Οι “άκυροι” του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος “εντόπισε” αυτούς που δεν έτρεξαν αλλά τερμάτισαν στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Share

Το φαινόμενο των δρομέων που δεν υπακούουν στους κανόνες του αγώνα και “κλέβουν” τη διαδρομή το έχουμε ξαναδεί. Πολύ πρόσφατα, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας “Καθημερινή”, συνεργάτης του RUNNER, αλλά και ικανός δρομέας και ο ίδιος, σε άρθρο του στην ηλεκτρονική σελίδα της “Καθημερινής” αλλά και στην έντυπη έκδοσή της, προσπάθησε να ξεσκεπάσει δρομείς που αποδεδειγμένα “έκλεψαν” στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. 

Mετά από έρευνα που έκανε σε συνεργασία με τον Νίκο Πολιά, υπεύθυνο της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα αλλά και με τον Γιώργο Δούση, υπεύθυνο διαδρομής του Αυθεντικού Μαραθωνίου, εντόπισε περίπου 70 περιπτώσεις δρομέων, οι οποίοι, είτε δεν ξεκίνησαν τον αγώνα από την αφετηρία αλλά από κάποιο άλλο σημείο, είτε για κάποιο κομμάτι του αγώνα βγήκαν εκτός διαδρομής και στη συνέχεια ξαναμπήκαν αρκετά χιλιόμετρα μπροστά.

Φυσικά, οι δρομείς αυτοί έχουν ακυρωθεί από τον αγώνα κι έχουν αφαιρεθεί από τα αποτελέσματα, τη στιγμή που οι περιπτώσεις των ακυρώσεων για διάφορους λόγους έχουν φτάσει τις 140 σε όλα τα αγωνίσματα.

Δείτε εδώ όλο το άρθρο του Γιάννη Παπαδόπουλου με τίτλο “Έτρεξαν, τερμάτισαν, χωρίς να ιδρώσουν” στην ιστοσελίδα της Καθημερινής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο