Χριστόφορος Μερούσης: Έγραψε ιστορία

Ο πρωταθλητής Ελλάδας στον Μαραθώνιο μίλησε στο RUNNER

Share

Ο Χριστόφορος Μερούσης είναι πλέον γνωστός όχι μόνο σε όσους ασχολούνται με το τρέξιμο αλλά και σε αυτούς που δεν το έχουν δοκιμάσει έως τώρα. Με την 4η συνεχόμενη νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έγινε ο μοναδικός δρομέας που καταφέρνει κάτι τέτοιο, ξεπερνώντας τους Νίκο Πολιά και Φάνη Τσιμιγκάτο με τρεις συνεχόμενες νίκες. Ο γεννημένος στις 22 Μαρτίου του 1982 Χιώτης δρομέας, ωστόσο, παραμένει ένας προσγειωμένος, φιλήσυχος νησιώτης που αγαπά το τρέξιμο, ενώ φέτος εκπλήρωσε ένα μεγάλο του όνειρο, συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου κατέλαβε την 116η θέση τερματίζοντας σε 2:29:39. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τη δρομική του πορεία από μικρή ηλικία με τις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις εντός στίβου, και, κυρίως, τα 3.000μ. στιπλ, πλέον έχει καταφέρει να συνδυάσει το όνομά του με τον μαραθώνιο. Λίγες μέρες μετά τη νίκη του μιλήσαμε μαζί του προσπαθώντας να μάθουμε από πού αντλεί τη δύναμη για τα επιτεύγματά του (και τη μεγάλη ανατροπή που έκανε φέτος στον αγώνα), αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

Τέταρτη σερί νίκη. Ήταν η πιο δύσκολη; Πώς κατάφερες να κάνεις αυτήν την ανατροπή;
Πράγματι, αυτή η νίκη ήταν η πιο δύσκολη, αλλά συγχρόνως και η πιο σημαντική, λόγω του τρόπου που ήρθε και της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλα. Σίγουρα, ήταν μεγάλη η ανατροπή και μάλιστα πολλοί δεν κατάλαβαν πώς έγινε και με ρωτούσαν συνέχεια γι΄αυτό. Νομίζω, ότι τα κατάφερα με πολλή επιμονή, αυταπάρνηση και υπομονή. Οι εναλλαγές στην ψυχολογία μου, θα τολμούσα να πω, ήταν για… σεμινάριο αθλητικής ψυχολογίας! Όταν, βέβαια, αποφάσισα να δώσω όλο μου το είναι, ρίσκαρα πραγματικά πολύ. Χαίρομαι γιατί από όλο αυτό βγαίνει ένα δίδαγμα ότι ποτέ δεν παρατάμε τον αγώνα, ακόμα και όταν όλα φαίνονται πραγματικά άσχημα. Οφείλω, όμως, να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συναθλητές μου που είναι σύγχρονοι ήρωες, διότι εκείνοι δίνουν με την προσπάθειά τους αξία στη νίκη μου. Είσαι πλέον ο μοναδικός που έχει 4 συνεχόμενες νίκες σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και Αυ θεντικό Μαραθώνιο.

Πώς αισθάνεσαι για αυτό;
Σίγουρα νιώθω πολύ χαρούμενος αλλά και δικαιωμένος για την απόφαση που πήραμε το 2012 με τον προπονητή μου Σταύρο Καρρέ να ασχοληθούμε με τον μαραθώνιο. Και, βέβαια, περήφανος γιατί με τον Νίκο Πολιά και τον Φάνη Τσιμιγκάτο, δύο σπουδαίους αθλητές με μεγάλη ιστορία, είχαμε τρεις νίκες και κατάφερα να πετύχω τώρα εγώ την τέταρτη! Αυτά, βέβαια,πρώτα από όλα μου δίνουν κουράγιο και όρεξη για νέους στόχους και όνειρα.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Χριστόφορου Μερούση στο Αφιέρωμα του RUNNER 95 που κυκλοφορεί στα περίπτερα και δείτε ακόμα όλα όσα έγιναν στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, τους 10 καλύτερους Έλληνες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες σε όλα τα αγωνίσματα (5&10χλμ., μαραθώνιος) και πολλά πολλά ενδιαφέροντα θέματα.

Θέλετε να αποκτήσετε το νέο RUNNER; Πατήστε εδώ

φωτό: Γιώργος Ατσαμετάκης, Γιώργος Τσάφος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας. Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ
Το τελευταίο άρθρο του Στέφανου Αντωνάκη
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο