Οlympic Stadium Run: Έκλεισαν οι εγγραφές

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εγγραφών για τον αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου

Share

Η περίοδος τον εγγραφών για τον πολυαναμενόμενο αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου, Olympic Stadium Run, ολοκληρώθηκε. Έτσι, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 1.000 δρομείς θα ζήσουν μία μοναδική δρομική εμπειρία τερματίζοντας στο πιο ιστορικό Στάδιο της χώρας.

Δύο λόγια για τον αγώνα
Το 1982 άνοιξε τις πύλες του φιλοξενώντας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Από τότε έχει φιλοξενήσει όλες τις μεγάλες διοργάνωσεις όπως του Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1997, δεκάδες πανελλήνια πρωταθλήματα στα οποία κορυφαίοι αθλητές έγραψαν ιστορία με τα επιτεύγματά τους.

Κορυφαίοι δρομείς όπως ο Χάιλε Γκεμπρεσιλασιέ, ο Κενενίσα Μπεκέλε, ο Πολ Τέργκατ, ο Σαλβατόρε Αντίπο, ο Ντανιέλ Κόμεν, ο Χισάμ ελ Γκιερούζ, η Γκαμπριέλα Σάμπο, η Πόλα Ράντκλιφ, ο Φερμίν Κάτσο, ο Γουίλσον Κίπκετερ, η Άννα Φιντέλια Κιρότ, η Μαρία Μούτολα και δεκάδες άλλοι έτρεξαν στα κουλουάρ του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, δημιουργώντας κορυφαίες στιγμές της αθλητικής ιστορίας.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά στην 34χρονη ιστορία του, το Ο.Α.Κ.Α. θα δώσει την ευκαιρία σε 1.000 δρομείς να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, ξεκινώντας και τερματίζοντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο του κεντρικού σταδίου συμμετέχοντας σε αγώνες 5 και 10 χλμ. Το Olympic Stadium Run είναι μια πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών και περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ. αλλά και μία μικρότερη απόσταση 2 χλμ. για παιδιά με δωρεάν συμμετοχή.

Πέρα όμως από την πρωτόγνωρη εμπειρία που θα βιώσουν όσοι εξασφαλίσουν έγκαιρα τη θέση τους, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στη “Μάχη” για τα αυτοάνοσα νοσήματα, αφού όλα τα έσοδα από το αντίτιμο συμμετοχής (5 € για τους αγώνες των 5 και 10 χλμ.) θα διατεθούν στην ομώνυμη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που μάχεται για την καταπολέμηση και την ενημέρωση σχετικά με τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Η διοργάνωση όμως περιέχει και έναν ακόμα συμβολισμό που σχετίζεται με την ανιδιοτελή προσφορά, καθώς είμαι αφιερωμένη στην μνήμη του Μαρουσιώτη “γιατρού της ειρήνης”, Νίκου Δούση Ρασιά, ο οποίος διακρίθηκε και για την πλούσια ανθρωπιστική δράση του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και κυρίως στο εξωτερικό, συμμετέχοντας ακόμη και σε επικίνδυνες αποστολές, προκειμένου να σταθεί δίπλα στους συνανθρώπους του.

Ο αγώνας θα προσφέρει πλήρεις υπηρεσίες προς τους συμμετέχοντες οι οποίοι θα πάρουν το αναμνηστικό τεχνικό t-shirt του αγώνα, αναμνηστικό μετάλλιο, θα έχουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση με ζωντανή αναμετάδοση των αποτελεσμάτων, υγειονομική υποστήριξη, υδροδοσία κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα και ασφαλιστική κάλυψη, ενώ οι διοργανωτές επιφυλάσουν αρκετές εκπλήξεις για όλους.

Η διαδρομή θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της θα κινείται στον μοναδικό περβάλλοντα χώρο του Ο.Α.Κ.Α. περνώντας μπροστά από τα σημαντικότερα σημεία του όπως η Αγορά, το Τείχος των Εθνών, το Ποδηλατοδρόμιο, το Κολυμβητήριο, κ.α.

Την τεχνική επιμέλεια του αγώνα έχει αναλάβει η εταιρεία ALL ABOUT RUNNING.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
12ος Χορτιάτης Trail Run: Παράταση εγγραφών
Τελευταία νέα από τη διοργάνωση
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο