη βέβαια τιμή αποτελεί για όλους εμάς τους Λάκωνες η αίθουσα με τα προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα και έπαθλα του Ολυμπιονίκη Χαρίλαου Βασιλάκου , ο οποίος ήταν 1ος νικητής στον Μαραθώνιο των Πανελληνίων Αγώνων και 2ος νικητής Μαραθωνίου Δρόμου στους  Ά Ολυμπιακούς αγώνες τον Μάρτιο του 1896 (Αθήνα).

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων από την σύσταση του Συλλόγου “Τελμησσός Μαραθώνος”, ενώ παράλληλα έγιναν και βραβεύσεις προσωπικοτήτων απ’ το χώρο του αθλητισμού, όπως ο μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Καλομοίρης, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο καθώς και των Πανελληνιονικών στο άθλημα του Μαραθωνίου, Καραβίβας Γιώργος και Κεφαλά Τίνα, την κάτοχο του ρεκόρ διαδρομής στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αυθεντικής διαδρομής.
Η ολοκλήρωση της εκδήλωσης έγινε με την αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων όπου λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών Δρομέων Ιωάννης Δημόπουλος αναφέρθηκε σ’ όλα τα ιστορικά γεγονότα τα οποία συνδέουν τους δύο συλλόγους καθώς και τις πόλεις που εκπροσωπούν, τονίζοντας την ανάγκη να συμπορευτούν συλλογικά στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και στο πνεύμα του “ευ αγωνίζεσθε”.

Η αδελφοποίηση των Συλλόγων επικυρώθηκε με την παρουσία του τέως προέδρου του συνδέσμου Σπάρταθλον κ. Κωστή Παπαδημητρίου με τον οποίο ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών Δρομέων” είχε ένα σύντομο διάλογο παραθέτοντας του ότι 10 Σπαρτιάτες έχουν πρόκριση για να λάβουν μέρος στον αγώνα του Σπάρταθλον 2017 και θα πρέπει να υπάρξει απαλλαγή αυτών από την κλήρωση συμμετοχής, λόγω εντοπιότητας.
Το θετικό κλίμα της βραδιάς έκλεισε με την ανταλλαγή δώρων μεταξύ των συλλόγων ως ενθύμιο της αδελφοποίησης τους, και με την εκατέρωθεν υπόσχεση να γίνουν άμεσα πράξη όλα τα συμφωνηθέντα».

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1022:%!]

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1023:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο