Η Συνέντευξη Τύπου του 39ου Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού

Δείτε όλα όσα έγιναν

Share

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 29 Νοεμβρίου η Συνέντευξη Τύπου του 39ου Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης Ψυχικού στην έδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο αγώνας που είναι από τους παλαιότερους αγώνες δρόμου στη χώρα μας, θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών:

“Μία από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις δήμων στην Ελλάδα, ο 39ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού, ανακοινώθηκε σήμερα σε Συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο 39ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού διοργανώνεται από το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Πολιτισμού-Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) και θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Άλσος Ψυχικού. Η διοργάνωση τελεί φέτος υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι αγώνες δρόμου τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και περιλαμβάνουν δύο διαδρομές για ενήλικες 5 & 10 χιλιομέτρων, τέσσερις αγώνες για παιδιά (100, 200, 400 και 1.000 μέτρων), περίπατο 5 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνες για Α.Μ.Ε.Α. Οι παιδικές δράσεις αθλητισμούς και Ολυμπισμού συνδιοργανώνονται και τελούν υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ξυριδάκη, Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε μία από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις δήμων, τον 39ο Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού, που θα γεμίσει ξανά τους καταπράσινους δρόμους του δήμου μας προσφέροντας σε όλους μία αξέχαστη εμπειρία. Ο Δήμος μας, ως πιστοποιημένος projectcity του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων δεν θα μπορούσε παρά να αγκαλιάσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα αυτό ο οποίος προβάλει το Ολυμπιακό ιδεώδες. στους συμπολίτες μας. Καινοτομία δε του φετινού μας αγώνα δρόμου είναι η διασύνδεσή του με τη θεσμοθέτηση μιας νέας, φιλόδοξης Πρωτοβουλίας ενίσχυσης του Ελληνικού Αθλητισμού του «Δρόμου για το 2020», στόχος της οποίας είναι η στήριξη συμμετοχής των αθλητών μας σε αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας στο μέλλον. Στηρίζουμε έμπρακτα τη φιλόδοξη αυτή Πρωτοβουλία διαθέτοντας το σύνολο των εσόδων του 39ου Αγώνα Δρόμου στο ταμείο της νεοσύστατης Πρωτοβουλίας».

Ιδιαίτερης σημασίας για τη φετινή διοργάνωση αποτελεί τόσο η συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας «Ο Δρόμος για το 2020». «Ο Δρόμος για το 2020» αποτελεί μια ιδιαίτερης βαρύτητας πρωτοβουλία με κοινωφελή χαρακτήρα που στόχο έχει τη στήριξη Ελλήνων Αθλητών, η οποία δημιουργήθηκε από το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία τάσης, έτσι ώστε όλο και περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις να είναι ανταποδοτικές στον ίδιο τον Αθλητισμό. Η ανάπτυξη της τάσης αυτής θα έχει ως αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για την επιτακτική ανάγκη της έμπρακτης στήριξης της προετοιμασίας των αθλητών μας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Eπιτροπής κ. Καπράλος δήλωσε: «Με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας και τη θεσμοθέτησή της, όλα τα έσοδα του «39ου Αγώνα Δρόμου» θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση της δράσης αυτής. Θα θέλαμε η ενέργεια αυτή να αποτελέσει αφετηρία και πηγή έμπνευσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση  εν γένει. Από την πλευρά της, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προτίθεται να εντάξει την εν λόγω πρωτοβουλία στο πλέγμα των δικών της δράσεων προσβλέποντας, ως φορέας εγνωσμένου διεθνούς κύρους, στη συστηματική προσέλκυση υποστηρικτών των Ελλήνων Αθλητών μας ενόψει μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων μέχρι το 2020».

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας θα αναλάβει τη διεξαγωγή παράλληλων δράσεων Ολυμπισμού για τους μικρούς συμμετέχοντες αθλητές, τις οποίες θα στελεχώσουν εθελοντές της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, αλλά και πολλοί Ολυμπιονίκες. Η διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας, η καλλιέργεια και η εφαρμογή των παιδαγωγικών και κοινωνικών αρχών του Ολυμπιακού κινήματος, η ευαισθητοποίηση των νέων στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω του αθλητισμού και η ανάπτυξη της αντίληψης της αθλητικής κοινότητας σε θέματα βιωσιμότητας, αποτελούν μερικούς από τους κύριους στόχους των δράσεων της ΕΘΝ.Ο.Α. και ευελπιστεί να τους προωθήσει μέσω του 39ου Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδος κ. Κούβελος δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του 39ου αγώνα δρόμου Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, θα πραγματοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες ανά ηλικιακή ομάδα, σε τέσσερις κατηγορίες. Θα διοργανωθεί, επίσης, παρέλαση παιδιών και υποστήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες που θα συμμετάσχουν. Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε ένα πλήρες πρόγραμμα με δράσεις Αθλητισμού και Ολυμπισμού για τους μικρούς συμμετέχοντες».

Στις δράσεις θα συμμετάσχουν, έχοντας εκπαιδευτική αρμοδιότητα, οι ακόλουθοι Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, κ.κ. Νίκη Μπακογιάννη Αργυρή Ολυμπιονίκης Στίβου στην Ατλάντα 1996, η Σοφία Παπαδοπούλου Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας στο Πεκίνο 2008 , η Εύα Χριστοδούλου Χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Σύνδνεϋ το 2000, ο Παύλος Μάμαλος Παραολυμπιονίκης Άρσης Βαρών στο Ρίο2016, η Σταυρούλα Σαμαρά Πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής ομάδας Ανσάμπλ στο ΡΙΟ 2016, η Διευθύντρια της ΕΘΝ.Ο.Α. κ. Ιλεάνα Κλοκώνη και η κα Δήμητρα Κοροκίδα, Χάλκινο Μετάλλιο Σφαιροβολίας Παραολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016.

Τη διοργάνωση στηρίζουν ευγενικά ο Όμιλος Συγγελίδης ως μέγας χορηγός, η Eurobank ως χρυσός χορηγός και οι εταιρίες Απολλώνιον, Saucony, Βίκος, Dole, GU, Brinx, LV Petridis, Creation, Starguard & Φώτο Ψυχικό, ως χορηγοί.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο