Δελτίο Τύπου από τον 6ο Ημιμαραθώνιο Πάικου

Δείτε τι έγινε στον αγώνα καθώς και τα αποτελέσματα

Share

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 6ος Ημιμαραθώνιος Πάικου την περασμένη Κυριακή. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης και τα αποτελέσματα

Με φθινοπωρινό καιρό και με 209 αθλητές να παίρνουν εκκίνηση διεξήχθη ο 6ος Ημιμαραθώνιος Πάικου. Αφιερωμένος στην προστασία των υδάτινων πόρων της περιοχής  και με φετινό σύνθημα «Νερό πηγή ζωής και όχι κέρδους» έστειλε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, νικητής στους άνδρες ήταν ο Δημήτρης Σελέτης της Kassimis TrainingInov8 με χρόνο 1:47:25 ο οποίος ήταν νικητής και της κατηγορίας 18-30, στην κατηγορία 31-50 πρώτος ήταν ο Ευάγγελος Νούλας  της Kassimis TrainingInov8  ενώ στην κατηγορία 51+ νικητής ήταν ο Ιωάννης  Διττόπουλος. Στις γυναίκες  πρώτη της γενικής κατηγορίας και της κατηγορίας 18-30 η Μαρία Αποστόλου της Kassimis Training με χρόνο 2:24:43 που αποτελεί και ρεκόρ αγώνα στις γυναίκες ενώ στην κατηγορία 31-50 την πρώτη θέση πήρε η Νίκη  Ζιώγα  από τους  Δρομείς Υγείας Γρεβενών.

Βραβεύτηκαν επίσης ο γηραιότερος αθλητής Ιωάννης Ουζουνίδης που τερμάτισε μέσα στο χρονικό όριο καθώς και ο νεότερος αθλητής  Παναγιώτης Αϊδαρίνης. Η διοργάνωση βράβευσε επίσης τον Λάζαρο  Ρήγο για την προσφορά του στο ορεινό τρέξιμο.

Ξεχώρισε και η παρουσία του 73χρονου Γιώργου Βεζυργιαννιδη που αν και δεν έπιασε το όριο, ολοκλήρωσε τον αγώνα.  Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στην εκκίνηση στην μνήμη του Κώστα Πεντέλα που έτρεξε τον τελευταίο του αγώνα πέρυσι στο Πάικο και το όνομα του οποίου θα φέρει από φέτος ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας της διοργάνωσης. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στο θέμα των 18 υδροηλεκτρικών που σχεδιάζονται στην περιοχή άλλα και για τις εξελίξεις στο θέμα των καταστροφικών εξορύξεων στις Σκουριές. Ξεχωριστό τόνο έδωσαν τα Χάλκινα της Γουμένισσας  ενώ τα έπαθλα των νικητών αποτελούσαν μπουκάλια με τα γνωστά κρασιά των οινοποιών της περιοχής.

ο ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου με την ευχή να εκλείψουν οι απειλές για το Πάικο. Η διοργάνωση θέλει να ευχαριστήσει  τους εθελοντές και όλους  όσους βοηθάνε με κάθε τρόπο στην διεξαγωγή του αγώνα και ιδιαίτερα  τους αθλητές που στηρίζουν τόσα χρόνια την προσπάθεια.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συκάρειος Δρόμος 2024: Οι οδηγίες
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες
Το πρώτο Νυχτερινό Run Greece Πειραιά είναι γεγονός!
Δες πώς να κάνεις την εγγραφή σου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο