O Γκέμπρε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Έρχεται για να τιμηθεί από την AIMS στο Γκαλά

Share
Δύο ημέρες πριν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα των μεγάλων αποστάσεων έρχεται στη χώρα μας.
Πρόκειται για τον Χαιλέ Γκεμπρεσελασιέ, ο οποίος θα επισκεφθεί τη χώρα μας προκειμένου να τιμηθεί από την AIMS στο Γκαλά, που γίνεται την Παρασκευή (11/11), και στο πλαίσιο του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος της πόλης της Αθήνας.
Ο αθλητής από την Αιθιοπία, που μετρά δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και εννέα τίτλους σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, θα τιμηθεί για την προσφορά του στον παγκόσμιο στίβο.
Η συγκεκριμένη βράβευση προσδίδει επιπλέον κύρος και αίγλη στις εκδηλώσεις του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, που φέτος κλείνει τις 34 διοργανώσεις, καθώς η παρουσία του 43χρονου Αιθίοπα σίγουρα θα συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας κάνοντας γνωστό αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός σε όλον τον κόσμο.  
Η συλλογή διακρίσεων για τον Γκεμπρεσελασιέ ξεκίνησε το 1992 όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 5.000 & 10.000 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν. Αν και αυτές οι αποστάσεις του έδωσαν τις μεγαλύτερες διακρίσεις, το πέρασμά του από το αγώνισμα του μαραθώνιου δεν ήταν λιγότερο επιτυχημένο. Εκτός από τις νίκες που κατάφερε να σημειώσει, σ’ αυτή την απόσταση, σε κορυφαίες διοργανώσεις σε όλον τον κόσμο κατάφερε να σημειώσει δύο φορές παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Βερολίνου το 2007 και το 2008.  
  
«Είμαι χαρούμενος που η AIMS, τα μέλη της και οι χορηγοι θα με τιμήσουν. Ανυπομονώ να έρθω στην Αθήνα και να παραβρεθώ στην εκδήλωση για τον κορυφαία μαραθωνοδρόμο της χρονιάς, να περάσω μια όμορφη βραδιά με τους φίλους μου από την κοινότητα του μαραθωνίου στην πόλη που αποτελεί το σπίτι του μαραθώνιου, την Αθήνα στην Ελλάδα», δήλωσε ο Γκεμπρεσελασιέ με αφορμή την παρουσία του στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες για τον Αυθεντικό Μαραθώνιος της Αθήνας και τις παράλληλες δράσεις πατήστε εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 23-24 Μαρτίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
12ος Χορτιάτης Trail Run: Παράταση εγγραφών
Τελευταία νέα από τη διοργάνωση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο